LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΈβροςΔημοσίευση: 01 Μαΐου 2020 14:53 | Ανανέωση: 01 Μαΐου 2020 14:53

Επεισόδιο στον Έβρο: Τούρκοι πυροβόλησαν από βάρκα

Διπλή πρόκληση κατά των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή.

Εβρος - ποτάμι - αναζήτηση - βάρκα

(εικόνα αρχείου)

Στις 22:20 χθες Πέμπτη, δύο λέμβοι τουρκικής στρατοχωροφυλακής, με τέσσερα άτομα, κινήθηκαν βόρεια στον ποταμό Έβρο.

Σε κάποιο σημείο πυροβόλησαν στον αέρα και έριξαν και μία φωτοβολίδα, που έπεσε σε ελληνικό έδαφος.

Οι Έλληνες αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις, αλλά η κατάσταση δεν κλιμακώθηκε.

Δύο ώρες αργότερα επαναλήφθηκε το περιστατικό και πάλι χωρίς ελληνική αντίδραση, καθώς ήταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού. 

Κίνημα Αλλαγής:  Σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

Την άμεση θεσμική ενημέρωση και τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ζητεί μέσω του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Βασίλη Κεγκέρογλου το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό στον Έβρο.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

Τα γεγονότα στον Έβρο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και θρασύτατης προκλητικής πολιτικής της Τουρκίας που περιλαμβάνει υπερπτήσεις οπλισμένων μαχητικών της, πάνω από ελληνικά νησιά, παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στον Έβρο και προκλήσεις σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής. Πολιτική που δεν είναι συγκυριακή. Εντάσσεται στην αναθεωρητική της στρατηγική η οποία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την αυξημένη επαγρύπνηση των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά προϋποθέτει και τους κατάλληλους αποφασιστικούς χειρισμούς από την Ελληνική Κυβέρνηση. Επιβάλλεται η άμεση θεσμική ενημέρωση και η σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας όπως ήδη έχουμε ζητήσει.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο