LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2021 07:48

Δημόπουλος για self test στον ΑΝΤ1: είναι απολύτως ασφαλή (βίντεο)

Τι είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ για τα εμβόλια της AstraZenca και της Johnson&Johnson.

Καλημέρα Ελλάδα - Δημόπουλος

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» κι αναφερόμενος στα self test, διαβεβαίωσε ότι είναι απολύτως ασφαλή. Από τη στιγμή που ο στύλος που χρησιμοποιείται για να ληφθεί το επίχρισμα δεν μπαίνει πολύ βαθιά και με τη βοήθεια των γονιών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, συμπλήρωσε ο κ. Δημόπουλος.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν περιλαμβάνουν επικίνδυνα υλικά, ενώ σε ότι αφορά την αξιοπιστία τους, παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, αλλά εξυπηρετούν τον στόχο, που είναι να εντοπιστούν άτομα με σχετικά υψηλό ιικό φορτίο.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι πολλά εμβόλια και πολλά τεστ.

Στη συνέχεια, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε στο θόρυβο και τον προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί για τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τον αδενοϊό, όπως είναι αυτά της Astra Zeneca και της Johnson&Johnson. Όπως είπε χαρακτηριστικά, έγκυρες μελέτες έχουν δείξει ότι όντως υπάρχουν προβλήματα με την εμφάνιση θρομβώσεων, αλλά αυτές μπορούν να αφορούν 1 περιστατικό σε περισσότερο από 1 εκ. εμβολιασμούς.

Μάλιστα, αυτά τα περιστατικά εντοπίζονται κυρίως σε γυναίκες κάτω των 60 ετών. Ο κ. Δημόπουλος ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι θα ήταν σωστή η σκέψη να αποκλειστούν από τα εμβόλια αυτά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν

Τριμερής των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Λιβάνου

Εμβόλιο AstraZeneca: στα σκουπίδια χιλιάδες εμβόλια που έληξαν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒραυρώνα: Ομολόγησε ο πατέρας ότι αυτός πέταξε το βρέφος στη χωματερήΣήμερα 19:38 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε ο πατέρας του βρέφους. Το βίντεο που τον «πρόδωσε» και η έρευνα στη χωματερή.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Παραδόθηκε καταζητούμενος οπαδόςΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

Ο 31χρονος καταζητούμενος για την δολοφονική επίθεση στον Γιώργο Λυγγερίδη παραδόθηκε στις Αρχές. 

Χίος - Μητσοτάκης: Σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης από την αντιπολίτευση (εικόνες)Σήμερα 12:16 | Ειδήσεις

Τι είπε για τις ευρωεκλογές και τις προτροπές της αντιπολίτευσης στους ψηφοφόρους ο Πρωθυποργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Χίο.

Ράφα: Το Ισραήλ “διευρύνει” την πολεμική επιχείρησηΣήμερα 18:10 | Ειδήσεις

Παρακούωντας τις διεθνείς εκκλήσεις, το Ισραήλ όχι μόνο προχωρά, αλλά επιτείνει τις επιχειρήσεις στην πόλη όπου βρίσκονται ένα εκατομμύριο άμαχοι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: Οι καλεσμένοι του Σαββατοκύριακου (βίντεο)19:54Βραυρώνα: Ομολόγησε ο πατέρας ότι αυτός πέταξε το βρέφος στη χωματερή19:40Θεσσαλονίκη: Έκρηξη στη Ρωμαϊκή Αγορά (εικόνες)19:27Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο19:13Τσακλόγλου – όρια συνταξιοδότησης: Καμία μεταβολή μέχρι το 202718:59Βραυρώνα: Μυστήριο με το νεκρό βρέφος στη χωματερή18:46Ολυμπιακός –Φιορεντίνα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον τελικό18:33Ράφα: Το Ισραήλ “διευρύνει” την πολεμική επιχείρηση 18:19Οδηγός “έφαγε” πρόστιμο 10000 ευρώ18:06Φαρμακεία – Αττική: Εφαρμογή στο κινητό για της εφημερίες17:52Πάτρα: Πέντε παιδιά “εξαφανίστηκαν” από Νοσοκομείο17:39Ανασφάλιστα αυτοκίνητα - ΚΤΕΟ: Νέο σύστημα ελέγχων17:25Eurovision - Σάττι: Η κούραση, η αϋπνία και η... παρεξήγηση με το Ισραήλ17:13Έντι Ράμα: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του17:00Βραυρώνα: Νεκρό βρέφος βρέθηκε στα σκουπίδια16:47Ρώμη – Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στο διπλό με το “καλημέρα”16:33Σεισμός στην Κεφαλονιά16:20Απολυμένοι ΛΑΡΚΟ: Προσλαμβάνονται στο δημόσιο16:06Χαλκιδική: “Οπλοστάσιο” το σπίτι άνδρα στα Μουδανιά (εικόνες)15:52ANT1+: Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση στο ρινγκ 15:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο