LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2016 14:29 | Ανανέωση: 21 Σεπτεμβρίου 2016 19:43

Πολιτική θύελλα για Καλογρίτσα και πόθεν έσχες

Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ και εσωκομματικά πυρά κατά Κουρουμπλή. “Υπόλογη” η Επιτροπή, λέει ο Λοβέρδος. Σάλος από νέες αποκαλύψεις για την έκταση στην Ιθάκη.

Μαξίμου - Γραφεία ΝΔ - Καλογρίτσας Ιωάννης Βλαδίμηρος - Βοσκοτόπια

Φουντώνει η πολιτική θύελλα για την υπόθεση Καλογρίτσα, τα θολά σημεία στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία και το δανεικό βοσκοτόπι, με το οποίο θα επιδιώξει να πάρει δάνειο για να καλύψει το τίμημα για την τηλεοπτική άδεια.

Θρυαλλίδα της οξείας αντιπαράθεσης, η επίμονη άρνηση της Κυβέρνησης να συναινέσει στην πρόσκληση στην Βουλή, για παροχή εξηγήσεων του Υπουργού Επικρατείας και των τεσσάρων πλειοδοτών. Τελικώς, όλοι οι προαναφερθέντες θα παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπως αποφασίστηκε με ψήφους της αντιπολίτευσης.

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ - Μαξίμου

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για κυβερνητική  απόπειρα απόκρυψης σκανδάλου, με τον Μάκη Βορίδη να δηλώνει χαρακτηριστικά, στην έκτακτη συνέντευξη τύπου, «το πολιτικό ζήτημα είναι ότι υπήρξε απόπειρα συγκαλύψεως μεγάλου σκανδάλου από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αυτό είναι το πολιτικό ζήτημα. Προφανώς, όταν κάτι είναι σκανδαλώδες δημιουργεί σειρά ευθυνών. Αλλά αυτές τις ευθύνες θα τις αξιολογήσουν οι άνθρωποι που αξιολογούν αυτές τις ευθύνες».

Σε σημερινή ανακοίνωση της, με τίτλο «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέρρευσε», η Νέα Δημοκρατία, σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι «είναι πλέον γενική πεποίθηση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει πολιτικά, νομικά και ηθικά καταρρεύσει. Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού είναι εκτεθειμένη σε μεγάλες ευθύνες γιατί δεν διασφάλισε τον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών. Είχαμε πει ότι για τη Νέα Δημοκρατία ήταν υποχρέωση δημοκρατίας να ακυρώσει το νόμο Παππά. Τον ακυρώνει, τελικά, η ίδια η πραγματικότητα».

Απαντώντας κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «η Νέα Δημοκρατία καλό είναι να κατανοήσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους. Τότε, ίσως, καταλάβει, τα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαπλοκή που έθρεψε για δεκαετίες τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα».

Καλογρίτσας - βοσκοτόπι

Στο «στόχαστρο» η οικογένεια Καλογρίτσα

Στο επίκεντρο της κριτικής μπαίνουν οι ομόκεντροι κύκλοι με επίκεντρο την οικογένεια Καλογρίτσα που σχετίζονται με τις εργολαβίες δημοσίων έργων, τις προσωπικές του σχέσεις με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, την «ανοιχτή ροή» δανείων που ελάμβανε από την Attica Bank και φυσικά το δανεικό βοσκοτόπιο της Ιθάκης που του χαρίστηκε ως φιλέτο αξίας 100 εκατομμυρίων, εγείροντας μείζον θέμα για την κάλυψη του πόθεν έσχες του πλειοδότη στον διαγωνισμό για τις άδειες.

Ο Καλογρίτσας είναι το όπλο κατά της διαπλοκής; Tο θέμα της Τράπεζας Αττικής είναι αδιάφορο; Για να καταθέτει προσφορά, λογικά είναι, ε; Και μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα;  Η χώρα έχει διαλύσει παντελώς σε κάθε τομέα, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδιας.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε σημερινές του δηλώσεις στον Real FM,  ανέφερε πως «εδώ υπάρχει μία οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η Κυβέρνηση. Αυτή είναι η όλη ουσία: ή θα καταργηθεί η ιστορία των αδειοδοτήσεων, διότι εκλήθησαν, επιτέλους, στα 27 χρόνια κάποιοι να πληρώσουν ή θα πέσει η Κυβέρνης». 

"Τάραξε τα νερά" ο Κουρουμπλής

Εν τω μεταξύ, αίσθηση αλλά και εσωκομματικές τριβές προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών ότι θα πρέπει να καταλογιστούν και ποινικές και πολιτικές ευθύνες εφόσον αποδειχθούν λάθη στον έλεγχο του πόθεν έσχες Καλογρίτσα.

Σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε «αν ξέρει κάτι ο κ. Κουρουμπλής πρέπει να το πει. Αν έχει ονόματα, πρέπει να τα πει. Τι εννοεί όταν λέει «πολιτικές ευθύνες»; Με είδε εμένα να συμφωνώ με τον κ. Καλογρίτσα ότι θα πάρει άδεια; Με έχει δει σε κανένα σπίτι να συμφωνώ με τον κ. Καλογρίτσα ότι θα έχει κανάλι»; 

Λάβρος ήταν στην Βουλή και ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι είναι υπόλογα τα μέλη της Επιτροπής που για λογαριασμό της Γεν. Γραμματείας Ενημέρωσης έκαναν τον έλεγχο πόθεν έσχες, μετά από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έκταση στην Ιθάκη και τα στοιχεία που προσκόμισε η πλευρά Καλογρίτσα.

Περιμένει την πρώτη δόση η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση πάντως, παρά τον ορυμαγδό αντιδράσεων και αποκαλύψεων, φαίνεται να περιμένει για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης με κορυφαία αυτήν της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνέρχεται στις 30 Σεπτεμβρίου, για να εξετάσει την νομιμότητα του διαγωνισμού, πρώτα όμως αναμένει αν θα καταβληθεί από όλους τους πλειοδότες η πρώτη δόση για την άδεια μέχρι την Δευτέρα, οπότε λήγει η σχετική διορία.

Καλογρίτσας - βοσκοτόπι

Οι πολιτικές κόντρες μαίνονται στην σκιά διαρκών ρεπορτάζ με αποκαλύψεις για το παραχωρημένο στον κ. Καλογρίτσα ονομαζόμενο ως «βοσκοτόπι της Ιθάκης», το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία ΑΓΥΙΑ του Σπύρου Καραμπάτσου ως υποθήκη για παλαιότερο δάνειο, το οποίο είναι «κόκκινο» και δεν εξυπηρετείται.  

Αν κάτι τέτοιο ευσταθεί, σημαίνει ότι η έκταση που έχει υποθηκευθεί, ορίζεται πλέον από την τράπεζα και όχι από τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος φέρεται να την έχει παραχωρήσει στον κ. Καλογρίτσα, ώστε ο τελευταίος να την υποθηκεύσει για να πάρει δάνειο και να μπορέσει να καταβάλλει το τίμημα για την άδεια. Το θέμα έφερε στην Βουλή με ερώτηση του ο Χάρης Θεοχάρης. 

Ομαδικά "πυρά" κατά της Κυβέρνησης

Η αντιπολίτευση εξαπολύει ομαδικά πυρά κατά της Κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στον διαγωνισμό για τις άδειες, αλλά και για τον τρόπο που ελέγχθηκε το πόθεν έσχες των πλειοδοτών.   

«Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως δήθεν κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου την αμφίβολη αντικατάσταση ορισμένων καναλαρχών από άλλους, που τους έχουν και τους θεωρούν οι ίδιοι, άλλους υπόδικους, άλλους νέους κρατικούς εργολάβους βοσκοτοπίων κλπ, την στιγμή που η ενημέρωση βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου και εκεί θα μείνει», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουστούμπας.

Μιλώντας για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο βουλευτής με Το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης, ανέφερε στον ΒΗΜΑ FM ότι «φαινόταν από την αρχή η φαρσοκωμωδία. Εντάξει κανένας δεν ήξερε βέβαια για τα βοσκοτόπια, αλλά αυτό είναι θεατρική επιθεώρηση, αυτό είναι «Δελφινάριο» ό,τι αγοράζει κάποιος με βοσκοτόπια. Αλλά, έτσι όπως στήθηκε όλη αυτή η ιστορία, δεν ήταν προβληματική;».  

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς τόνισε ότι «σε αυτόν τον “σικέ” διαγωνισμό για τα κανάλια, τα έχουμε δει όλα: βοσκοτόπια που αντί για μαρούλια, βγάζουν μαύρο χρήμα, τον κ. Καλογρίτσα να ελέγχεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, την τράπεζα Αττικής ή αν προτιμάτε τράπεζα Κρήτης επί Κοσκωτά ή αλλιώς ΣΥΡΙΖΑ-Bank να δίνει ύποπτα δάνεια».

Αντιδράσεις για τα δάνεια και τις διώξεις για «μαύρο χρήμα»

Παράλληλα με τις «σκιές», κατά πολλούς, στην διαδρομή δανειοδότησης της οικογένειας Καλογρίτσα από την Attica Bank, αντιδράσεις εξακολουθούν να προκαλούν οι διαρκείς αποκαλύψεις για τις εμπλοκές τουλάχιστον τεσσάρων μελών της οικογένειας Καλογρίτσα με την Εφορία.

Μάλιστα, πατήρ και υιός Καλογρίτσας έχουν διωχθεί ποινικά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, συνολικού ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τον υιό Καλογρίτσα, λίγο πριν τον διαγωνισμό για τις άδειες, να σπεύδει να πληρώσει, μέσω του τελευταίου δανείου της Attica Bank προς την οικογένεια Καλογρίτσα, το πρόστιμο των 4 εκατομμυρίων ευρώ που του επεβλήθη, προκειμένου να μπορεί να μετάσχει στην δημοπρασία για τις άδειες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογέςΣήμερα 07:06 | Ειδήσεις

Αποκάλυψε ότι η πολιτική του φιλοδοξία είναι να κυβερνήσει 2 τετραετίες και χαρακτήρισε «βρώμικο» το πολιτικό σύστημα.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”Χθες 22:05 | Ειδήσεις

Τι είπε η Εύα Καϊλή μεταξύ άλλων για το ΠΑΣΟΚ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το πότε προτίθεται να μετακομίσει στην Ιταλία.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο