LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΔιπλωματίαΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2016 13:53 | Ανανέωση: 14 Απριλίου 2016 22:00

“Πάρτι” τουρκικών παραβιάσεων με εμπλοκή στις Οινούσσες

Διαρκείς οι υπερπτήσεις εν ώρα ελληνικής άσκησης. Επί τόπου ο Καμμένος, που έχει ενεργοποιήσει την αεράμυνα. Σάλος απο το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη.

ΣΤΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16 - ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - Πάνος Καμμένος - μαχητικά - Τουρκία

Τα τουρκικά αεροσκάφη κάνουν πάρτι επάνω απο τις Οινούσες, την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταβαίνει στο νησί για να παρακολουθήσει άσκηση ετοιμότητας.

Σε  31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν συνολικά τρία τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή.

Ειδικότερα, ένας σχηματισμός δύο αεροσκαφών και ένα μεμονωμένο CN – 235, εκ των οποίων τα δύο οπλισμένα πραγματοποίησαν επιπλέον 12 παραβάσεις στην περιοχή του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Έξι από τις 31 παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησε το ζεύγος των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσες σε χρόνους 11:33 και 12:19 στα 22.000 πόδια και 34.000 πόδια, αντίστοιχα καθώς και πάνω από την Παναγιά σε χρόνους 11:41, 11:46, 11:50 και 11:53 στα 26.000 πόδια, 25.500 πόδια, 26.000 πόδια και 34.000 πόδια αντίστοιχα.

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Νωρίς το πρωί, αιφνιδιαστικά, διατάχθηκε η ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ” του βορείου τομέα και ταυτόχρονα της αεράμυνας στην περιοχή της Χίου και των Οινουσσών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας, η οποία σύμφωνα όμως με στρατιωτικές πηγές συνδέεται με την τουρκική δραστηριότητα των τελευταίων 24ωρων με τις απανωτές υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες αλλά και τη  Λέσβο.

Την άσκηση που πραγματοποιείται και σε όλο το τόξο των βορείων συνόρων από την Αλβανία έως τη Θράκη παρακολουθεί και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

ΣΤΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16 - ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - Πάνος Καμμένος

ΣΤΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16 - ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - Πάνος Καμμένος

ΣΤΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16 - ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - Πάνος Καμμένος

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιθεωρήσει καταρχήν τις δραστηριότητες επιχειρησιακής ετοιμότητας που θα διεξαχθούν στη βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία στο πεδίο της νησιωτικής χώρας.

Σημειώνεται οτι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ενεργοποιείται η Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ”.

Στήθηκε η αντιαεροπορική “ομπρέλα” στη Χίο (βίντεο)

Το αντιαεροπορικό σύστημα OSA/AK, με βεληνεκές 12 χιλιομέτρων και δυνατότητα ρίψης 6 βλημάτων ανά λεπτό έχει "ανοίξει" στο πλαίσιο της ανάπτυξης της «ομπρέλας αεράμυνας» της Χίου.

Άσκηση - Γενικό Επιτελείο Στρατού

ΣΤΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16 - ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16 - ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Πέραν αυτών, στο πλαίσιο της άσκησης, για την οποία σήμανε αιφνίδιο συναγερμό την νύχτα ο Πάνος Καμμένος, έχουν λάβει θέσεις τόσο το αντιαεροπορικό ASRAD Hellas, που είναι εγκατεστημένο επάνω σε οχήματα επεμβάσεως-υποστήριξης τύπου Hummer όσο και ρωσικά αντιαεροπορικά πυροβόλα ZU-23. 

Το βίντεο που έχει δοθεί στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αφορά στην προηγούμενη ανάλογη άσκηση στην περιοχή, η οποία έχει παρεμφερές με το σημερινό σενάριο και στην οποία λαμβάνουν μέρος οι αντίστοιχες δυνάμεις.

ΣΤΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16 - ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16 - ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Η ενεργοποίηση της ελληνικής αεράμυνας, ως απάντηση στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και το σερί παραβιάσεων του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά, έχει οξύνει την ένταση στην περιοχή, γεγονός που επιτείνει το «πάρτι υπερπτήσεων» τουρκικών μαχητικών στην περιοχή, με αναχαιτίσεις από ελληνικά Μιράζ, ενώ σε μία περίπτωση υπήρξε και «εμπλοκή».

Αντιπεριφερειάρχης Χίου: καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος

Σάλος προκλήθηκε από την ανάρτηση που έκανε χθες το βράδυ στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, στην οποία καταφερόταν κατά των Τούρκων.

«Καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» έγραφε ο αντιπεριφερειάρχης χθες, ενώ σήμερα έσπευσε να διευκρινίσει ότι, η ανάρτησή του «δεν απευθύνεται στον Τουρκικό Λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ο Ελληνικός και Τουρκικός λαός είναι μακριά από τα παιχνίδια της τουρκικής διπλωματίας και στρατιωτικής  ηγεσίας και αυτοί οι δυο λαοί θα ανατρέψουν τέτοιου είδους ακραίες πολιτικές», σημείωσε αναφορικά με τις συνεχείς παραβιάσεις Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η διευκρίνιση του Σταμάτη Κάρμαντζη

"Τις τελευταίες δυο ημέρες υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία με τις συνεχείς παραβιάσεις στο εναέριο χώρο μας στις Οινούσσες και τα Ψαρά! Βρίσκεται δε σε εξέλιξη ναυτική άσκηση των Τούρκων!

Το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που πρέπει να λέγεται από τα χείλη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων απανταχού της γης! Έχουμε ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο! Γνωρίζουμε δε ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε Εθνικών και Θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα! Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο Ενωμένοι Έλληνες, Έλληνες ομόψυχοι, Έλληνες αδελφωμένοι και μονιασμένοι (σ' αυτούς τους Έλληνες χωράνε ακόμα μετανιωμένοι όμως, Φιληδες Τασιες Ρεπουσενες και Σιες) μπορούμε να αντισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ορδές περιμετρικά του Έθνους μας και μόνο με τις δικές μας δυνάμεις και αλήθεια μπορούμε!!

Επειδή υπάρχει αναστάτωση αυτή την ώρα χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία και έχουν γνώση οι φύλακες! Οι Ένοπλες μας δυνάμεις είναι ΕΔΩ !Ας δοκιμάσουν και θα δουν!!Τέλος αν το ύφος της γραφής μου ξαφνιάσει κάποιους δεν Ζητώ Συγγνώμη διότι αυτό που μας έχει ρημάξει τελικά είναι ο καθωσπρεπισμός έχοντας χάσει την αυθεντικότητα μας!! Πατριώτες ας σηκωθούμε από τους καναπέδες μας ας ξαναβρούμε την χαμένη Ελληνική ψυχή μας για να πορευτούμε στο αύριο! Φυσικά τούτες τις στιγμές είναι η ευκαιρία να μετρήσουμε και πόσους πατριώτες πολιτικούς ηγέτες έχουμε και πως θα αντιδράσουν επιτέλους για να σταθούν επάξια στο ύψος των περιστάσεων!!!

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου!!!

Στ. Κάρμαντζης - αντιπεριφερειάρχης Χίου

Αποπομπή ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Την αποπομπή του αντιπεριφερειάρχη Χίου ζητά από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της, αφήνει σαφείς αιχμές για τις επιπτώσεις των δηλώσεών του, τόσο για τον τουρισμό του νησιού από την Τουρκία, όσο και για τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας μας με την γείτονα, δεδομένου – όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ότι «δεν είναι απλός πολίτης αλλά αντιπεριφερειάρχης στη Χίο και η ιστορία έχει δείξει ότι οι συνέπειες κάποιων δηλώσεων είναι πολύ σοβαρές».

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Με έκπληξη διαβάσαμε στα ΜΜΕ το εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Κάρμαντζη για την Τουρκία. Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου με αδιανόητες φράσεις αναφέρεται στη γείτονα χώρα και το λαό της. Διερωτώμεθα λοιπόν αν κάποιος Τούρκος διαβάσει τις θέσεις αυτές θα έχει την επιθυμία να επισκεφτεί το νησί μας; Αντιλαμβάνεται ο αντιπεριφερειάρχης το κακό που κάνει στον τουρισμό του νησιού; Αλλά κυρίως αντιλαμβάνεται το μίσος που στάζει στις ψυχές των Χιωτών και Χιωτισσών και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά;

Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού «Κύριος» Κάρμαντζης φέρει τεράστιες ευθύνες για το μίσος που σπέρνει και τις απόψεις που διατυπώνει, οι οποίες δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα φιλειρηνικά αισθήματα των κατοίκων της Χίου, καλούμε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του για το καλό του τόπου μας και τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί για το ζήτημα».

ΣΥΡΙΖΑ: Θεωρούμε αυτονόητη την παραίτησή του

"Η δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!»  του Αντιπεριφερειάρχη Χίου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Σταμάτη Κάρμαντζη  παραπέμπει ευθέως στη ρητορική του μίσους της άκρας δεξιάς.  Θεωρούμε αυτονόητη την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη μετά από αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσουν ρητά τις απόψεις αυτές και να αποβάλουν τα ακροδεξιά στοιχεία από το κόμμα τους" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Δένδιας: Μπάτε σκύλοι, αλέστε το νέο αμυντικό δόγμα της χώρας επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας​ και  πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις  του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Νίκος Δένδιας - facebook - ανάρτηση - αεροπορία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο