LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 12 Φεβρουαρίου 2018 16:46

Μητσοτάκης για Novartis: σκευωρία σε “τοξικό” πολιτικό κλίμα από την Κυβέρνηση

Με μηνύματα για την υπερφορολόγηση, την υποβοήθηση της ανάπτυξης και την «επόμενη ημέρα» συνεχίζει την περιοδεία του στην Εύβοια ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Μητσοτάκης - Εύβοια - Περιοδεία

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από την Εύβοια όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο νησί, αναφέρθηκε στην υπόθεση της Novartis, αλλά και στην απαίτηση των πολιτών για διαφάνεια.

«Από την Εύβοια που περιοδεύω, άκουσα τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί ετερόκλητο όχλο τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν για τους απαράδεκτους χειρισμούς του στο Σκοπιανό. Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του, όπως και τους λόγους που τον οδηγούν σε μια εμφανή προσπάθεια χειραγώγησης ακόμη και της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Νοβάρτις. 

Και επειδή παριστάνει ότι δεν άκουσε τις θέσεις μου θα τις επαναλάβω για να μην έχει την παραμικρή απορία: Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είπαμε, από την πρώτη στιγμή, όλα στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. 

Είναι αδιανόητο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ποιοι είναι κουκουλοφόροι που σπιλώνουν στοχευμένα ακόμη και πρώην Πρωθυπουργούς και να αρνείται ο κ. Τσίπρας να καταθέσουν επώνυμα στη Βουλή τους ισχυρισμούς τους. Το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. 

Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια. Και κάτι τελευταίο: Ο κ. Τσίπρας ζημίωσε τους πολίτες με 100 δις ευρώ και θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις αυταπάτες του. 

Δεν θα του επιτρέψω να παριστάνει και τον τιμητή της κάθαρσης όταν εκείνος ήταν που έδινε μάχες για να μην μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη».

Μητσοτάκης - Εύβοια - Περιοδεία

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του, επισκεπτόμενος τον σύλλογο γυναικών στο Μαρμάρι και κατά την διάρκεια της συζήτησης του με μέλη του συλλόγου ανέφερε.          

«Κάνω περιοδείες, ακριβώς για να μπορώ να μιλώ με τον κόσμο, για να ακούω τους προβληματισμούς του. Και ευτυχώς έχω τη δυνατότητα να κινούμαι, σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι είναι κλειδωμένοι στα γραφεία τους. Αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ανεξαρτήτως του τι έγινε στο παρελθόν - ευθύνες μπορεί να επιμερίζει κανείς όπως ο ίδιος νομίζει - αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι το πώς θα πάμε μπροστά.  

Η χώρα βγαίνει από μια κρίση βαθιά λαβωμένη. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη. Δεν μπορεί να φέρει θέσεις απασχόλησης. Δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου.  

Εμένα με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να ενώσω τους Έλληνες μιλώντας για το μέλλον, παρά να τους διχάσω μιλώντας για το παρελθόν. Και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη. Και δυστυχώς, σε ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό περιβάλλον, έχουμε την υποχρέωση ως Παράταξη από την μία να αμυνθούμε απέναντι σε σκευωρίες και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης, αλλά από την άλλη να μιλήσουμε και για το μέλλον. Κυρίως για τη νεότερη γενιά.

Μητσοτάκης - Εύβοια - Περιοδεία

Και κυρίως για αυτούς οι οποίοι σήμερα, βλέποντας όλο αυτό το τοξικό κλίμα, γυρίζουν το βλέμμα μακριά από την πολιτική και κάποιοι επιλέγουν να φύγουν και από την Πατρίδα μας. Άρα, καλή και απαραίτητη η αυτοκριτική για το παρελθόν. Χρήσιμη και για εμάς για να γίνουμε καλύτεροι. Όμως, το διακύβευμα δεν είναι αυτό πια. Και με την ευκαιρία αυτή, για να κάνω και μια σύνδεση και με τον χώρο στον οποίον βρισκόμαστε, όλες οι δράσεις της κοινωνίας των πολιτών, είναι δράσεις που από τη φύση τους είναι ενωτικές δράσεις.  

Έρχομαι εδώ μη ρωτώντας, και χωρίς να με ενδιαφέρει, τι ψηφίζουν οι κυρίες οι οποίες είναι στο σύλλογο. Και αυτό το οποίο γίνεται εδώ είναι μια δράση η οποία ξεπερνά τα κομματικά στεγανά. Βρίσκονται γυναίκες οι οποίες ενδιαφέρονται να κρατήσουν ζωντανή την παρακαταθήκη του τόπου. Και αυτό θέλω και να το χαιρετίσω και να το αναγνωρίσω και να σας συγχαρώ γι’ αυτό. Χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες δράσεις. Και αν  θέλουμε να κοιτάξουμε πραγματικά μπροστά με αυτοπεποίθηση, να δούμε λίγο περισσότερο αυτά που μας ενώνουν και λιγότερο αυτά που μας διχάζουν. Οπότε χαίρομαι πάρα πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να σας επισκεφθώ».

Μητσοτάκης - Εύβοια - Περιοδεία

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάρυστο, συνάντησε γυναίκες δικηγόρους με τις οποίες συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γενικότερα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ξέρουμε κατ’ αρχάς τι τραβάνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το μείγμα υπερφορολόγησης και ασφαλιστικών εισφορών έχει καταλήξει πια να καθιστά την επιτυχία και την εργασία περίπου απαγορευτική. Ένα πράγμα θα σας πω μόνο: να ξέρετε ότι εμείς αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Θα μειώσουμε και τη φορολογία και την ασφαλιστική επιβάρυνση, έτσι ώστε να επιβραβεύεται πραγματικά ο κόπος και η δουλειά σας. Θέλω να σας συγχαρώ που είστε εδώ νέες κοπέλες και επιλέγετε να είστε δραστήριες στον τόπο από τον οποίο κατάγεστε και στην ελληνική περιφέρεια.           

Μητσοτάκης - Εύβοια - Περιοδεία

Τώρα, για τα υπόλοιπα ζητήματα: Το ιδιοκτησιακό είναι παλιό θέμα, χρήζει μιας  συνολικής νομοθετικής ρύθμισης. Την ιστορία με τα υποθηκοφυλακεία, την έχουμε αναδείξει στη Βουλή επανειλημμένως. Είναι λάθος η προσέγγιση, την οποία ακολουθεί η Κυβέρνηση, της πλήρους κρατικοποίησης της δουλειάς των υποθηκοφυλακείων, αφού είναι μια διαφορετική θεώρηση για το πως πρέπει να προχωρήσει όλη αυτή η δουλειά και θα είμαστε απέναντι σε αυτήν τη ρύθμιση.           

Πάντως, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να ξέρετε –και θέλω να το τονίσω αυτό– ότι τα συμφέροντά σας είναι κοντά στη δική μας πολιτική. Και το λέω αυτό διότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει επιλέξει να υπερφορολογήσει τη δημιουργική Ελλάδα –σας κατατάσσω σε αυτήν την κατηγορία– προκειμένου να μπορεί να μοιράζει δεξιά και αριστερά λίγα επιδόματα σε αυτούς που θεωρεί εκλογική πελατεία. Δεν παράγεται έτσι πλούτος και δεν ενθαρρύνεται έτσι η ιδιωτική οικονομία. Και πάλι συγχαρητήρια για το γεγονός ότι είστε εδώ δραστήριες, δουλεύετε και κάνατε πολύ καλά. Καλή συνέχεια». 

Μητσοτάκης - Εύβοια - Περιοδεία

Μετά την Κάρυστο, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στα Νέα Στύρα και την Κύμη, όπου συζήτησε με κατοίκους, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε εταιρεία μικροζυθοποιίας στο Αυλωνάρι Ευβοίας, όπου συζήτησε με τη διοίκησή της για τις προοπτικές, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υγιής επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων, ανέφερε.

Μητσοτάκης - Εύβοια - Περιοδεία

«Χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα μου δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθώ την επιχείρησή σας και να αναγνωρίσω, για άλλη μια φορά, το δυναμισμό του κλάδου της μικροζυθοποιίας, που αναπτύσσεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Να επαναλάβω ότι επιχειρήσεις σαν τη δική σας αυτό το οποίο ζητούν από το Κράτος είναι δύο απλά πράγματα: Ένα πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, το οποίο θα μπορεί να ευνοήσει αυτές τις επιχειρηματικές προσπάθειες, ειδικά στα πρώτα σας βήματα. Και ένα κανονιστικό πλαίσιο σύγχρονο, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις επιταγές μιας αγοράς, η οποία αλλάζει γρήγορα. Με ενδιαφέρον άκουσα ότι η βασική νομοθεσία που διέπει τη μπύρα είναι ένα βασιλικό διάταγμα του 1922. Αυτό από μόνο του μας δείχνει το δρόμο στον οποίον πρέπει να κινηθούμε.  

Μητσοτάκης - Εύβοια - Περιοδεία

Επιπλέον, πρέπει να επιβραβεύουμε και να αναγνωρίζουμε πάντα την υγιή επιχειρηματικότητα, πόσο μάλλον αυτή που λαμβάνει χώρα στην εθνική περιφέρεια και έχει σημαντική προστιθέμενη αξία και ως προς τις πρώτες ύλες, αλλά και ως προς την εργασία που δημιουργεί. Εδώ βρισκόμαστε στο κέντρο της Εύβοιας και όμως υπάρχει μια δυναμική επιχείρηση, που προσφέρει στην τοπική οικονομία και η οποία έχει τη δυνατότητα αυτή, ανάμεσα σε πολλές άλλες, να μεγαλώσει γρήγορα, αρκεί να είναι οι συνθήκες κατάλληλες. Οπότε, πάλι θερμά συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε. Το λέω και ως κάποιος ο οποίος ασκεί δημόσια πολιτική και θέλει να δει περισσότερες τέτοιες επιτυχημένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.  

Μητσοτάκης - Εύβοια - Περιοδεία

Είναι σημαντικό ότι οι περισσότερες ζυθοποιίες έχουν φτιαχτεί στην ελληνική περιφέρεια. Ειδικά εδώ στην Εύβοια έχουμε το ενδιαφέρον παράδειγμα δίπλα σε πολλά βιομηχανικά κουφάρια να ξεπηδούν καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Άρα, στον ίδιο τόπο συνδυάζεται το κακό παρελθόν με ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. Να σταθούμε στο δεύτερο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργοΧθες 13:55 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο μέγιστος και ο ελάχιστος αριθμός ευρωβουλευτών ανά κράτος 

Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφασηΧθες 09:55 | Ειδήσεις

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να ασκηθεί έφεση για τις ποινές στους καταδικασθέντες, αλλά και για την αθώωση των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 17:00 | Ειδήσεις

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έδωσε στη δημοσιότητα, ένα τετράλεπτο βίντεο και 9 μικρότερες εκδοχές του, με το οποίο υποστηρίζει και ενισχύει το παραπάνω σύνθημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο