LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΓρεβενάΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2023 16:52

Γρεβενά: σπείρα επιδιδόταν σε κλοπές εκκλησιών

Μέλος της σπείρας με την... πλούσια δράση και ένας ανήλικος.

Διαρρήκτης - ληστής

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ στα Γρεβενά εξάρθρωσαν σπείρα που έκλεβε ιερούς ναούς, σπίτια, οχήματα και καταστήματα στην περιοχή, αλλά και στην Κοζάνη.

Στην εξιχνίαση συνολικά 40 κλοπών – διαρρήξεων και αποπειρών κλοπών σε ιερούς ναούς, σπίτια – αποθήκες, οχήματα δημοσίας χρήσεως, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και οίκημα πολιτιστικού συλλόγου προχώρησαν οι αστυνομικοί των Γρεβενών, που εξάρθρωσαν την σπείρα.

Για την υπόθεση οι άνδρες της ΕΛΑΣ στα Γρεβενά συνέλαβαν έξι άτομα, τρεις 22χρονους, δύο 19χρονους (ένας άνδρας και μία γυναίκα) και έναν ανήλικο, οι οποίοι ήταν μέλη της σπείρας.

Σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα, από τον Οκτώβριο 2021 έως τον Δεκέμβριο 2022 οι δράστες χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, παραβίαζαν τις θύρες ή τα ερμάρια ή κατά περίπτωση τα μέρη στα οποία φυλάσσονταν τα χρήματα κι άλλα αντικείμενα αξίας και αφού τα αφαιρούσαν, επιβιβάζονταν στα οχήματά τους και απομακρύνονταν από τα σημεία.

Οι 29 κλοπές στα Γρεβενά

Αναλυτικότερα, οι 29, είτε κλοπές και διαρρήξεις, είτε απόπειρες τελέστηκαν σε εκκλησίες, πέντε σε οικίες – αποθήκες, τρεις σε επιβατικά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως, μία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Γρεβενά και δύο σε οίκημα πολιτιστικού συλλόγου, σε περιοχή της Κοζάνης.

Η συνολική αξία των κλαπέντων αντικειμένων, χρημάτων αλλά και των φθορών που προκλήθηκαν ανέρχεται τουλάχιστον σε 8.275 ευρώ.

Μετά από την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, κατά την οποία εντοπίστηκαν οι έξι ημεδαποί και συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που έγιναν σε χώρους ιδιοκτησίας τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ένα περίστροφο, τρία αεροβόλα, εκ των οποίων δύο τυφέκια και ένα πιστόλι, φυσίγγια, πέντε μαχαίρια, έξι βέλη βαλλίστρας, μία θήκη ξιφολόγχης, συσκευές κινητών τηλεφώνων, χρήματα και χρυσαφικά.

Η προανάκριση συνεχίζεται για την τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία για Τέμπη - Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν σήμερα

Αττική Οδός: Επεισοδιακή καταδίωξη κακοποιών

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρχονται ποινικές διώξεις για ακόμη 3 άτομα



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο