LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2021 17:12

Φωτιές: συγκινεί Αυστριακός πυροσβέστης με επιστολή στην Σακελλαροπούλου

Τι αναφέρει για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και τους Έλληνες πυροσβέστες, ένας από τους ανθρώπους που έσπευσε να βοηθήσει την χώρα μας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - - πυροσβέστης - Georg Crepaz

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Forum του Alpbach συναντήθηκε, στις 23 Αυγούστου, στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, με ομάδα εθελοντών πυροσβεστών που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν πρόσφατα τη χώρα μας και τους ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους.

Ένας από αυτούς, ο Georg Crepaz, ο οποίος επιχείρησε στο χωριό Λάλας της Ηλείας, της απέστειλε λίγες μέρες μετά, μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη, την ακόλουθη επιστολή:

"Τα λόγια σας και η κοινή σας επίσκεψη με συγκίνησαν βαθύτατα. Ήταν για μένα μεγάλη τιμή και πάνω από όλα χαρά να σας συναντήσω προσωπικά.

Θα ήθελα να εκφράσω σε εσάς και πρωτίστως στους κατοίκους της χώρας σας, που επλήγησαν άμεσα από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, τη βαθιά μου συμπόνια!

Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα ότι μπόρεσα να βοηθήσω επιτόπου στη χώρα σας, στο χωριό Λάλας της Ηλείας. Είναι τρομακτικό πώς μαίνονταν αυτές οι πυρκαγιές και πόσο μεγάλη ζημιά προκάλεσαν στη χλωρίδα, την πανίδα και τα κτίσματα. Δεν μπορεί πραγματικά να περιγραφεί, τι έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζί και, κυρίως, τι κατόρθωσαν  να επιτύχουν. Μόνο χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών σας δυνάμεων, αλλά κυρίως χάρη στους μόνιμους κατοίκους, μπόρεσε να αποσοβηθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα σε ανθρώπους και κτίρια.

ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Η συμμετοχή στις επιχειρήσεις στην υπέροχη πατρίδα σας ήταν για εμένα αυτονόητη, αλλά φυσικά και μια εξαιρετικά μεγάλη τιμή. Όλοι ελπίζουμε ότι μια τέτοια κατάσταση δεν θα επαναληφθεί. Σε περίπτωση όμως που συμβεί ξανά, εγώ, αλλά  -τολμώ να πω- και όλοι μας, θα είμαστε και πάλι πρόθυμοι να βοηθήσουμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας σας!

Εύχομαι σε εσάς και στο λαό σας, όλα, μα όλα, τα καλά,  πολλή δύναμη και αντοχή για τις εργασίες αποκατάστασης που θα ακολουθήσουν".

Ειδήσεις σήμερα:

Μίκης Θεοδωράκης - Λαϊκό προσκύνημα: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη (εικόνες)

Πέθανε ο Βασίλης Κουρτάκης

Ευάγγελος Τουρνάς: Ποιος είναι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο