LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2019 15:23

Πολιτική “θύελλα” μετά τις ποινικές διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων

Δίωξη σε 115 πρόσωπα παρήγγειλε η Εισαγγελέας. "Πυρά" από το Μαξίμου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κάνουν λόγο για αδίστακτες προεκλογικές μεθοδεύσεις. 

Βουλή - Τσίπρας - Μητσοτάκης

Με την παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2011 ανοίγει και πάλι ένα κεφάλαιο που και κατά το παρελθόν είχε πυροδοτήσει  σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. 

Οι κατηγορίες αφορούν 115 πρόσωπα, τραπεζικά στελέχη και υπεύθυνους οικονομικών των κομμάτων που διώκονται για δάνεια ύψους 200 εκ ευρώ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μετά από έλεγχο δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα καθώς τα δάνεια που πήραν είναι ενήμερα. 

Η σχετική έρευνα είχε τεθεί στο αρχείο και ανασύρθηκε το 2017 με το τότε πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη να κάνει λόγο για δάνεια που δόθηκαν  χωρίς καμία εξασφάλιση προς τα κόμματα, παρά  μόνο με εγγύηση την μελλοντική κρατική χρηματοδότηση που θα ελάμβαναν. 

Το 2013 με σχετική τροπολογία η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο υπό προϋποθέσεις ενώ η εξεταστική επιτροπή που συνεκλήθη το 2017 έστειλε το πόρισμά της στη δικαιοσύνη χωρίς όμως να εκφράζεται η εκτίμηση πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Για σκευωρία πάντως κάνουν λόγο στη ΝΔ την ώρα που το ΚΙΝΑΛ απάντησε με ανακοίνωση που είχε βγάλει το ΠΑΣΟΚ πριν ένα χρόνο για το θέμα.

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν το θράσος να κάνουν λόγο για «σκευωρία», επειδή αντί τελικά να σβηστούν με τη δική τους τροπολογία οι ποινικές ευθύνες τους για τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων, πλέον καλούνται να δώσουν απαντήσεις στη Δικαιοσύνη. Πέρα από τις απαντήσεις στο φυσικό τους δικαστή, οφείλουν όμως να δώσουν χωρίς περιστροφές απαντήσεις και στον ελληνικό λαό: Πώς και πότε θα επιστρέψουν τα κλεμμένα;», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες στην ανακοίνωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αντί να αγχώνεται για τις δημοσκοπήσεις, μήπως και ξαναπιάσουν την κουτάλα με το ΠΑΣΟΚ, ας ζητήσει έστω μία συγγνώμη. Και μετά να εξηγήσει πώς και πότε θα επιστρέψει τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών». 

NΔ : Ας παίξουν μόνοι τους στο νέο δήθεν σκάνδαλο που σκαρφίστηκαν

«θράσος και υποκρισία» καταλογίζει η ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τις ποινικές διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «το θράσος του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό» προσθέτοντας πως από σήμερα, ωστόσο, διεκδικούν και το Νόμπελ της υποκρισίας.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε με επιστολή του από την Εθνική Τράπεζα πολιτικές διευκολύνσεις για δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του είναι το μόνο που κατόρθωσε να διαγράψει προηγούμενα χρέη του, ενώ έβαλε ως εγγυήσεις για άλλο δάνειο και τα εκλογικά ποσοστά του ως το 2023. Κατά τα λοιπά ας παίξουν μόνοι τους στο νέο δήθεν σκάνδαλο που σκαρφίστηκαν. Ούτως ή άλλως, λίγες εβδομάδες έμειναν για να τους δείξουν οι πολίτες την πόρτα της εξόδου» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι η ΝΔ αποκληρώνει τα δάνειά της, ενώ σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΝΔ, ανέφερε ότι «οι πολίτες, έχουν πια καταλάβει από τις πράξεις τους ότι το ανήθικο πλεονέκτημά τους είναι το μόνο που τους έχει απομείνει. Από την κλοπή της Λοΐζου στη διαπλοκή του Κόκκαλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πια κανέναν.  Η ώρα της κάλπης έφτασε και το μήνυμα που θα λάβει η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης θα είναι εκκωφαντικό». 

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ παραθέτει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος από τις 13-9-2018 και στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, «το ΠΑΣΟΚ με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων. Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν». 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο