LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2020 10:19

Η ενηλικίωση και η αύξηση βάρους

Οι δύο βασικές αλλαγές της ενηλικίωσης που οδηγούν σε αύξηση του βάρους.

AP - Βάρος - Πάχος - Παχυσαρκία

Το τέλος του σχολείου και η εύρεση δουλειάς οδηγούν και τα δύο σε μείωση της σωματικής δραστηριότητας και σε αύξηση του βάρους, ενώ επιπροσθέτως το να γίνει κανείς γονιός, ιδίως μητέρα, οδηγεί σε έξτρα κιλά, σύμφωνα με δύο νέες βρετανικές μελέτες.

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να παχαίνουν μετά την ενηλικίωσή τους και σε αυτήν ακριβώς τη μεταβατική φάση είναι που αυξάνονται ταχύτερα τα επίπεδα παχυσαρκίας. Η αύξηση του βάρους συνδέεται κυρίως με αλλαγές στη διατροφή και στη σωματική άσκηση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, που έκαναν δύο σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας «Obesity Reviews», έκαναν συστηματική επισκόπηση, αξιολόγηση και μετα-ανάλυση όλων των έως τώρα δημοσιευμένων ερευνών πάνω στο ζήτημα της μετάβασης από το σχολείο στην ενήλικη ζωή και πώς αυτή επηρεάζει τις συνήθειες και το βάρος.

Η πρώτη μελέτη αφορούσε 19 έρευνες που κάλυπταν άτομα ηλικίας 15 έως 35 ετών. Διαπιστώθηκε ότι όσοι τελειώνουν το λύκειο, μειώνουν κατά μέσο όρο κατά επτά λεπτά τη μέρα τη μέτρια έως έντονη σωματική άσκησή τους. Η μείωση είναι μεγαλύτερη για τους νέους (16,4 λεπτά ημερησίως) σε σχέση με τις νέες (6,7 λεπτά). Η μείωση είναι ακόμη μεγαλύτερη (11,4 λεπτά τη μέρα κατά μέσο όρο) για όσους εισάγονται στο πανεπιστήμιο και σε αρκετές περιπτώσεις αυτό οδηγεί σε αύξηση του βάρους.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει η δεύτερη μελέτη, που αξιολόγησε έξι έρευνες, ειδικότερα για όσους γίνονται νέοι γονείς. Βρήκε μια μέση αύξηση του δείκτη μάζας σώματος κατά 17% μεταξύ των νέων χωρίς παιδιά και αυτών που έγιναν γονείς. Για παράδειγμα, μια νέα μέσου ύψους (1,64 μέτρα) χωρίς παιδιά βάζει γύρω στα επτάμισι κιλά στα επόμενα πέντε έως έξι χρόνια μετά την ενηλικίωσή της, ενώ αν στο διάστημα αυτό έχει γίνει και μητέρα, τότε στο βάρος της προστίθενται άλλα 1,3 κιλά, πέρα από τα 7,5.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:04Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο