LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κόμματα /

ΝΔ

Δημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2016 19:19

Νέοι διορισμοί από τον Κυριάκο σε θέσεις “κλειδιά”

Ποιοι ορίζονται Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος. Ποιον πρότεινε για Γραμματέα της ΚΟ και οι πέντε αναπληρωτές. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - Νέα Δημοκρατία

Στις 17:30 της Πέμπτης και μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει το πολυαναμενόμενο ραντεβού του νέου Πρόεδρου του κόμματος με τον Β. Μεϊμαράκη.

Στο μεταξύ, με αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνονται ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι πέντε αναπληρωτές του και ορίζονται οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.

Ειδικότερα, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας. 

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).  

Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται: 

Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός. 

Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός. 

Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας. 

Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Ακόμη με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

“Άναψε φωτιές” στην Κεντροαριστερά ο Κυριάκος

Αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα προκαλεί η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με πλέον χαρακτηριστικό της «αναταραχής» που επικρατεί από το βράδυ της Κυριακής, ότι «έβαλε φωτιά στα τόπια» των άλλων κομμάτων, ενώ στην παράταξη του δεν έχει εκδηλωθεί – επισήμως ή εντόνως - κάποια οξεία αντίδραση από το στρατόπεδο του ηττημένου Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή όσων διαφωνούν με την πολιτική που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Τα πιο έντονα σημάδια ανησυχίας εκδηλώνονται στο ΠΑΣΟΚ, με κύριο εκφραστή, στις δημόσιες τοποθετήσεις τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος «άναψε φωτιές» δηλώνοντας ότι δεν αποκλείει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να συμπορευτούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την εκλογή του οποίου χαρακτήρισε ως θετικό γεγονός.

Μπαράζ επαφών

Μετά τις συναντήσεις που είχε χθες με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, o Κυριάκος Μητσοτάκης, το κατώφλι της Συγγρού πέρασαν σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως όλοι συναινούν, ο τελευταίος τον στήριξε, εμμέσως, παρά την ουδετερότητα στις επίσημες δηλώσεις του, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι «θα δώσει την ψυχή της», από όποιο πόστο της ζητηθεί.

Η αδελφή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κληθείσα να σχολιάσει τη στάση που κράτησε κατά την προεκλογική περίοδο σχολίασε ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται» και υπογράμμισε, μιλώντας στο Mega, ότι «αν έβγαινε δημόσια υπέρ του αδελφού της», τότε «όλος ο κόσμος θα έλεγε βγαίνει η οικογένεια, κάνει η οικογένεια», ενώ εάν τοποθετούνταν υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα έλεγαν ότι «πάει κόντρα στον αδελφό της».

«Η ΝΔ γύρισε σελίδα, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και οι απαιτήσεις από τον νέο πρόεδρο της ΝΔ είναι μεγάλες» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη των γραφείων της Συγγρού.

 

Ντόρα Μπακογιάννη - Κυριάκος Μητσοτάκης - facebook - συνάντηση

Ερωτηθείσα για το αν της ζήτησε κάτι ο πρόεδρος της ΝΔ, απάντησε: «δουλειά, πολύ δουλειά», προσθέτοντας ότι «εφεξής όλα τα στελέχη της ΝΔ, από όποια θέση κι αν βρίσκονται, θα δουλεύουν», χωρίς να απαντήσει από ποια θέση θα εργάζεται.

Οι αλλαγές στην ΝΔ  στην ατζέντα Τζιτζικώστα-Κυριάκου

Περισσότερες από τρεις ώρες έμεινε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε μακρά συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το ραντεβού τους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και στήριξης του νέου αρχηγού του κόμματος, αναφέρθηκε σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα και όρισε ως βασικό στόχο την ανάληψη της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία.

Συγγρού - γραφεία - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΔ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ - είσοδος

«Ήρθα για να συγχαρώ κι από κοντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάναμε διεξοδική συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Νέα Δημοκρατία την «επόμενη ημέρα» και κυρίως ενόψει του Συνεδρίου», τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως σημείωσε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τον διαβεβαίωσα ότι θα βρεθώ δίπλα του στην προσπάθεια αυτή», συμπληρώνοντας ότι «από σήμερα η ΝΔ αλλάζει σελίδα».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές και ζητώντας από όλους να συσπειρωθούν γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί, ενωμένοι, θα δουλέψουμε για να μπορέσουμε σύντομα να απαλλάξουμε την χώρα από αυτήν την αναξιόπιστη κυβέρνηση».

Η ενότητα και ο Μεϊμαράκης 

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις συναντήσεις που είχε με τους πρώην Πρωθυπουργούς, στο twitter, υπογράμμισε το πνεύμα της «ενότητας».

Κυριάκος Μητσοτάκης - tweet - ενότητα - Κώστας Καραμανλής - Αντ. Σαμαράς

Κάνοντάς το πράξη, δεν αποκλείεται αύριο πριν από την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, να έχει συνάντηση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Το «πλέγμα» των ονομάτων

Πλέον αυτό που όλοι περιμένουν είναι η ανανεωμένη εικόνα που θα αποκτήσει η ΝΔ, που θα σχηματοποιηθεί από την νέα της σύνθεση.

Στη θέση του διευθυντή του γραφείου τύπου του κόμματος ήδη τοποθετήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Κ.Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες που διαρρέουν θέλουν εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο ως την τελική επιλογή για Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

Την Πέμπτη στις 14:00 θα συνεδριάσει, πρώτη φορά υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία θα εκλέξει τον νέο Γραμματέα της ΚΟ και τους αναπληρωτές του. Για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαίνεται ότι προτάσσεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη στην Κρήτη, κερδίζοντας Λασίθι και Ηράκλειο.

Για τις θέσεις των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» οι Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκη Κεραμέως.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που παραιτήθηκε από τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, προς διευκόλυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται πως θα πληρώσει τη θέση του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη.

Ο πολιτικός σχεδιασμός αναμένεται να αναταθεί στον Νίκο Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή Κέρκυρας, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει, πιθανότατα και ο Θανάσης Νέζος, που όχι μόνο βρίσκεται δίπλα στον Κ.Μητσοτάκη τα τελευταία 13 χρόνια, αλλά γνωρίζει επιπλέον πολύ καλά και την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ.

Διευθυντής του κόμματος ορίστηκε ο τεχνοκράτης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος θα χειριστεί και την «καυτή πατάτα» των οικονομικών του κόμματος, ενώ διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής, Μιχάλης Μπεκίρης.

Νέος κύκλος επαφών με βουλευτές

Νέος κύκλος επαφών πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, αυτήν τη φορά με όλους τους βουλευτές του κόμματος. Οι συναντήσεις με τον Κ.Μητσοτάκη θα γίνουν η καθεμιά ξεχωριστά, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να δείξει και στην πράξη αυτό που προεκλογικά υποσχόταν ότι θα ανασυγκροτηθεί το κόμμα, αλλά και πως στη μάχη με την κυβέρνηση δεν περισσεύει κανένας.

Επιπλέον, με βάση όλες τις παραπάνω συναντήσεις, απώτερος στόχος είναι να περάσει το μήνυμα της ενότητας, «σβήνοντας» τις όποιες προεκλογικές διαμάχες. Παράλληλα, θα ακούσει ο ίδιος από όλους τους βουλευτές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιφέρειές τους.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις ΑρχέςΣήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Στις Αρχές παραδόθηκε το πόρισμα του ΥΠΕΣ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού.

Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέωνΣήμερα 19:30 | Ειδήσεις

Κατηγορούμενοι είναι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών καθώς και ο Ηλίας Κασιδιάρης για την εξαπάτηση εκλογέων.

Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα”Σήμερα 16:31 | Ειδήσεις

Για ποια πρόσωπα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με το ''μπάζωμα των Τεμπών''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο