LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΈβροςΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2023 09:05 | Ανανέωση: 25 Αυγούστου 2023 09:10

Φωτιά στην Δαδιά: Ανασύρθηκε η 19η σορός στην Λευκίμμη

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής για την σορό, η οποία επί ημέρες βρισκόταν σε σημείο που δεν ήταν εφικτό να προσεγγίσουν πυροσβέστες.

Δαδια - φωτιά - Έβρος

Σε 19 νεκρούς ανέρχεται η μακάβρια λίστα των θυμάτων από την φωιτά στον Έβρο, καθώς πυροσβέστες ανέσυραν μια σορά, σε δασική έκταση στην Λευκίμμη, το πρωί της Παρασκευής.

Όπως μετέδωσε ο Βαγγέλης Κοκολάκος στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" του ΑΝΤ1, την είδηση επιβεβαιώσε ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης, κ. Παυλίδης.

Πιθανολογείται πως πρόκειται για παράτυπο μετανάστη που κυκλώθηκε από τις φλόγες και δεν κατάφερε να ξεφύγει, όπως συνέβη προ ημέρων και με τους 16 ενήλικες και τα 2 παιδιά που απαναθρακώθηκαν μέσα στο δάσος.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης, Παύλος Παυλίδης, οι νεκροί από την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης ανέρχονται στους 19.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πτώμα εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Αυγούστου, κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, σημείο όπου έκαιγε η φωτιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο ώστε να περισυλλέξουν το πτώμα, καθώς, όπως σημειώνει η Πυροσβεστική, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην περιοχή λόγω της πυκνής βλάστησης αγγίζουν τους 700 βαθμούς Κελσίου και το ύψος της φλόγας σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει τα 25 μέτρα. Για το λόγο αυτό χθες το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν το σημείο και περισυνέλλεξαν το καμένο πτώμα.


Φωτιά στον Έβρο - Δαδια - μεταφορά ασθενών Καβάλα

Σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρονται τα εξής:

«Σορός άνδρα περισυλλέχθηκε από Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, χθες το μεσημέρι, σε δασικό δρόμο πλησίον των κεραιών της Λευκίμης, προς την Αγία Παρασκευή, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Για το ανωτέρω περιστατικό, διενεργείται προανάκριση  από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Υπενθυμίζουμε ότι, για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας αναγνώρισης των θυμάτων της δασικής πυρκαγιάς που έλαβε χώρα την 21 Αυγούστου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Άβαντα της Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν εκδοθεί κατευθυντήριες Οδηγίες Λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (D.V.I) από τις 23 Αυγούστου 2023.

H Eλληνική Oμάδα (D.V.I), έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της εν θέματι καταστροφής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επισημαίνεται ότι, τo τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., που λειτουργεί από την  Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023  και κατά τις ώρες 09.00 έως 17.00 (UTC+3), είναι τo +302131386000, υποστηρίζει τις γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού, ενώ η αποστολή εγγράφων για τους αγνοούμενους γίνεται στην γραμμή whatsApp 00306944471742 και στο Ε-mail dvi@astynomia.gr ».


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές - Παρασκευή: οι περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (χάρτης)

Τραμπ: Σύλληψη και κράτηση στη φυλακή για μερικά λεπτά

Λειψοί: Τραυματίες από τέντερ που έπεσε σε ξέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφασηΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να ασκηθεί έφεση για τις ποινές στους καταδικασθέντες, αλλά και για την αθώωση των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα ΜεταφοράςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια μέσα θα τραβήξουν «χειρόφρενο» και σε ποια οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας.

Τέμπη - Οικογένεια μηχανοδηγού: Μήνυση για εξαφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιώνΣήμερα 13:18 | Ειδήσεις

Η μήνυση κατατέθηκε από την οικογένεια μηχανοδηγού, που έχασε την ζωή στη μοιραία σύγκρουση.

Καλλιάνος: το χρονικό της νοσηλείας του πατέρα του, το “φακελάκι” και ο Άδωνις (βίντεο)Σήμερα 12:28 | Ειδήσεις

Τι είπε ο βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος αλλά και ο αδερφός του στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1 για τον θάνατο του πατέρα τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βασιλιάς Κάρολος: Σε κλινική για τον καρκίνο η πρώτη επίσκεψή του (εικόνες)14:41Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε αν κερδίσατε έως 50000 ευρώ14:28Ισραήλ: Νεκρός Τούρκος που επιτέθηκε σε αστυνομικό (εικόνες)14:15“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τη Μεγάλη Τρίτη: Η Βασιλική συναντά την Βικτωρία 14:03Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος, το bonus παραγωγικότητας και ο νέος δικαστικός χάρτης13:52Καλλιάνος: το χρονικό της νοσηλείας του πατέρα του, το “φακελάκι” και ο Άδωνις (βίντεο)13:38Τέμπη - Οικογένεια μηχανοδηγού: Μήνυση για εξαφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιών13:26Θεσσαλονίκη: Τσακώθηκαν και τον πυροβόλησε στο κεφάλι13:12Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση λόγω μεθυσμένων επιβατών12:59Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την Μεγάλη Τρίτη (βίντεο)12:46Σάμος: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία επιχειρηματία12:34Πάσχα: Ποιες μέρες είναι αργίες και πώς πληρώνονται12:21Μαδρίτη – Ναδάλ: Ανάσταση… με πρόκριση στους “16”12:07Λονδίνο: Επίθεση άνδρα με σπαθί κοντά σε σταθμό μετρό (βίντεο)11:53Θεσσαλονίκη: Μαθητής Δημοτικού έβγαλε μαχαίρι σε καυγά στο σχολείο!11:40Διαρροή mail - ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως να κληθεί σε ακρόαση στην Βουλή11:27Πάτρα: Συμμορία μαθητών επιτέθηκε σε 13χρονο11:13Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς11:00Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε πεζούς – 4 τραυματίες σε νοσοκομείο10:47Τηλεθέαση - “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”: Πρωτιά τον Απρίλιο10:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο