LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2020 14:53

Γεωργιάδης: Διαμαρτύρονται για το Πολυτεχνείο, δεν το έκαναν την 28η Οκτωβρίου

Χαμηλώσαμε τα όρια για να χωρέσουν περισσότερες επιχειρήσεις στον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, τόνισε.

Επέτειος Πολυτεχνείου

Κριτική στην αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου άσκησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι τα πρόσωπα που τώρα αντιδρούν, δε διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση της παρέλασης και των εκδηλώσεων της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός, σημείωσε ότι δεν μπορεί να τον απασχολεί το θέμα του Πολυτεχνείου, καθώς υπήρξε η πιο φιλοαμερικανική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών «και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αγκαλιά με τον Τραμπ» και θα ήταν «τραγελαφικό να κάνει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι: «Η Κυβέρνηση πριν μερικές εβδομάδες έλαβε την απόφαση να μη γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου, να μη γίνουν παρελάσεις και εκδηλώσεις τιμής. Ένα κόμμα του κοινοβουλίου δε διαμαρτυρήθηκε. Ο κ. Βαρουφάκης ή ο κ. Κουτσούμπας δεν διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση των εκδηλώσεων για τον πόλεμο της Ελλάδας κατά του φασισμού και του ναζισμού. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου κάνουν όλη αυτή τη φασαρία. Δηλαδή οι ίδιοι λένε στον ελληνικό λαό ότι μεταξύ του πολέμου της Ελλάδας κατά του φασισμού και του ναζισμού και της επετείου του Πολυτεχνείου αξιολογούν ως σοβαρή την επέτειο του Πολυτεχνείου και ως ασόβαρη την 28η Οκτωβρίου. Ας τιμήσουμε το Πολυτεχνείο, ήταν μια κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά δεν μπορεί την ώρα της δημόσιας υγείας, το νούμερο ένα θέμα για τον Κουτσούμπα και τον Βαρουφάκη να είναι η πορεία για το Πολυτεχνείο».

Για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο Τσίπρας είναι πιο έξυπνος και το έχει… μαζέψει, γιατί θα υπήρχε το εξής τραγελαφικό. Να πέφτουν οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο του Τσίπρα με τον Τραμπ και τον Πάιατ και την ίδια ώρα να κάνουν - εν μέσω πανδημίας - πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία» και πρόσθεσε «είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ που υπήρξε η πιο φιλοαμερικανική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, και η οποία ήταν αγκαλιά με τον Τραμπ και τον Πάιατ, να μας λέει ότι εν μέσω πανδημίας το θέμα που τους απασχολεί είναι η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία;».

Ευρώ - χρήματα

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Ερωτηθείς σχετικά με το αν το lockdown θα αρθεί πριν από τις γιορτές, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «εάν τηρήσουμε τα μέτρα, θα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς τέτοιου τύπου καραντίνα. Εάν δεν τα τηρήσουμε, δε θα υπάρξει άλλη λύση».

Στο μεταξύ εκτενή αναφορά έκανε για τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής επισημαίνοντας ότι «έχουμε χαμηλώσει τα όρια για να μπορέσουν να χωρέσουν περισσότερες επιχειρήσεις. Μια διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη είναι ότι η μισή επιστρεπτέα προκαταβολή για επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή δε θα επιστραφεί στο Δημόσιο και άλλη μια σημαντική διαφορά είναι ότι στο πρόγραμμα μπορούν να μπουν και επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το 2020, δηλαδή οι νεοσυσταθείσες. Για αυτές παίρνουμε ως συγκριτικό στοιχεία τον τζίρο του Φεβρουαρίου, δηλαδή τον μήνα πριν το lockdown, ή αν ιδρύθηκαν αργότερα τον τζίρο του Ιουλίου και του Αυγούστου».

Τέλος σημείωσε ότι την Δευτέρα πάει στη Βουλή η τροπολογία για τις επιταγές. «Όλες οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή ή έχουν μεγάλη μείωση τζίρου και λειτουργούν κι οι επιταγές τους είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου, πάνε 75 μέρες μετά. Οι επιχειρήσεις που έχουν στα βιβλία τους επιταγές άνω του 20% που δεν μπορούν να τις εισπράξουν κι έχουν πάρει αναβολή, παίρνουν μέχρι τον Απρίλιο πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων έτσι ώστε το ταμείο που θα τους μείνει να συμπληρώσουν σε ένα βαθμό τα χρήματα που θα τους μείνουν από τις επιταγές», κατέληξε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο