LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Απριλίου 2020 15:01 | Ανανέωση: 20 Απριλίου 2020 14:55

Έγκυος με κορονοϊό: στο Κρανίδι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας

Στο ξενοδοχείο που διαμένει η έγκυος έχει μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση...

Κρανίδι - έγκυος - κορονοϊός

Το Κρανίδι επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Σε ξενοδοχείο της περιοχής, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαμένει έγκυος, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της.

Η ίδια προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεση της στον Covid-19. Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική.

Ήδη, από νωρίς σήμερα το πρωί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, έχει μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Μάνο Λογοθέτη, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο (470 αιτούντες άσυλο), καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό.

ΕΟΔΥ - Κρανίδι

ΕΟΔΥ - Κρανίδι

ΕΟΔΥ - Κρανίδι

ΕΟΔΥ - Κρανίδι

Κρανίδι - έγκυος - κορονοϊός

Ανακοίνωση του ΔΟΜ, αναφέρει:

«Το βράδυ της Κυριακής, (19/04) μια γυναίκα από την Αφρική που διανύει τον 6ο μήνα της κύησης και φιλοξενείται στην προσωρινή δομή φιλοξενίας για αιτούντες άσυλο στο Πόρτο Χέλι, χρειάστηκε νοσηλεία αναφορικά με την εγκυμοσύνη της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου. Σύμφωνα με τα μέτρα που εφαρμόζονται από τις Ελληνικές Αρχές και μέσω σχετικών ιατρικών ελέγχων κι εξετάσεων, η γυναίκα βρέθηκε θετική στον COVID 19. Έως τώρα δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα και ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί παραμένει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται από τις Ελληνικές Αρχές, το ξενοδοχείο το οποίο φιλοξενεί 470 αιτούντες άσυλο, βρίσκεται σε καραντίνα υπό την επιτήρηση του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Το προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είναι παρόν στην προσωρινή δομή φιλοξενίας, παρέχοντας βοήθεια με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HOME), μέσω του προγράμματος FILOXENIA.

Οι συντονιστές της δομής, οι μεταφραστές, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι νομικοί σύμβουλοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να παρέχουν στήριξη σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις συγκυρία και να συμβάλλουν στην τήρηση των Εθνικών οδηγιών για την αντιμετώπιση του COVID 19 από τους αιτούντες άσυλο. Στο προσωπικό του ΔΟΜ έχει διανεμηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως μάσκες, γάντια, στολές, ενώ οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου έχουν ήδη απολυμανθεί.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι παρών στο ξενοδοχείο, κάνοντας ιχνηλάτηση και ελέγχους στον πληθυσμό που διαμένει, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού. Ο ΔΟΜ βρίσκεται σε στενή και διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έτοιμος να στηρίξει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κριθεί απαραίτητη».

Αργολίδα - Κρανίδι - έγκυος - κορονοϊός - καραντίνα - ξενοδοχείο

Αργολίδα - Κρανίδι - έγκυος - κορονοϊός - καραντίνα - ξενοδοχείο

Κρανίδι - έγκυος - κορονοϊός


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26Λονγκ Άιλαντ: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους σε παραλία (βίντεο)18:11G7: Μείωση στην παραγωγή πλαστικού17:57Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες17:42Ανάσταση στον ΑΝΤ1 με Μαρινέλλα και Θεοδωρίδου (βίντεο)17:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο