LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΣάμοςΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2022 11:11 | Ανανέωση: 14 Ιουλίου 2022 11:31

Σάμος - Πτώση ελικοπτέρου: Ποιος είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε

Θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία με την συντριβή του ελικοπτέρου. Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Σάμου.

Σάμος - πτώση ελικοπτέρου  - διάσωση
Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η τραγωδία με το πυροσβεστικό ελικόπτερο που συνετρίβη στη Σάμο, ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή Άγιος Μηνάς, στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου κατά τη διάρκεια της υδροληψίας.
 

Στο ελικόπτερο, το οποίο ήταν ενοικιαζόμενο, επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας. 

Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης, ενώ διασώθηκαν οι δύο Μολδαβοί, μέλη του πληρώματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελληνας μεταφραστής που ανασύρθηκε νεκρός είναι ο Θ.Β., 49 ετών, με καταγωγή από την Πρέβεζα, ο οποίος ενεργούσε ως μεταφραστής για τις ανάγκες συντονισμού ανάμεσα στους χειριστές του ελικοπτέρου και στο κέντρο της πυροσβεστικής. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν απόστρατος, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα. Κάτοικος Γλυφάδας, αφήνει πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 16 και 10 ετών. 

Σάμος - πτώση ελικοπτέρου  - διάσωση

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σάμου 

Σε ανακοίνωσή του του Νοσοκομείο Σάμου αναφέρει ότι «στις 13 Ιουλίου 2022 προσεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 08.40μμ και 11.30μμ, δυο εκ των τεσσάρων επιβαινόντων του ελικοπτέρου που συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς, νοτιοδυτικά της Σάμου, στην θέση ¨Παλαιοχώρι¨, ο αλλοδαπός μηχανικός του ελικοπτέρου και ο πιλότος αντίστοιχα. Υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω έλεγχο και παρακολούθηση. Έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Στις 11.30μμ μεταφέρθηκαν επίσης οι σωροί των δυο άλλων επιβαινόντων στο ελικόπτερο. Αναμένεται  η  διενέργεια της νεκροψίας –νεκροτομής.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου παραμένει σε ετοιμότητα πάντα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους έχουν ανάγκη και από την καταστροφική πυρκαγιά».

Σάμος - φωτιά

Σχετικά με το πύρινο μέτωπο στην Σάμο, η εικόνα σήμερα είναι πολύ καλύτερη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εκτιμούν ότι θα την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιγνάδης: Πληρώνει την εγγύηση και βαίνει από την φυλακή

Βούλα: Απόπειρα ομαδικής δολοφονίας λόγω “διαφορών” (εικόνες)

Παπαδόπουλος για Πισπιρίγκου: δύσκολα αντέχει άνθρωπος όσα της έχουν συμβεί

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο