Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και αλλαντικά στον φούρνο
Σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι, γευστικά τυριά και αλλαντικά στον φούρνο ετοίμασε και μας προτείνει, ως την συνταγή της ημέρας, ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό»!
Ο Πέτρος Συρίγος μοιράστηκε με τους τηλεθεατές και όλα τα μυστικά για να πετύχουν ένα ζουμερό και ελαφρύ σουφλέ!
Συστατικά για το σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι και αλλαντικά στον φούρνο
- 600 γρ ριγκατόνι
- 1 κρεμμύδι
- 15 μέτρια μανιτάρια
- 1 αυγό
- 100 γρ cheddar
- 100 γρ γραβιέρα
- 100 γρ παρμεζάνα
- 6 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες πεπερόνι
- 5 φέτες μπέικον
- 800 ml γάλα
- 80 γρ βούτυρο
- 80 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- ½ κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.τ.σ φρυγανιά
- 2 κ.τ.σ ηλιέλαιο
Η συνταγή για το σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι και αλλαντικά στον φούρνο
- Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι για 9 λεπτά.
- Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ, βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Όταν πήξει προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τις μισές ποσότητες από τα τυριά (τα υπόλοιπα τα κρατάμε για το ψήσιμο), προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κ.τ.σ ηλιέλαιο, όταν ζεσταθεί βάζουμε τα κομμένα σε φέτες μανιτάρια, το κρεμμύδι, στη συνέχεια το μπέικον,τ ο ζαμπόν και το πεπερόνι σε κυβάκια.
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη μπεσαμέλ, το ριγκατόνι, το μείγμα από το τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε σε ένα πυρέξ και από πάνω πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και την φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Βάρκιζα: παιδί έμεινε κλειδωμένο 5 ώρες σε σχολικό λεωφορείο!
“Άγριες Μέλισσες”: τα νέα πρόσωπα στον γ΄ κύκλο (βίντεο)
Τροχαίο στο Ηράκλειο: με ριζίτικα αποχαιρετούν τους δύο νέους (εικόνες)