LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2022 20:41

Θεσσαλονίκη: Λύκοι “αλωνίζουν” στα Κουφάλια (βίντεο)

Σοκάρουν οι επιθέσεις από λύκους σε ζώα της περιοχής. Τι ζητούν οι κάτοικοι.

Θεσσαλονίκη - λύκος - ΑΝΤ1

Του Βαγγέλη Κοκολάκου

Ένας λύκος κάνει την εμφάνιση του στον κεντρικό δρόμο των Κουφαλίων. Στο στόμα του κράτα ένα αδέσποτο γατί. Εικάζεται ότι είναι ο ίδιος λύκος που πριν από λίγες ημέρες δάγκωσε και σκότωσε ένα μικρό σκυλί.

Ο Α.Γκαβανίδης, εθελοντής φιλόζωος, περιγράφει στον ΑΝΤ1 πως, «υπήρχαν κι άλλα περιστατικά.  Λύκος δάγκωσε σκύλο, τον πήγε στο σπίτι ο ιδιοκτήτης και πέθανε την επόμενη ημέρα. Έχουμε μιλήσει με ειδικούς υπάρχει όντως μια αγέλη στα Κουφάλια, υπάρχουν και κουτάβια. Μας έχουν πει ότι ο λύκος ίσως είναι ο ίδιος και τον έχει διώξει η αγέλη του και κάνει αυτά τα πράγματα πλέον κατεβαίνει στο χωριό δαγκώνει σκυλιά γάτες ότι βρει. Ψάχνει το εύκολο θήραμα».

Τα τελευταία περιστατικά έχουν θορυβήσει τους κατοίκους, οι οποίοι ζητούν ενημέρωση.

«Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση, να ξέρει ο κόσμος τι πρέπει να κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις.  Δεν χρειάζεται να φοβούνται όλοι τους λύκους. Δεν σημαίνει ότι οι λύκοι θα ορμήσουν στους ανθρώπους ωστόσο θα πρέπει να προσέχουν,  να φυλάνε τα ζώα τους να αποφεύγουν τις βραδινές ώρες να βγαίνουν έξω. Να γίνει μια ενημέρωση να ξέρει ο κόσμος τι να κάνει», αναφέρει ο ίδιος.

Επιθέσεις έχουν καταγραφεί και σε κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα οικονομικές ζημίες για τις επιχειρήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Eurobasket: Η Γαλλία στον τελικό

Χαλκιδική - εξαφάνιση 2χρονου: Δικογραφία σε βάρος των γονιών του

Καιρός: 40άρια και καταιγίδες το Σάββατο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:02Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο