LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Μαΐου 2021 10:23

ΗΠΑ – Ουάσιγκτον: διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων (εικόνες)

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Λίνκολν και ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά σε ανάλογες κινητοποιήσεις.

 ΗΠΑ - Ουάσινγκτον - διαδηλώσεις

Πάνω από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στην Ουάσιγκτον υπέρ των Παλαιστινίων, αξιώνοντας να τερματιστεί η βοήθεια του κράτους των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Αφού συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Λίνκολν, εμβληματικό τόπο συγκέντρωσης διαδηλωτών στην αμερικανική πρωτεύουσα, οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα για να εκφράσουν την επιθυμία τους να δουν «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και να τερματίζεται η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια σε αυτό που χαρακτήρισαν ισραηλινό «απαρτχάιντ» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

«Ελπίζουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ότι η εποχή που υποστήριζε το ισραηλινό κράτος χωρίς αυτό να έχει καμιά συνέπεια παρήλθε», είπε ο Σαρίφ Σίλμι, ένας από τους διαδηλωτές, ανάμεσα στις εκατοντάδες παλαιστινιακές σημαίες που ανέμιζε το πλήθος, αισθητά μεγαλύτερο από ό,τι σε προηγούμενες παρόμοιες κινητοποιήσεις.

ΗΠΑ - Ουάσινγκτον - διαδηλώσεις

«Θα είμαστε απέναντι σε όλους τους πολιτικούς» που συνεχίζουν να τάσσονται υπέρ της χρηματοδότησης «όπλων για το Ισραήλ», είπε. «Θα τους εναντιωθούμε, θα ψηφίσουμε εναντίον τους, θα χρηματοδοτήσουμε τους αντιπάλους τους, ώσπου να τους νικήσουμε στις κάλπες», πρόσθεσε ο 39χρονος δικηγόρος, που ζει και εργάζεται στην Ουάσιγκτον.

«Ο κόσμος έχει αφυπνιστεί και αντιστέκεται. Είτε πρόκειται για νεαρούς εβραίους, για νεαρούς μουσουλμάνους, για νεαρούς μαύρους, για νεαρούς λευκούς, βλέπουμε μια στροφή που σημειώνεται μια φορά κάθε γενιά» στις ΗΠΑ, στη στράτευση στον αγώνα για «την αλλαγή και την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών που αντιμετωπίζουν καταπίεση», σύμφωνα με τον ίδιο.

Το αίσθημα αυτό μοιράζεται η Λάλα Αλαχμάντ, που πήγε στην Ουάσιγκτον μαζί με φίλους από την κοντινή πολιτεία Βιρτζίνια. Διαπίστωσε πως συντελείται «τεράστια μεταστροφή» στις ΗΠΑ υπέρ της παλαιστινιακής υπόθεσης.

ΗΠΑ - Ουάσινγκτον - διαδηλώσεις

«Θέλουμε απλά όλος ο κόσμος να μας θεωρεί ανθρώπινα όντα. Δεν είμαστε τρομοκράτες», είπε η 43χρονη μητέρα.

Η Λάλα Αλαχμάντ, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, μεγαλωμένη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που μετανάστευσε στις ΗΠΑ πριν από «κάτι παραπάνω από 20 χρόνια», επέμεινε πως θέλει «απλά να αναγνωριστούν τα δικαιώματα» των Παλαιστινίων, ώστε άνθρωποι όπως εκείνη «να μπορέσουν να επιστρέψουν», ώστε «να μπορούν να τους επισκεφθούν παιδιά».

ΗΠΑ - Ουάσινγκτον - διαδηλώσεις

Από τη 10η Μαΐου ωσότου κηρύχθηκε κατάπαυση του πυρός την 21η Μαΐου 253 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους 66 παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, μια έφηβη και έναν στρατιώτη, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

ΗΠΑ - Ουάσινγκτον - διαδηλώσεις

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλακόπουλος στον ΑΝΤ1: απέχουμε ακόμη πολύ από την ανοσία της αγέλης (βίντεο)

Τραγωδία με 11χρονη στα Χανιά: οι καταθέσεις των συμμαθητών της και το χαμένο κινητό

Σκρέκας στον ΑΝΤ1 για δασικούς χάρτες: όσοι κατέχουν νόμιμα εκτάσεις θα δικαιωθούν (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο