LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΣάμοςΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2019 17:55 | Ανανέωση: 16 Οκτωβρίου 2019 18:47

Συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΚΥΤ της Σάμου

Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοϊδη για τα άτομα που συμμετείχαν στις αιματηρές συμπλοκές και στα επεισόδια στη Σάμο. Σε συλλήψεις για τα επεισόδια έχει προχωρήσει η Αστυνομία. 

Καταστροφές - πυρκαγιά - ΚΥΤ - Σάμος

Αυστηρό μήνυμα με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια στη Σάμο που οδήγησαν στην καταστροφή από πυρκαγιά μέρους του κέντρου υποδοχή προσφύγων έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει για τα άτομα στις αιματηρές συμπλοκές που προηγήθηκαν του καταστροφής: «Σάμος. Όσοι έκαψαν και όσοι μαχαίρωσαν, αντιμετωπίζουν το νόμο. Δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα». Πηγή: Protagon.gr

Εν τω μεταξύ, συνολικά 12 αιτούντες άσυλο διαφόρων εθνικοτήτων, ηλικίας 15 έως 34 ετών, συνελήφθησαν με κατηγορίες που σχετίζονται με τα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας τα οποία κατέληξαν στον εμπρησμό μέρους του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου.

Επτά άτομα, κατηγορούνται κατά περίπτωση, για συμπλοκή και συμμετοχή στα επεισόδια εντός του ΚΥΤ, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων. Τέσσερα άτομα, κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια εντός του ΚΥΤ. Ένα άτομο, κατηγορείται για εμπρησμό.

Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί ένας αλλοδαπός ηλικίας 15 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου και ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 19 ετών, για εμπρησμό.

Χθες Τρίτη το βράδυ, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Πάτροκλου Γεωργιάδη και του ειδικού γραμματέα πρώτης υποδοχής επίσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνου Λογοθέτη, συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο του Δήμου ανατολικής Σάμου. Σε αυτήν, ο κ. Γεωργιάδης, παρουσίασε σχέδιο τεσσάρων παρεμβάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τη Σάμο:

  1. Η αποσυμφόρηση των νησιών μόλις ανοίξουν δομές στην ενδοχώρα
  2. Η ολοκλήρωση του νέου ΚΥΤ
  3. Η παραχώρηση του γηπέδου του υπάρχοντος ΚΥΤ στον δήμο της ανατολικής Σάμου
  4. Η κατάθεση τις επόμενες μέρες νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί στην Σάμο εκφράζουν την ανασφάλειά τους μπροστά στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, εκφράζουν οι αστυνομικοί. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Προέδρου Αστυνομικών Σάμου, Μ. Μαυρίδου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα, η οποία είπε πως "πάμε σαν τα πρόβατα στην σφαγή". 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο