LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 01 Μαΐου 2019 23:57

Μέσι και Σουάρες “χάζεψαν” την Λίβερπουλ

Επίδειξη ισχύος έκανε η Μπαρτσελόνα, που κρατά στα χέρια της το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Champions League.

AP - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΕΣΙ - CHAMPIONS LEAGUE

Η Μπαρτσελόνα διέσυρε με 3-0 την Λίβερπουλ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό και είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι (75΄, 82΄) και ένα από τον Λουίς Σουάρες (26΄), οι Καταλανοί έφθασαν σε έναν θρίαμβο επί των “κόκκινων”, οι οποίοι μόνο μαθηματικές ελπίδες διατηρούν για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στη ρεβάνς του Άνφιλντ.

Οι δύο ομάδες, με καθαρά επιθετικό τρόπο παιχνιδιού, ξεκίνησαν δυνατά και πρόσφεραν ένα όμορφο παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του. Στο πρώτο 45λεπτο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με ελαφρά καλύτερη επιθετικά τη Λίβερπουλ. Πάντως, το σκορ άνοιξε η Μπαρτσελόνα στο 26΄, όταν ο Σουάρες με προβολή από κοντά, μετά από έξυπνη μεταβίβαση του Τζόρντι Άλμπα στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Άλισον κι έκανε το 1-0. Η Λίβερπουλ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο 35΄, όταν από εξαιρετική μπαλιά του Χέντερσον, ο Μανέ έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι κι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι, που γνώρισαν την πρώτη ήττα τους σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 20 αγώνες, μπήκαν πιο αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47΄ ο Μίλνερ έκανε το πλασέ από πλάγια και υποχρέωσε τον Τερ Στέγκεν σε θεαματική επέμβαση. Λίγο αργότερα (53΄), σουτ του Σαλάχ έξω από την περιοχή, απομάκρυνε και πάλι ο Τερ Στέγκεν, όπως έκανε και στο 59΄ σε νέο σουτ του Μίλνερ.

Οι γηπεδούχοι έγιναν για πρώτη φορά επικίνδυνοι στο 68΄, όταν ο Σουάρες από μεταβίβαση του Μέσι, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον Μάτιπ αλλά ο αμυντικός της Λίβερπουλ τον έκοψε. Όμως ο Μέσι ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει για μία ακόμη φορά και να κάνει το 2-0 στο 75΄ από κοντά, στην επαναφορά της μπάλας μετά από δοκάρι που είχε ο Σουάρες.

AP - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΣΟΥΑΡΕΖ - ΜΕΣΙ - CHAMPIONS LEAGUE

Ο αρχηγός των Καταλανών σκόραρε και στο 82΄ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που άφησε άναυδο τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και σημείωσε το 48ο εφετινό του τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 84΄ η Λϊβερπουλ μπορούσε να περιορίσει την έκταση του σκορ και να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς, όταν ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, μετά από πλασέ του Φιρμίνο που έδιωξε ο Ράκιτις πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (90΄ Αλενιά), Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρο Βιδάλ, Φιλίπε Κουτίνιο (60΄ Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες (90΄ Ντεμπελέ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (78΄ Φιρμίνο), Μίλνερ (85΄ Οριγκί), Κεϊτά (24΄ Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο