LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2019 12:10

Χρυσές Σφαίρες 2020: Εκπλήξεις και παραλείψεις στις υποψηφιότητες

Ποιοι διεκδικούν το “χρυσό βραβείο”, που συχνά αποτελεί και προάγγελο των Όσκαρ. Ποιοί έμειναν εκτός λιστας. 

AP - Χρυσές Σφαίρες

Κάθε χρόνο η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (HFPA) του Χόλυγουντ διοργανώνει στην Αμερική την τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων Χρυσές Σφαίρες και αιφνιδιάζει τους θεατές με απρόσμενες υποψηφιότητες και αναπάντεχες παραλείψεις που αναμένεται να πυροδοτήσει συζητήσεις.

Οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες, που θεωρούνται προάγγελοι των Όσκαρ, ανακοινώθηκαν στο Μπέβερλι Χιλς, σε εκδήλωση με παρουσιαστές τους Τιμ Άλεν, Ντακότα Φάνινγκ και Σούζαν Κιλέτσι Γουάτσον.

Τις περισσότερες υποψηφιότητες κέρδισαν οι ταινίες ««Ιστορία Γάμου» του Netflix με 6 υποψηφιότητες και «Ο Ιρλανδός» με 5 υποψηφιότητες αντίστοιχα.

Οι ταινίες “Ο Ιρλανδός”, “1917”, “Joker”, “Ιστορία Γάμου” και “Two Popes” είναι υποψήφιες για τη φετινή Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής Ταινίας.

The Irishman - Ο Ιρλανδός - ταινία

Στην κατηγορία Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία υποψήφιοι είναι ο Χοακίν Φοίνιξ για την πολυσυζητημένη ερμηνεία του στην ταινία “Joker”,αλλά και ο Άνταμ Ντράιβερ για την ταινία “Ιστορία Γάμου”. O Τζόναθαν Πράις για το “Οι Δύο Πάπες” και ο Αντόνιο Μπαντέρας για το “Πόνος και Δόξα” του Πέδρο Αλμοδόβαρ , εξυμνούνται επίσης  φέτος για τις καλύτερες ερμηνείες στην καριέρα τους.

Από τις φετινές υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2020 αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο καθώς η ταινία “The Irishman” του Μάρτιν Σκορτσέζε, στην οποία πρωταγωνιστεί, είναι υποψήφια σε πέντε κατηγορίες. Την ίδια στιγμή που οι συμπρωταγωνιστές του, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι αναγνωρίστηκαν για τις ερμηνείες τους.

Όσον αφορά τις γυναικείες υποψηφιότητες, η λίστα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως αυτά της Τζένιφερ Άνιστον και της  Ριζ Γουίδερσπουν  για το “The Morning Show”, αλλά και της Έμα Τόμσον για την ταινία “Late Night”. Τέλος, υποψήφιες είναι επίσης η Κέιτ Μπλάνσετ, "Where'd You Go, Bernadette" αλλά και η Σίρσα Ρόναν για την ερμηνεία της στο πολυαναμενόμενο “Little Women”.

AP - Χρυσές Σφαίρες

 Η νέα εκδοχή της κλασικής ταινίας “Little Women”, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Άλκοτ Μαίυ Λουίζα, σε σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουικ ήταν μια από τις πολυαναμενόμενες της σεζόν και απέσπασε καλές κριτικές όχι όμως και πολλές υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα. Η Σίρσα Ρόναν κατάφερε να είναι υποψήφια για τέταρτη φορά στην κατηγορία Καλύτερης Ηθοποιού σε δραματική ταινία, ενώ ο Αλεξάντερ Ντεσπλάτ διεκδικεί Χρυσή Σφαίρα για Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική. Ωστόσο, τo “Little Women” έμεινε εκτός υποψηφιοτήτων στις κατηγορίες Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

Η ταινία "Booksmart" η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της ηθοποιού Ολίβια Γουάιλντ θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία. Η πρωταγωνίστρια, Μπίνι Φελντσάιν, απέδειξε ότι είναι μια απίστευτα αγαπητή ηθοποιός, κερδίζοντας υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία. Η συμπρωταγωνίστριά της στο "Booksmart", Κέιτλιν Ντέβερ είναι υποψήφια στην Κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για έναν πολύ διαφορετικό ρόλο ως θύμα σεξουαλικής επίθεσης στο ”Unbelievable”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κοινό και κριτικοί λατρεύουν την ταινία “Knives Out” του Ράιαν Τζόνσον. Παρόλα αυτά, εξέπληξε τους πάντες με την υποψηφιότητά της Άνα ντε Άρμας, συμπρωταγωνίστρια του Ντάνιελ Κρεγκ, στην κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία. Παρότι το όνομά της ήταν εκτός συζητήσεων για τα βραβεία, η Κουβανέζα ηθοποιός κατάφερε να μπει στη λίστα των υποψηφιοτήτων.

Η ηθοποιός και σεναριογράφος Έμα Τόμσον ήταν μία ακόμη υποψηφιότητα- έκπληξη στην κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία, διεκδικώντας πλέον Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην κωμωδία “Late Night’ με τη Μίντι Κάλινγκ, παρά τη μακρά απουσία στις συζητήσεις περί βραβείων.

AP - Taylor Swift

Το "Where'd You Go, Bernadette" ήταν μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές αποτυχίες του 2019 αλλά αυτό δεν εμπόδισε την πρωταγωνίστρια Κέιτ Μπλάνσετ από την αναγνώριση για την ερμηνεία της. Η ηθοποιός είναι, επίσης, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία.

Η Τέιλορ Σουίφτ κατάφερε να αποσπάσει υποψηφιότητα για το τραγούδι της "Beautiful Ghosts" του μιούζικαλ, “Cats” , το οποίο όμως δεν είναι υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία - Κωμωδία ή Μιούζικαλ, αν και είναι από τα λίγα κινηματογραφικά μιούζικαλ της χρονιάς. Η Σουίφτ καλείται να αναμετρηθεί με θρύλους της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίοι διεκδικούν επίσης την Χρυσή Σφαίρα στην συγκεκριμένη κατηγορία όπως η Μπιγιονσέ για το “Lion King”, αλλά και ο Έλτον Τζον για την αυτοβιογραφική του ταινία “Rocket Man”.

Αν και η τελευταία σεζόν του "Game of Thrones" προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις, θεωρήθηκε η σημαντικότερη τηλεοπτική σειρά του έτους. Η επική φανταστική σειρά τελικά είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα αλλά μόνο σε μία κατηγορία, με τον Κιτ Χάρινγκτον να διεκδικεί Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερος Ηθοποιός σε σειρά για τον ρόλο του αγαπητού στο κοινό, Τζον Σνόου.

AP - Χρυσές Σφαίρες

Μια άλλη σειρά του HBO, το "Succession" είναι υποψήφια στις κατηγορίες Καλύτερη Τηλεοπτική Δραματική Σειρά, Καλύτερος Άνδρας Ηθοποιός, Καλύτερος Β’ Ανδρικός Ρόλος. Ο ηθοποιός Τζέρεμι Στρονγκ, ο οποίος απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές για την ερμηνεία του απουσιάζει, ωστόσο, από τους υποψήφιους.

Το πρώτο εγχείρημα της Apple στην τηλεοπτική οθόνη με τη σειρά "The Morning Show" δεν έλαβε πολύ καλές κριτικές, όμως προς έκπληξη των κριτικών είναι υποψήφιο στις κατηγορίες Καλύτερη Τηλεοπτική Δραματική Σειρά και Καλύτερη Ηθοποιός, στην αντίστοιχη κατηγορία, για τις ερμηνείες των Τζένιφερ Άνιστον και Ριζ Γουίδερσπουν.

Δυστυχώς, βρέθηκαν εκτός λίστας η ταινία “Uncut Gems” με τον Άνταμ Σάντλερ, που μάλιστα έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές στην καριέρα του, και η δραματική σειρά “When They See Us” της Έιβα ΝτουΒερνέ, βασισμένη στην αληθινή ιστορία των Central Park Five

 Μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός δεν υπήρξαν γυναίκες υποψήφιες στην κατηγορία Καλύτερη Σκηνοθεσία.  Δύο χρόνια μετά την αποδοκιμασία από την Νάταλι Πόρτμαν για αυτό το φαινόμενο, η HFPA, για μία ακόμη φορά, ανακοίνωσε λίστα μόνο ανδρών υποψηφίων για την συγκεκριμένη κατηγορία αφήνοντας έξω τη Γκρέτα Γκέργουικ, “Little Women", τη Λούλου Βανγκ, “The Farewell”, τη Μάριελ Χέλερ, “A Beautiful Day in the Neighborhood” και τη Λορίν Σκαφάρια, “Hustlers”.

Η 77η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου του 2020 στο Beverly Hilton του Λος Άντζελες και θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και υπέρ της αύξησης των πόρων των Πανεπιστημίων (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο