Φρούριο τα Βορίζια για την κηδεία του 39χρονου - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην Κρήτη, και ειδικότερα στην περιοχή των Βοριζίων, ενόψει της σημερινής κηδείας του 39χρονου που έπεσε νεκρός στη φονική συμπλοκή. Οι Αρχές παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, καθώς, όπως δήλωσε η κα. Κωνσταντίνα Δημογλίδου στο Καλημέρα Ελλάδα, «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αντεκδίκησης».
Κατά τη διάρκεια των κατ’ οίκον ερευνών έχουν εντοπιστεί φυσίγγια και οπλισμός, ωστόσο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή επίθεση δεν έχουν ακόμα βρεθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς υπάρχουν τρεις ακόμη κατηγορούμενοι σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη και παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα εμπλοκής και άλλων ατόμων.
Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Μανώλης Ασαριώτης, μιλώντας επίσης στην εκπομπή, περιέγραψε το βαρύ κλίμα που επικρατεί όχι μόνο στα Βορίζια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή:
«Οι κάτοικοι είναι βαθιά θλιμμένοι και οργισμένοι. Όπως αναφέρουν στην κάμερα του ΑΝΤ1, δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2025, κάποιοι να παίρνουν τα όπλα στα χέρια και να ξεκινούν συμπλοκές με απρόβλεπτες συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης, με αυστηρούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ιδίως κατά την προσέλευση στην εξόδιο ακολουθία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι έρευνες επικεντρώνονται σε τρεις περιοχές εκτός Βοριζίων, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι καταζητούμενοι. Παράλληλα, οι Αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν ποιος ευθύνεται για τον θάνατο της 56χρονης γυναίκας, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι δεν πρόκειται για κάποιον από τους ήδη γνωστούς εμπλεκόμενους.
Η κατάσταση στο νησί παραμένει τεταμένη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπεί κάθε νέο επεισόδιο βίας.
Βορίζια: Σήμερα η κηδεία του 39χρονου - Παγώνουν προσωρινά οι έρευνες της αστυνομίας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Εντυπωσιακή στο πάρτι του Κωνσταντίνου Αργυρού









