LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Νοεμβρίου 2019 06:31 | Ανανέωση: 05 Νοεμβρίου 2019 06:30

Τούρκοι συνέλαβαν την αδελφή του Αλ Μπαγκντάντι (εικόνες)

Στα χέρια των τουρκικών Αρχών βρίσκεται αιχμάλωτη η αδελφή του τέως ηγέτη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Ρασμίγια Αουάντ - αδελφή Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Οι αρχές της Τουρκίας αιχμαλώτισαν την 65χρονη αδελφή του θανόντα πρώην ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι χθες Δευτέρα στην πόλη Άζαζ της βόρειας Συρίας, δήλωσε ανώτερος τούρκος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι ανακρίνονται η ίδια, ο σύζυγός της και μια νύφη της, που επίσης συνελήφθησαν.

«Η Ρασμίγια Αουάντ αιχμαλωτίστηκε σε επιδρομή σε κοντέινερ κοντά στην Άζαζ», πόλη κοντά στα σύνορα που έχουν κυριεύσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, εξήγησε ο αξιωματούχος. «Ελπίζουμε να εξασφαλίσουμε μεγάλο όγκο πληροφοριών από την αδελφή του Μπαγκντάντι για τα ενδότερα του ΙΚ», συνέχισε ο αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης. Διευκρίνισε ότι όταν συνελήφθη, η αδελφή του ηγέτη των τζιχαντιστών συνοδευόταν από πέντε παιδιά.

Ελάχιστες πληροφορίες είναι διαθέσιμες από ανεξάρτητες πηγές για την αδελφή του Μπαγκντάντι. Το Ρόιτερς σημείωσε ότι δεν έχει τρόπο να επαληθεύσει εάν πράγματι το πρόσωπο που συνελήφθη είναι αυτή.

Ο Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε τον περασμένο μήνα, όταν παγιδεύτηκε σε στοά κατά τη διάρκεια επιδρομής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία. Το ΙΚ, με ηχητικό μήνυμα που διένειμε την περασμένη Πέμπτη, επιβεβαίωσε τον θάνατό του και ορκίστηκε να εκδικηθεί τις ΗΠΑ.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι ο διάδοχος του Μπαγκντάντι είναι ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασέμι αλ Κοραΐσι. Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτόν.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο