LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛασιθίουΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2022 08:30 | Ανανέωση: 31 Οκτωβρίου 2022 09:28

Κατολίσθηση σε ξενοδοχείο στην Κρήτη: Πώς συνέβη η οικογενειακή τραγωδία (εικόνες)

Η τραγική ειρωνεία για την οικογένεια που έχασε τη μητέρα και σύζυγο. Συγκλονίζουν οι περιγραφές των διασωστών στον ΑΝΤ1. Σοκάρουν οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας. 

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης με την τραγωδία που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακή 30 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο στην Αγιά Φωτιά στο Λασίθι.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, το 10χρονο αγοράκι της τραυματίστηκε στα άκρα, ενώ άγιο είχε ο πατέρας του παιδιού και σύζυγος της άτυχης γυναίκας ο οποίος γλίτωσε τα χειρότερα έχοντας υποστεί μονάχα γρατζουνιές.

Το παιδί αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα μετά από μια σειρά από εξετάσεις στις οποίες αναμένεται να υποβληθεί. Το παιδί έχει υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι καθώς του έγιναν και ράμματα στο πρόσωπο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η οικογένεια από τη Σλοβενία περνούσε το τελευταίο βράδυ των διακοπών τους στην Κρήτη, ωστόσο ο θάνατος παραμόνευε και τους είχε στήσει καρτέρι.

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία σημειώθηκε όταν ένας τεράστιος βράχος και άλλοι μικρότεροι είχαν αποκολληθεί και είχαν κατρακυλήσει από το λόφο και είχαν γκρεμίσει το ανατολικότερο τμήμα συγκροτήματος ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, λίγα μέτρα από την φημισμένη παραλία της περιοχής. Οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το σημείο προκαλούν ανατριχίλα.

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

Οι βράχοι και τα μπάζα είχαν καταπλακώσει ένα ζευγάρι τουριστών και το 9χρονο αγοράκι τους. Σε πολύ σύντομο χρόνο κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Νομό Λασιθίου και η 3η ΕΜΑΚ από το Νομό Ηρακλείου, επιχειρώντας με 50 πυροσβέστες και 20 πυροσβεστικά οχήματα να ξεθάψουν κάτω από τα μπάζα τους τρείς Σλοβένους επισκέπτες.

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

Ο δε τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας είχε κινητοποιήσει 4 ασθενοφόρα για να παραλάβει και να διακομίσει τους ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί κάτω από τα συντρίμμια.

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

Διασώστρια: Το δωμάτιο που βρισκόταν η μητέρα ισοπεδώθηκε πλήρως

Για δύσκολη και πολύωρη επιχείρηση έκανε λόγο μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η Υπεύθυνη Σώματος Εθελοντών ΕΕΣ Ιεράπετρας Μαρίνα Δρακωνάκη. Όπως είπε ειδοποιήθηκαν περίπου στη 1 μετά τα ξημερώματα και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί.

Το παιδί βγήκε αρκετά γρήγορα, όπως είπε, είχε την συνείδησή του καθ’ όλη την διάρκεια της επιχείρησης, επικοινώνησε άμεσα και βρέθηκε πολύ γρήγορα. Είχε καταπλακωθεί το πόδι του και χρειάστηκε μεγάλη προσοχή για τον απεγκλωβισμό του, σύμφωνα με την κ. Δρακωνάκη, ενώ για το δωμάτιο που βρισκόταν η μητέρα, σημείωσε ότι ισοπεδώθηκε πλήρως, δεν υπάρχει τίποτα πλέον που να θυμίζει ότι ήταν δωμάτιο προηγουμένως, υπογράμμισε.

«Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε κανείς να το προβλέψει»

«Είμαστε σοκαρισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο βράχος που αποκολλήθηκε και έπεσε σε συγκρότημα περίπου 15 ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, προκάλεσε καταστροφές σε δυο διαμερίσματα και τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

«Στην περιοχή κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες επισκέπτες και είναι από τις δημοφιλέστερες στον τόπο μας. Μέχρι και σήμερα τέλη Οκτώβρη έχει επισκεψιμότητα και αυτό που συνέβη έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη» πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης που ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει ένας βράχος που συχνά ακούγεται ότι είναι επικίνδυνος «όμως το περιστατικό δεν σημειώθηκε σε αυτό το σημείο. Εκεί που έγινε η αποκόλληση του βράχου, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε επικινδυνότητας» τόνισε ο κ. Βαρδάκης που από κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε, θα αναχωρούσε σήμερα με την οικογένεια της, ολοκληρώνοντας τις διακοπές της.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, από την πλευρά του δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι, πιθανή αιτία της αποκόλλησης να ήταν οι έντονες βροχές που έπληξαν την περιοχή προ 10 περίπου ημερών.

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

Κρήτη - Αγια Φωτιά  - βράχος - σπίτι

Φωτογραφίες: cretapost.gr, neakriti.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία: Ο Λούλα νέος πρόεδρος με οριακή νίκη

Φονική φωτιά στο Μάτι: Ξεκινά η δίκη με 21 κατηγορούμενους

Μετρό - Γραμμή 4: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση εκεχειρίαΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Την ανακοίνωση για την εκεχειρία ανήρτησε στα social media Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πάπας Λέων 14ος: Ακολουθούμε τα χνάρια του ΦραγκίσκουΣήμερα 16:27 | Ειδήσεις

Παράλληλα, ο νέος ποντίφικας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση της συνοδικότητας, στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, στην γεμάτη αγάπη φροντίδα των τελευταίων και περιθωριοποιημένων και στον θαρραλέο διάλογο με τον σύγχρονο κόσμο, με τις διάφορες πραγματικότητες και όψεις του.

Σύλληψη 20χρονης μητέρας που προσπάθησε να πουλήσει τον 2χρονο γιο της για 21000 ευρώ (βίντεο)Σήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η γυναίκα είχε καταδικαστεί για εμπορία ανθρώπων σε βάρος ανηλίκου και καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης.

Φιντάν - Απόπειρα δολοφονίας: Μου έδωσαν βαρύ αρσενικό και υδράργυρο...Σήμερα 14:40 | Ειδήσεις

Τι αποκάλυψε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βύρωνας: Συνελήφθη ο άνδρας που είχε πυροβολήσει ταξιτζή έξω από καφετέρια τον Νοέμβριο του 202417:56Πλεύρης για βανδαλισμό στη Πινακοθήκη: "Είναι εθνική και όχι ιδιωτική γκαλερί"17:41Σύλληψη 20χρονης μητέρας που προσπάθησε να πουλήσει τον 2χρονο γιο της για 21000 ευρώ (βίντεο)17:24Πάπας Λέων 14ος: Ακολουθούμε τα χνάρια του Φραγκίσκου 17:08Συντάξεις Ιουνίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων16:53Κοινωνικός Τουρισμός 2025 - 2026: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα16:39Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου16:25Κέρκυρα: Παραίτηση δημάρχου λόγω... λειψυδρίας16:11Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Zελένσκι και Ευρωπαίων ηγετών με τον Τραμπ για τις προσπάθειες ειρήνευσης15:56ΑΑΔΕ: Απλοποίηση διαδικασίας απαλλαγής από τα Tέλη Kυκλοφορίας σε ΑμεΑ15:42Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:28Τραμπ: Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση εκεχειρία15:14Φιντάν - Απόπειρα δολοφονίας: Μου έδωσαν βαρύ αρσενικό και υδράργυρο...15:00Τροχαίο - Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 19χρονος14:46Ηράκλειο: Φωτιά στον Καρτερό, κοντά σε στρατόπεδο (εικόνες)14:32Σουφλί: Τροχαίο με παράνομους μετανάστες - Τραυματίστηκε ένα 5χρονο παιδί 14:17Youth Pass: Πάνω από 147000 αιτήσεις για νέους 18 και 19 ετών - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι14:03Τηλεδιάσκεψη ηγετών για Ουκρανία - Μητσοτάκης: Πρώτο βήμα για μια δίκαιη και διαρκή ειρηνευτική συμφωνία13:49Μίλαν εναντίον Μπολόνια - Κονσεϊσάο: Πρέπει να μάθουμε από αυτά που κάναμε και δεν κάναμε13:35Πέθανε ο Ντράγκαν Λάμποβιτς σε ηλικία 38 ετών13:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο