LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 02 Ιανουαρίου 2019 17:43

Σκουρλέτης: το 2019 θα ανανεωθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ

Μίλησε για τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών, τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, και άφησε αιχμές κατά του Σημίτη.

«Το 2019 θα είναι μια χρονιά ανανέωσης της λαϊκής εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνησή του», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η νέα χρονιά, βάσιμα πια, ξεκινάει με περισσότερες ελπίδες, μεγαλύτερες προοπτικές και με συγκεκριμένα πράγματα που έχει φανεί ότι αλλάζουν».

Μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών - αίσθημα αισιοδοξίας στην κοινωνία

«Έχουν αρχίσει πλέον και γίνονται πραγματικότητα όλα αυτά τα οποία μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, στην τελευταία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα μέτρα που ήδη ψηφίστηκαν και σε ένα μεγάλο βαθμό ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2019 στο τέλος του Δεκεμβρίου και σημείωσε: «Δεν είναι λίγα. Νομίζω ότι αυτό αποτυπώθηκε και στο κλίμα της περιόδου των γιορτών με βάση τους δείκτες, με τους οποίους καταγράφεται συνήθως η συμπεριφορά των πολιτών, αλλά, κυρίως με ένα αίσθημα αισιοδοξίας το οποίο εισπράξαμε όλοι μας καθώς συναντούσαμε κόσμο αυτές τις μέρες».

Κατώτατος μισθός

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση κατώτατου μισθού

Συνέχισε λέγοντας πως πέρα από αυτά που ψηφίστηκαν η Κυβέρνηση έχει μπροστά της την υλοποίηση του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μέτρα που, όπως είπε, «πέρα από την πρακτική τους σημασία έχουν και μια τεράστια συμβολική σημασία, ιδίως το τελευταίο. Αν δει κανείς τις σκέψεις που υπάρχουν για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, μιλάμε για μια αύξηση που ενώ στην περίπτωση της Πορτογαλίας έγινε σε δύο- τρία χρόνια εδώ θα γίνει από την πρώτη αύξηση. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν όλα αυτά που μελετώνται για την ανακούφιση των μεσοστρωμάτων, με τις 120 δόσεις στα Ταμεία και την εφορία. Μέτρα τα οποία θα συμβάλουν κι αυτά στη βελτίωση της ζωής των συγκεκριμένων ανθρώπων, που τους αφορούν, αλλά και συνολικότερα της οικονομίας. Είναι μια περίοδος που θα μας δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε πράγματα τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω του προγράμματος, δεν είχαμε την άνεση να τα κάνουμε».

AP - Τσίπρας - Ζάεφ - Καμμένος - Σκοπιανό

Έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών με πάνω από 151 ψήφους

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή με περισσότερες από 151 ψήφους και σε ερώτηση για τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απάντησε: «Αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη διαφωνία που έχουν στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν πρέπει τελικά να υιοθετηθεί μια τέτοια στάση που να ακυρώσει, έστω στην τελευταία χρονιά της, την πορεία της κυβέρνησης που ξεκίνησε από κοινού το 2015 και έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Νομίζω ότι δεν αξίζει αυτό ούτε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ούτε στην Κυβέρνηση γενικότερα».

Κλείνουν πολλοί κύκλοι το 2019 - νέες συγκλίσεις και πολιτικές συμμαχίες

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το 2019 κλείνουν πολλοί κύκλοι και ένας από αυτούς είναι ο κύκλος της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ θα αναπτυχθούν και νέες συγκλίσεις.

«Φαντάζομαι, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος δημιουργούνται νέα δεδομένα. Αυτή η νέα πραγματικότητα διαμορφώνει ένα καινούργιο έδαφος πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν και νέες συγκλίσεις. Ένα έδαφος το οποίο θα χαρακτηρίζεται, πια, από την προγραμματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον προοδευτικό, τον αριστερό πόλο και τον νεοφιλελεύθερο πόλο», είπε και προσέθεσε: «Είναι κάτι το οποίο τέμνει πια όλες τις αντιθέσεις που θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα, και εκεί πλέον θεωρώ ότι θα διαμορφωθεί μια μεγαλύτερη -να δανειστώ τον όρο- κανονικότητα για την πολιτική αντιπαράθεση. Άρα και πριν από τις επόμενες εκλογές και μετά, ανάλογα με το αποτέλεσμά τους, θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς με ακρίβεια, αλλά νομίζω ότι στη βάση αυτών των νέων διαχωριστικών μεταμνημονιακών πολιτικών γραμμών θα διαμορφωθούν και οι νέες πολιτικές συμμαχίες. Ο ένας πόλος θα έχει κορμό την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις οι οποίες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να ακολουθηθεί ένας δρόμος έξω από τα όρια της πολιτικής της λιτότητας, που χαρακτήρισε την πορεία της χώρας από το 2010 και μετά. Ένας δρόμος ο οποίος θα οριοθετείται ολοένα και περισσότερο από τη νεοφιλελεύθερη λογική, αλλά που ταυτόχρονα θα υψώνει και τείχη στην ακροδεξιά ρητορική και λογική, η οποία με διάφορους τρόπους αγγίζει πια και την Ελλάδα».

Εκλογές 2015 - Σεπτέμβριος - Εκλογικά Κέντρα - κάλπη - παραβάν - ψηφοδέλτια

Νέο σκηνικό στον αυτοδιοικητικό χάρτη

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είπε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα εντελώς νέο σκηνικό στον αυτοδιοικητικό χάρτη και σημείωσε: «Πρώτα απ΄ όλα είναι εκλογές που γίνονται μετά την ψήφιση και εφαρμογή, για πρώτη φορά μετά το 1974, της απλής αναλογικής. Δημιουργεί ένα νέο πολιτικό περιβάλλον και εκ των πραγμάτων ωθεί στη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών. Άρα θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες, να ηττηθούν δημαρχοκεντρικές λογικές, να δοθεί περισσότερη έμφαση στη συνεργασία και στη συλλογικότητα στις αποφάσεις. Αυτό εκ των πραγμάτων δημιουργεί μια μεγάλη αντιπαράθεση. Βλέπετε πώς με λυσσαλέο τρόπο ένα κομμάτι του παλιού αυτοδιοικητικού κατεστημένου αντιτάχτηκε στην ψήφιση της απλής αναλογικής. Ο δικός μας χώρος, στην πλειοψηφία των δήμων και των περιφερειών, έχει συμβάλει στη διαμόρφωση ευρύτερων σχημάτων συνεργασίας τα οποία έχουν τις προϋποθέσεις να είναι νικηφόρα μεν, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξουν και μια διαφορετική προγραμματική αντίληψη για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ο αυτοδιοικητικός χάρτης μετά τον Μάιο θα είναι διαμορφωμένος στη βάση μιας πιο ριζοσπαστικής, πιο αυθεντικά αυτοδιοικητικής αντίληψης με θετικότερη προοπτική για τις περιφέρειες και για τις τοπικές κοινωνίες».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ

Ο κ. Σημίτης παρουσιάζει «χαρακτηριστικά πολιτικής μνησικακίας»

Ο κ. Σκουρλέτης καταλόγισε «χαρακτηριστικά πολιτικής μνησικακίας» στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με αφορμή όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Το Βήμα”.

«Μετά από μια περίοδο σιωπής εμφανίζεται αυτή τη στιγμή και αντί να αξιολογήσει, πρώτα απ’ όλα την πορεία από το 2010 μέχρι τώρα και την έξοδο από το πρόγραμμα, αντί να βγάλει συμπεράσματα και να μιλήσει και για δικές του ευθύνες (γιατί και το μοντέλο της περιόδου Σημίτη, εννοώ το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την υπαγωγή στα μνημόνια και για την υπονόμευση της πορείας της χώρας) κι αντί, ακόμα, να αισθανθεί την ανάγκη να μιλήσει αυτοκριτικά για το γεγονός ότι την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας μια σειρά από πρώτα κυβερνητικά στελέχη, αποδεδειγμένα πια, είχαν εμπλοκή σε μεγάλα σκάνδαλα, έρχεται να μας πει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο. Θεωρώ, πραγματικά, αυτή την τοποθέτηση συμπλεγματική εκ μέρους του, που δεν έχει να προσφέρει τίποτα αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαυλόπουλος: είμαστε θεματοφύλακες της ειρήνης και του αγώνα για την ελευθερίαΧθες 20:51 | Ειδήσεις

«Δεν μπορείς να εμπεδώνεις την ειρήνη όταν άλλοι επιβουλεύονται τη δική σου ελευθερία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: βάζουμε τον πήχη στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμοΧθες 16:59 | Ειδήσεις

Στόχος της κυβέρνησης, ευκαιρίες, δουλειές, ευημερία για όλους, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

“Ενώπιος Ενωπίω” ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τον Νίκο ΧατζηνικολάουΠαρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 19:43 | Ειδήσεις

Ο πρώην Αν. Υπ. Δικαιοσύνης ανοίγει τα χαρτιά του για την υπόθεση Novartis, τον “Ρασπούτιν” και τις εισαγγελικές κόντρες.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών ΒαλκανίωνΧθες 19:06 | Ειδήσεις

Μήνυμα προς τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το πρώτο ATM σολομού στον κόσμο!23:59Ηλεκτρονικό κομποσχοίνι…στο Βατικανό (βίντεο)23:48Νεάντερταλ στην Νάξο πριν από 200000 χρόνια (εικόνες)23:37“Γυναίκα χωρίς όνομα”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)23:24Γιος συζυγοκτόνου Μεσσηνίας στον ΑΝΤ1: Ο πατέρας μου απειλούσε τη ζωή της (βίντεο)23:11Πανελλαδικές κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ22:58“Πέτα τη φριτέζα”: Στα άκρα οι σχέσεις στην Λαγουδέρα (εικόνες) 22:45Γιγαντώνεται το κίνημα των Vegan στην Ελλάδα (βίντεο)22:32Γκολ και θέαμα στο Αγρίνιο22:19Μητσοτάκης: πιστεύουμε σε έναν πολιτισμό, φορέα ανάπτυξης οικονομικής και κοινωνικής22:07Μάχες αστυνομικών – διαδηλωτών στη Βαρκελώνη (εικόνες)21:53Πυροβόλησε τον αδελφό του και εξαφανίστηκε (εικόνες)21:40“Καθάρισε” με Σουντανί ο Ολυμπιακός 21:29Κουφάρι φάλαινας βρέθηκε στον Τάμεση (βίντεο)21:16Ξενάγηση στο μουσείο άρτου της Αμφίκλειας (βίντεο)21:02Παυλόπουλος: είμαστε θεματοφύλακες της ειρήνης και του αγώνα για την ελευθερία20:49“Μάστιγα” η νευρική ανορεξία (βίντεο)20:38Καθηγήτρια αφοπλίζει μαθητή αγκαλιάζοντάς τον (βίντεο)20:25“Ενώπιος Ενωπίω” ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τον Νίκο Χατζηνικολάου20:12Λαμπεροί καλεσμένοι στο “Thrive” (εικόνες)19:59
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο