LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2020 11:56

Πολίτες έπιασαν ληστή που χτυπούσε τα θύματα του

Αναζητείται ο συνεργός του, με τον οποίο είχε πλούσια δράση, σε διάφορες περιοχές, βάζοντας στο στόχαστρο καταστήματα και ΙΧ.

ληστείες καταστήματα εστίασης - φαρμακεία - Μαρούσι

Συνελήφθη στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 35χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές κατ' εξακολούθηση. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα, ο 35χρονος και ο συνεργός του, το πρωί της Πέμπτης, έφθασαν στο Μαρούσι με μηχανή και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Με χρήση σωματικής βίας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από ένα ζευγάρι, ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό.

Το ζευγάρι κάλεσε σε βοήθεια και σε κοντινή απόσταση ο 35χρονος ακινητοποιήθηκε προσωρινά από πολίτες που ανταποκρίθηκαν στις φωνές του ζευγαριού, για να συλληφθεί στη συνέχεια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην θέα των οποίων επιχείρησε να διαφύγει, προβάλλοντας μάλιστα σθεναρή αντίσταση κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του.

Στον χώρο που διαπράχθηκε η ληστεία εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών, στην οποία βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • πιστόλι κρότου αερίου
  • δύο (2) κράνη μοτοσικλετιστή
  • κουκούλα τύπου full face
  • κινητό τηλέφωνο

Από την έρευνα που διενήργησε το Τ.Α. Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο, προέβαιναν συστηματικά σε ληστείες σε καταστήματα εστίασης και φαρμακεία, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, μετέβαιναν, πρωινές ή απογευματινές ώρες, με μοτοσυκλέτα, στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και με την απειλή του κατασχεθέντος πιστολιού, ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν τις εισπράξεις και διάφορα προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών και προκειμένου να κάμψουν τα περιθώρια αντίστασης των θυμάτων τους, δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 9 περιπτώσεις ληστειών και μία 1 κλοπή Ι.Χ. αυτοκινήτου, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ο συλληφθείς είναι πλέον αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο