LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2016 00:00

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα “Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας”

Οι περισσότεροι από 150 επαγγελματίες της εστίασης που παρευρέθηκαν στα φετινά Σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου και να μαγειρέψουν μαζί τους.

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν για μια ακόμα χρονιά τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης που διοργάνωσε δωρεάν το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Η τριήμερη εκδήλωση, που αποτελεί πλέον θεσμό, πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, από τις 10 ως τις 12 Μαΐου 2016.

Στόχος των Σεμιναρίων είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων. Οι περισσότεροι από 150 επαγγελματίες της εστίασης που παρευρέθηκαν στα φετινά Σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου και να μαγειρέψουν μαζί τους, μαθαίνοντας παράλληλα νέους τρόπους χρήσης και αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για θέματα που αφορούν συνολικά τη λειτουργία ενός χώρου εστίασης. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν βραβευμένοι σεφ,  όπως ο Δημήτρης Μελεμενής – Costa Navarino, ο Κώστας Τσίγκας – Vespa Rosa, Pere Ubu, Testaccio & Steak Frites, ο Λευτέρης Λαζάρου – Varoulko Seaside, o Δόξης Μπεκρής - Γενικός Υπεύθυνος Chef για τα ξενοδοχεία και τα resorts του ομίλου “Fairmont” στην Αφρική, o Δημήτρης Δημητριάδης - Chef στο “Artisanal”, ο Γιώργος Βενιέρης - Chef “Mr. Pug” και o Αλέξανδρος Φουρούλης - Chef & συνιδιοκτήτης στο “ΜΑΝΗΜΑΝΗ”.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την θεωρητική ενότητα που παρουσίασε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου «Στήνοντας το εστιατόριό μου», είδαν στην πράξη τη διαδικασία παρασκευής μοναδικών πιάτων με Μεσσηνιακές συνταγές και προϊόντα από όλους τους σεφ, συμμετείχαν σε γευσιγνωσία τοπικού ελαιόλαδου μαθαίνοντας να αναγνωρίζουν τα ποιοτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του και επισκέφτηκαν μαζί με τον σεφ Δημήτρη Μελεμένη τους πλούσιους λαχανόκηπους της Costa Navarino.

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου δήλωσε σχετικά με τα σεμινάρια: «Το όραμα του Καπετάν Βασίλη για τη Μεσσηνία εξακολουθεί να αποτελεί οδηγό για όλους μας και το Ίδρυμα τιμά επάξια αυτή την παρακαταθήκη. Συμβουλεύω πάντα όλους τους συμμετέχοντες να είναι ειλικρινείς απέναντι σε όσους επισκέπτονται το εστιατόριο ή την ταβέρνα τους χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που παράγει η Μεσσηνιακή φύση. Και ότι αυτή η δουλειά χρειάζεται μεράκι και αγάπη. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι επαγγελματίες της περιοχής συμμετέχουν κάθε χρονιά δυναμικά και πολλές φορές εφαρμόζουν στην πράξη συμβουλές και τεχνικές που παρουσιάζονται στα ετήσια Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξέλιξη της επιχείρησής τους προς όφελος στην ουσία της περιοχής συνολικά».

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Πολύτιμο συστατικό των συνταγών που εκτέλεσαν οι διακεκριμένοι σεφ στα cooking classes αποτέλεσαν οι υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, σε συνδυασμό με τις τεχνικές της σύγχρονης γαστρονομίας. Χρησιμοποιήθηκαν θαλασσινά προϊόντα και προϊόντα κρέατος συνθέτοντας ξεχωριστά πιάτα όπως “Βιολογικό κοκοράκι με κριθαράκι, αρακά, σάλτσα από σταφίδες και κρασί Μοσχάτο”, “Κατσικάκι με βλαστούς ντοματιάς και πουρέ από καρότο αρωματισμένο με κύμινο”, “Μπακαλιάρος Τσιλάδια”, “Χοιρινό στήθος με πετιμέζι, φιστίκια, ‘παστό’ και ξύδι”, “Πικάντικες γαρίδες”, “Σύγκλινο με αφρό καγιανά στο κέλυφος”, “Κουσκούς κουνουπιδιού καπαμά”, “Τσιλάδια με τεμπούρα μπακαλιάρου” και “Scrabbled eggs με αγκινάρες και πάστα ελιάς”.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη», κ. Ξενοφώντας Κάππας, τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς, να βλέπουμε την μεγάλη ανταπόκριση αλλά και το ζωντανό και αυξανόμενο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του χώρου σχετικά με αυτόν τον θεσμό. Είναι μια διοργάνωση που χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται ώστε να απαντά στις ανάγκες των συμμετεχόντων, δίνοντας παράλληλα σημαντική ώθηση και προβολή στην μοναδικών χαρακτηριστικών γαστρονομία και τα προϊόντα της περιοχής. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας διαρκώς τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περαιτέρω αναβάθμιση του γαστρονομικού και κατ’ επέκταση αγροτικού προϊόντος της Μεσσηνίας».   

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝεκρά παιδιά: Η Ειρήνη Μουρτζούκου δικάζεται στο Αυτόφωρο (βίντεο)Σήμερα 11:05 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο σύντροφος της μητέρας της για την τρίτη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της Ειρήνης Μουτζούκου, με αποτέλεσμα να συλληθφεί και να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Σταϊκούρας - Μετρό Θεσσαλονίκης: Το εισιτήριο, η ασφάλεια και η “εύλογη καχυποψία” των πολιτών (βίντεο)Σήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών για την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Μετρό στην Θεσσαλονίκη. Για πόσο διάστημα θα είναι δωρεάν η χρήση του.

Λονδίνο: Εκκένωση του αεροδρομίου Gatwick - Ύποπτο πακέτο κοντά στην αμερικανική πρεσβεία (εικόνες)Σήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Η βρετανική αστυνομία έχει αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο δέμα.

Μανουσάκης: “Δεν θέλω να φορέσω μαύρα για τον Μανούσο - Αγκαλιαστήκαμε και έφυγε από την ζωή” (βίντεο)Σήμερα 10:11 | Ειδήσεις

Συγκινεί η χήρα του σκηνοθέτη, μιλώντας μέσα από το γραφείο του, για χαρακτηριστικές στιγμές από την προσωπική ζωή τους. Οι μεγάλες αγάπες του και το... κόλπο με το "Μαράκι".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ναυτιλιακή Επιτροπή Ελλάδας - Τουρκίας: Τι συμφωνήθηκε στην Κωνσταντινούπολη13:47Εκλογές ΕΒΕΑ: Ο Μηνάς Δήμος είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό “Άλμα Μπροστά” (εικόνες)13:33Εθνική Ελλάδος: Αυτός είναι ο αντίπαλος της γαλανόλευκης στα playoffs του Nations League13:20Λονδίνο: Εκκένωση του αεροδρομίου Gatwick - Ύποπτο πακέτο κοντά στην αμερικανική πρεσβεία (εικόνες) 13:07Black Friday: Ο Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τα μαγαζιά της Ερμού (εικόνες)12:53Λινού: Μήνυση κατά Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση - Κατέθεσε 50000 έγγραφα 12:40Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Το κράτος θα καλύψει τα έξοδα για την ανακατασκευή της πολυκατοικίας12:26Γιάφκα στο Παγκράτι: Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο 49χρονος φιλόλογος 12:12Ουκρανία: Νεκροί από πλήγματα της Ρωσίας στη Σούμι 11:59Formula 1: Οδηγός της Red Bull παραλίγο να απελαθεί από τις ΗΠΑ11:45Ακόμα η Siemens...11:32Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη αστυνομικού και πυροσβέστη για συμμετοχή σε 30μελή σπείρα (εικόνες)11:19Νεκρά παιδιά: Η Ειρήνη Μουρτζούκου δικάζεται στο Αυτόφωρο (βίντεο)11:05Βόλος: Η Δημοτική Αστυνομία “έκοψε” κλήσεις, με το περιπολικό σταθμευμένο... παράνομα! (εικόνες)10:52Αμπελόκηποι - Έκρηξη: Απολογείται σήμερα ο Νίκος Ρωμανός 10:39Κτηματολόγιο - Κυρανάκης: Μήνυση για απάτη από κύκλωμα10:26Μανουσάκης: “Δεν θέλω να φορέσω μαύρα για τον Μανούσο - Αγκαλιαστήκαμε και έφυγε από την ζωή” (βίντεο)10:12Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ιστορική η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Νέα Φιλαδέλφεια (βίντεο)09:59Διαγραφή Σαμαρά - Βορίδης: Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά τελείωσε (βίντεο)09:46Ντούγκας: Η Ειρήνη Μουρτζούκου παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα, αλλά... (βίντεο)09:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο