LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 17:02 | Ανανέωση: 04 Ιουνίου 2020 17:33

Κορονοϊός: Δύο έγκυες θετικές στον ιό - Έκλεισαν σχολεία

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν σε Κιλκίς και Βόλο. Έκλεισε ακαδημία ποδοσφαίρου, ενώ σε καραντίνα τέθηκε δομή φιλοξενίας.

Έγκυος - Εγκυμοσύνη

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο Κιλκίς καθώς μία έγκυος στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει μπει από χτες το βράδυ σε καραντίνα και φυλάσσεται η είσοδός της από την αστυνομία.

Σήμερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ λαμβάνουν δείγματα από τους πρόσφυγες και μετανάστες για να ελέγξουν την επέκταση του κορωνοϊού.

Η δομή έχει ελεγχθεί στο παρελθόν, όμως οι δειγματοληψίες και τα τεστ αφορούσαν το 5% του πληθυσμού της.

Τώρα θα γίνουν εκτεταμένα τεστ στο 30% του πληθυσμού, δηλαδή σε περίπου 500 άτομα.

Σε συναγερμό ετέθη και ο τοπικός δήμος Παιονίας από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.

Όπως δήλωσε στη voria.gr, ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, «αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης, «προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Και παράλληλα, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή».

Παράλληλα συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, μετά τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στον Βόλο.

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν μια 30χρονη έγκυος στον Βόλο και ο σύζυγός της, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτιση των επαφών του ζευγαριού,.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είναι γυμναστής σε ακαδημία ποδοσφαίρου και ελήφθη η απόφαση για κλείσιμο της ακαδημίας αφότου το τεστ βγήκε θετικό.

Επιπλέον, απολύμανση θα γίνει στα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται οι γονείς του άνδρα.

Θα απολυμανθεί επίσης το δασαρχείο, όπου εργάζεται η μητέρα της 30χρονης καθώς η εφορία που συστεγάζεται με το δασαρχείο.

Πηγή: voria.gr, thessalia.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:21BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:19Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο