LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2020 23:54

Επιστρέφει στις ΗΠΑ ο Ρικ Πιτίνο

Ανακοινώθηκε και επισήμως η επιστροφή του προπονητή του ΠΑΟ και της Εθνικής Ελλάδος στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Ρικ Πιτίνο - αεροδρομιο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, για λογαριασμό του κολεγίου Αϊόνα επιστρέφει την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) ο Ρικ Πιτίνο, προκειμένου να είναι δίπλα στην οικογένειά του, μετά την παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού.

Το αμερικανικό κολέγιο, που είχε καταθέσει εδώ και τρεις εβδομάδες πρόταση προς τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ενέτεινε την πίεσή του τα τελευταία 24ωρα κι έφτασε σε συμφωνία μαζί του, ανακοινώνοντας την πρόσληψή του κι επίσημα του βράδυ του Σαββάτου (14/03).

Ο Πιτίνο, που έχει γυρίσει στην πατρίδα του κι εν προκειμένω στην οικογένειά του στο Μαϊάμι εδώ και λίγα 24ωρα, επί της ουσίας αναλαμβάνει καθήκοντα στο Αϊόνα, καθώς η σεζόν στη Euroleague και το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μπει στο «ψυγείο» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ουδείς γνωρίζει, αν (και πότε) θα επιστρέψουν οι ομάδες σε δράση για να ολοκληρωθεί η εφετινή αγωνιστική χρονιά.

Το θέμα με το πολύ προχωρημένο «φλερτ» του Πιτίνο με το Αϊόνα έφερε στο προσκήνιο ο Αμερικανός δημοσιογράφος του CBS Sports, Ματ Νορλάντερ ο οποίος επικαλούμενος «πηγές» του, ανέφερε σε tweet πως ο Αμερικανοϊταλός προπονητής, ενημέρωσε τους παίκτες του στον Παναθηναϊκό πως επιστρέφει στο κολεγιακό μπάσκετ. Συμπλήρωνε δε, λέγοντας πως «εάν χρειαστεί, θα επιστρέψει για να ολοκληρώσει την σεζόν στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό».

Αναλυτικά, ο Νορλάντερ έγραψε το μεσημέρι του Σαββάτου (14/03): «Έκτακτο. Πηγή λέει στο CBS News πως ο Ρικ Πιτίνο έχει πει στους παίκτες του στον Παναθηναϊκό πως επιστρέφει στο κολεγιακό μπάσκετ αλλά θα επιστρέψει για να ολοκληρώσει την σεζόν της Euroleague, αν και εφόσον ξεκινήσει ξανά. Η διοργάνωση σταμάτησε νωρίτερα στην εβδομάδα και ο Πιτίνο είναι ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ακολούθησε ένα «διφορούμενο» ποστάρισμα του Πιτίνο στο Twitter, όπου έγραψε: «Ελπίζω να τελειώσουμε τη σεζόν στην Euroleague. Θα θυμάμαι τις στιγμές που προπόνησα τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την υπόλοιπη ζωή μου! Ελπίζω να βρούμε ένα εμβόλιο και την θεραπεία σύντομα». Ένα μήνυμα που έμοιαζε εξαρχής περισσότερο με... αποχαιρετισμό, ενδεχομένως και διότι ο Πιτίνο μπορεί να θεωρεί πως η χρονιά στην Ευρώπη δεν θα μπορέσει να ξαναρχίσει λόγω του Covid-19. Αλλά σίγουρα, επειδή είχε ήδη βρει τον επόμενο... προορισμό του.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, το Αϊόνα, ανακοίνωσε κι επίσημα την έναρξη της συμφωνίας με τον Ρικ Πιτίνο «...του μοναδικού προπονητή που έχει οδηγήσει τρία διαφορετικά πανεπιστήμια σε Final 4. Συγκεκριμένα, ο πολύπειρος τεχνικός ηγήθηκε των πανεπιστημίων Providence, Kentucky και Louisville μέχρι την τετράδα, κατακτώντας δύο τίτλους με το Kentucky τη σεζόν 1995-1996 και το 2012-2013 με το Louisville».

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή των Gaels, Μάθιου Γκλοβάλσκι, ο οποίος καλωσόρισε τον Πιτίνο στην οικογένεια του κολεγίου, λέγοντας: «Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω τον Ρικ Πιτίνο στους Gaels. Ο Ρικ είναι ένας Hall of Fame προπονητής, που κέρδισε στο πιο υψηλό επίπεδο. Είναι αφοσιωμένος στην καθοδήγηση των σπουδαστών - αθλητών μας στο πρόγραμμα που έχουμε. Θα φέρει πάθος και ενέργεια και μοιράζει την επιθυμία μας να φτιάξουμε ένα νικηφόρο πρόγραμμα, που θα κάνει περήφανη την κοινότητά μας».

Ο Ρικ Πιτίνο, ανέφερε: «Το πάθος μου για το μπάσκετ ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη και τώρα θα ολοκληρωθεί στο κολέγιο του Iona. Εύχομαι στον Τιμ μια γρήγορη ανάρρωση. Το κολέγιο πάντα θα πανηγυρίζει για τα επιτεύγματά του. Στο Iona θα δουλέψω με πάθος και πείνα, συστατικά τα οποία με οδήγησαν για 40 χρόνια. Υπάρχει πραγματικός επαγγελματισμός στο πώς γίνονται τα πράγματα και πρόκειται για μια κλειστή και δυνατή κοινότητα. Η προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές να συνεχίσουν τα μαθήματά τους online, λόγω του κορονοϊού και ανυπομονώ για την μέρα που θα επιστρέψουν όλοι στις εγκαταστάσεις του κολεγίου, για να εκτιμήσω το δυνατό πρόγραμμα που υπάρχει».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο