Νίκη Φούντα
Δημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2014 11:27Παρών με …«αλλά», από την Φούντα στην δεύτερη ψηφοφορία
Επιμένει στο «παρών» για την δεύτερη ψηφοφορία η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, ωστόσο αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο σε ότι αφορά την στάση της, εφόσον όπως λέει υπάρξει ευρύτερη συναίνεση των κομμάτων για να αποκτήσει η χώρα μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ.
Παράλληλα, η κ. Φούντα δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικής αντικατάστασης του Σταύρου Δήμα από άλλον υποψήφιο στην τρίτη ψηφοφορία, καθώς το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η ανάγκη να αφεθούν κατά μέρος τα κομματικά οφέλη και να προταχθεί το καλύτερο για την χώρα.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είπε αναφορικά με την στάση της στη δεύτερη ψηφοφορία, «θα επιμείνω στο «παρών» και θα αναμένω, όπως έλεγα όλον αυτόν τον καιρό, ο πρωθυπουργός να απευθύνει το τεράστιο βήμα προς όλα τα κόμματα και όχι μόνο προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, για να κάνει σειρά συζητήσεων και όλοι να κληθούν να λογοδοτήσουν σε σχέση με το αν σκέπτονται το εθνικό ή το κομματικό συμφέρον, από το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε».
Για το ενδεχόμενο αλλαγής υποψήφιου στην τρίτη ψηφοφορία η κ. Φούντα είπε: «Παρά το γεγονός ότι ο κ. Δήμας δεν ήταν, νομίζω, μια επιλογή κοινής αποδοχής και έχω πει και άλλες φορές ότι είναι ένας υποψήφιος κομματικός, ο οποίος προέρχεται από τη συμπολίτευση και όχι από την αντιπολίτευση και θα έπρεπε να προτείνονται άνθρωποι από εκεί, εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Δήμα ούτε με την υποψηφιότητά του. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, αλλά το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο. Είναι η ουσία. Και να αλλάξει, δηλαδή, το πρόσωπο, αν δεν αλλάξουν πράγματα στο πλαίσιο της συνεννόησης και συμπαράταξης έστω μεταξύ κάποιων κομμάτων ή κάποιας σύνθεσης μέσα στη Βουλή, θεωρώ ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη νομιμοποίηση για να γίνει η μεγάλη διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει. Ο μόνος μου φόβος και άγχος είναι να αποκτήσουμε επιτέλους διαπραγματευτική ισχύ. Δεν γίνεται να προχωράμε καθένας σηκώνοντας το δικό του μπαϊράκι. Πρέπει κάποια στιγμή να μπουν τα κόμματα στην άκρη, να υπάρξει διάλογος, κοινή συναίνεση και λογική και από την επόμενη μέρα πάμε σε εκλογές, για να αποφασίσει ο λαός ποιος πρέπει να κυβερνήσει.»
Εν τω μεταξύ, διάσπαση της Δημοκρατικής Αριστεράς, από την ομαδική ανεξαρτητοποίηση βουλευτών της, ώστε να δοθεί η διέξοδος της κατά συνείδηση ψήφου στην προεδρική εκλογή, είναι το σενάριο που κυκλοφορεί από την Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».