LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗμαθίαΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2024 09:03 | Ανανέωση: 12 Ιανουαρίου 2024 10:53

Βέροια - Παιδοκτονία: Η απολογία της 37χρονης και η επιλόχειος ψύχωση

Βαριά ψυχιατρικά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετώπιζε η 37χρονη μητέρα-παιδοκτόνος. Σήμερα η απολογία της στον ανακριτή.

Βέροια - παιδοκτονία - παιδοκτόνος

Στον ανακριτή Βέροιας απολογείται σήμερα η 37χρονη που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 6 μηνών βρέφος της, στο Μακρυχώρι Ημαθίας. Σε βάρος της ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το βρέφος έφερε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο και στην στοματική κοιλότητα, ενώ ο θάνατός του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Η κατηγορούμενη φέρεται να ανέφερε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς, φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής φύσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη φέρεται να αντιμετώπιζε βαριά ψυχιατρικά νοσήματα, με την λέκτορα Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου να κάνει λόγο για επιλόχειο ψύχωση.

«Υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό που ονομάζεται επιλόχειος ψύχωση, ειδικά εάν υπήρχε ιστορικό κληρονομικότητας, σχιζοφρένεια ή είχε γίνει πρωτύτερα κάποια διάγνωση στη συγκεκριμένη γυναίκα όλα συνδέονται. Η ψύχωση προδιαθέτει σχιζοφρένεια και η μάνα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που θεωρεί ότι επειδή το παιδί της θα της το πάρει ο σατανάς, θα το προστατέψει εκείνη αφαιρώντας του τη ζωή», εξήγησε.

Από την άλλη, ο πατέρας του βρέφους ανέφερε πως η 37χρονη τον ζήλευε παθολογικά και στο παρελθόν του είχε επιτεθεί.

«Με ζήλευε παθολογικά, έψαχνε κινητά, facebook, έκανε σκηνές και είχε ξεσπάσματα στα καλά καθούμενα. Με χτυπούσε, σφαλιάρες, μου έσφιγγε το λαιμό, όμως εγώ ποτέ δεν αντιδρούσα. Ποτέ δεν την χτύπησα. Αντίθετα, εκείνη με μήνυσε ψευδώς για ενδοοικογενειακή βία, για να με τιμωρήσει και να τρέχω στα δικαστήρια», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Υεμένη: ΗΠΑ και Βρετανία εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή κατά των Χούθι

Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή

Κορονοϊός - Γρίπη: “Καμπανάκι” οι 93 + 2 θάνατοι σε μια εβδομάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48Τουρκία κατά Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο16:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο