LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2021 09:31 | Ανανέωση: 06 Ιουλίου 2021 09:30

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους για AstraZeneca: λίγα αιτήματα για δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο

Τι λέει ο ΓΓ του Υπ. Υγείας για τα "λιγότερα ραντεβού σε σχέση με τα εμβόλια' και τα εμβόλια σε εφήβους και παιδιά.

AP - Κορονοϊός - AstraZeneca - εμβόλιο

«Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι τα υψηλότερα που θα μπορούσαμε να έχουμε σαν χώρα αυτή την στιγμή», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, «Πλέον περνάμε στην φάση που έχουμε μια επιβράδυνση στο κλείσιμο των ραντεβού, έχουμε μπει στην φάση «Δ» στο επιχειρησιακό σχέδιο, όπου έχουμε περισσότερα ραντεβού από το ενδιαφέρον των πολιτών. Εμείς έχουμε υπολογισμένο και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο τι θα γίνει», προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να πειστούν όσοι έχουν ενδοιασμούς για να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού.

Απορρίπτοντας την κριτική ότι υπήρξε καθυστέρηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στις απομακρυσμένες περιοχές, λέγοντας «δεν αργήσαμε να πάμε στις απομακρυσμένες περιοχές, με πάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και 7.000 υγειονομικούς. Τώρα πάμε…».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο δεύτερης δόσης εμβολιασμού με διαφορετικό σκεύασμα για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ συστήνει η δεύτερη δόση να είναι ίδια με την πρώτη δόση. Στην χώρα μας υπάρχει διαδικασία μέσω γιατρού να κάνει κάποιος δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο. Έχουν γίνει λιγότερα από 250 αιτήματα για αλλαγή της δεύτερης δόσης από πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, είναι λιγότερο από το 0,5% της δεύτερης δόσης. Έχουν εγκριθεί όλα».

«Το επίπεδο εμβολιασμών που δεν γίνονται με το AstraZeneca, είναι ίδιο με της Pfiezer και της Moderna. Γίνεται καθημερινά πάνω από το 97% των εμβολίων. Δεν υπάρχει “κύμα ακυρώσεων”», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Προσέθεσε ότι «έχει τεθεί στην Επιτροπή το θέμα του εμβολιασμού παιδιών κάτω των 15 ετών» και αναμένονται οι σχετικές γνωμοδοτήσεις, ενώ σε ότι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο ΓΓ του Υπ. Υγείας είπε ότι «θέμα υποχρεωτικότητας των εμβολίων υπάρχει μόνο για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, από την δραστηριότητα των οποίων εξαρτάται άμεσα η ζωή των άλλων».

«Δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, το εμβόλιο είναι ο μόνος δρόμος για επιστροφή προς την κανονικότητα», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους, λέγοντας ότι την Δευτέρα, «55.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, ένας πολύ υψηλός αριθμός, τον οποίο είχαμε ημέρες να δούμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία: επιτέθηκε με μαχαίρι σε υπάλληλο για να παρακάμψει τη σειρά!

Μαϊάμι – Κατάρρευση κτηρίου: εκατοντάδες νεκροί στα συντρίμμια

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Ντόνερ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγόςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια ποινή του επιβλήθηκε. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για να αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασίαΣήμερα 09:45 | Τοπικά Νέα

Τι κατήγγειλαν οι ανήλικες, που θέλησαν να κάνουν ιππασία, στην διάρκεια σχολικής εκδρομής. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των αλόγων και του στάβλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο