LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2021 19:33 | Ανανέωση: 15 Ιανουαρίου 2021 19:46

Εμβόλιο Pfizer: Καθησυχάζει η Κομισιόν για τις παραδόσεις

Τι ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λίγο αφότου γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει κάποια επιβράδυνση της παραγωγής.

AP - Pfizer - BionTech - εμβόλιο - κορονοϊός

Παρά την επιβράδυνση στην παραγωγή των εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTech για την Covid-19, η αμερικανική εταιρεία διαβεβαίωσε ότι οι δόσεις που αναμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα παραδοθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αφού γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει κάποια επιβράδυνση της παραγωγής «αμέσως επικοινώνησα με τον γενικό διευθυντή της Pfizer (…) και με διαβεβαίωσε» ότι θα γίνει κανονικά η παράδοση όλων των δόσεων που προβλέπονταν για το πρώτο τρίμηνο του 2021, είπε η ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα.

Η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι παραδόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech θα μειωθούν προσωρινά στα τέλη Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου με στόχο, στο διάστημα αυτό, να προχωρήσει σε αλλαγές που θα αυξήσουν την παραγωγική της ικανότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Pfizer «ασχολείται προσωπικά ώστε να μειωθεί αυτή η περίοδος των καθυστερήσεων» και να διασφαλιστεί ότι θα ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος το συντομότερο δυνατόν. «Είναι ουσιαστικής σημασίας να του στείλουμε το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε κατεπειγόντως τις δόσεις που μας έχουν υποσχεθεί, από το πρώτο τρίμηνο», συνέχισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνολικά, οι Βρυξέλλες έχουν προαναγγείλει 500 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer/BioNTech, με οψιόν για αγορά άλλων 100 εκατομμυρίων δόσεων. Καθώς απαιτείται να χορηγηθούν δύο δόσεις του εμβολίου σε διάστημα μερικών εβδομάδων η μία από την άλλη «είναι ιατρική ανάγκη να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήσαμε και να διασφαλίσουμε τις παραδόσεις», τόνισε η φον ντερ Λάιεν.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, η πρόεδρος προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει τις ανησυχίες των έξι χωρών μελών της ΕΕ οι οποίες έκαναν λόγο για «απαράδεκτες» καθυστερήσεις εκ μέρους της Pfizer, οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν «την αξιοπιστία της διαδικασίας του εμβολιασμού».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία ανακοινώνει καθυστερήσεις στην παράδοση για μικρό χρονικό διάστημα (…) άλλες αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την υποβολή του εμβολίου τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», παρατήρησε. «Επομένως, είχαμε ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα, θα τα ξαναδούμε στο μέλλον, όμως ας μην ξεχνάμε ότι στο σύνολό της είναι μια τεράστια επιτυχία», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι η Επιτροπή διαπραγματεύτηκε την αγορά πάνω από δύο δισεκατομμυρίων δόσεων ώστε να εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού της ΕΕ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο