LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2021 15:26 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2021 16:01

Χότζογλου: Ζευγάρι που δούλευε στην Εστίαση, ζει επί 10 μέρες σε παγκάκια!

Σοκ προκαλεί η καταγγελία του Προέδρου των απασχολούμενων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό. Τι λέει ο χάρης Θεοχάρης για την στήριξη των εργαζόμενων.

Τραπέζι - Μεζέδες - Φαγητό

«Φοβάμαι πως διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του κλάδου της εστίασης καθώς η ζημιά που έχει προκληθεί είναι ανεπανόρθωτη» είπε στον Focus FM, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζόμενων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, Γιώργος Χότζογλου.

«Η εικόνα είναι πραγματική τραγική. Ζευγάρι Ελλήνων που εργάζονταν στον κλάδο της εστίασης, στην κουζίνα, με ανάρτηση στα social media ζητούν επειγόντως δουλειά, επισημαίνοντας ότι εδώ και δέκα ημέρες κοιμούνται στα παγκάκια. Σε άλλους συναδέλφους κόβουν το ρεύμα, μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χότζογλου συμπληρώνοντας ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού έχουν φτάσει στο απόλυτο αδιέξοδο.

«Εδώ και ένα χρόνο χιλιάδες εργαζόμενοι είναι “στο γύψο”, χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν καμία στήριξη. Πήραν ένα επίδομα Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ότι παρατείνονται τα επιδόματα που λήγουν εμάς ο ΟΑΕΔ μας απάντησε ότι δεν ήμασταν δικαιούχοι αυτής της δίμηνης παράτασης γιατί είχαμε ήδη πάρει μια παράταση στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τον Μάρτιο. Συνολικά 2.000 ευρώ εισόδημα για όλο το 2020, δηλ. ούτε 3 ευρώ την ημέρα. Δεν θα πρέπει να υπάρξει σχετικό πακέτο στήριξης και για αυτούς τους ανθρώπους, πότε θα τους στηρίξει η Πολιτεία» αναρωτήθηκε o Γιώργος Χότζογλου.

Θεοχάρης: συνεχής η ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζόμενων 

Την διαβεβαίωση ότι εργαζόμενοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού θα εξακολουθήσουν να ενισχύονται από την κυβέρνηση με έκτακτα οικονομικά μέτρα παρείχε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει, όπως έχει πράξει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, με 24 δισ. ευρώ τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, έχουν υπολογιστεί επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ σε αυτή τη μάχη που δίνουμε για το 2021. Συνεπώς, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αγωνία και αμφιβολία ότι ενδέχεται να σταματήσει πρόωρα η στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και όλων των υπόλοιπων κλάδων, όπως της εστίασης».

Εξειδικεύοντας περαιτέρω, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση μετατρέπει την επιστρεπτέα προκαταβολή σε επιχορήγηση: «Ενώ στην Ισπανία και σε άλλες χώρες δόθηκε μόνο δανεισμός στις επιχειρήσεις, στην Ελλάδα μέρος της επιστρεπτέας προκαταβολής του 50% στις τελευταίες εκδοχές της είναι μη επιστρεπτέο, δηλαδή επιχορήγηση».

Όσον αφορά στα επιμέρους μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Τουρισμού ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «το Υπουργείο μας δίνει περισσότερα από 22 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων. Κλείνει επίσης και το θέμα με τους ξεναγούς, οι οποίοι είναι διπλά χτυπημένοι. Και ο τουρισμός το 2020 ήταν σαφώς χαμηλότερος από τα προηγούμενα έτη, αλλά και όσοι επισκέπτες ήρθαν στην Ελλάδα, προτίμησαν την απομόνωση, αποφεύγοντας τις επισκέψεις σε πολυσύχναστα μέρη, όπως τα μουσεία. Όμως, δουλέψαμε αμέσως, μαζί με το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να ενταχθούν και οι ξεναγοί στο πρόγραμμα στήριξης. Σε λίγες ημέρες το ζήτημα αυτό θα θεωρείται λυμένο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο