LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2016 14:33

Δωρεάν Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας

Πρόσκληση για τη συμμετοχή στα Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας που διοργανώνει για 4η χρονιά το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Σεμινάρια - Μεσσηνιακή - Γαστρονομία -  Ίδρυμα - Καπετάν Βασίλη - Επιμελητήριο Μεσσηνίας - ΙΕΚ Ορίζων

To Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” στη Μεσσηνία, με συνέπεια στην ανάδειξη, προώθηση και ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη και τη σημασία της Μεσσηνιακής κουζίνας ως επέκταση της Μεσογειακής διατροφής, διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino, στις 10, 11 & 12 Μαΐου 2016.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρο όπως ο Δημήτρης Μελεμενής – Costa Navarino, ο Κώστας Τσίγκας – Vespa Rosa, Pere Ubu, Testaccio & Steak Frites, ο Λευτέρης Λαζάρου – Varoulko Seaside, o Δόξης Μπεκρής - Γενικός υπεύθυνος Chef για τα ξενοδοχεία και τα resorts του ομίλου “Fairmont” στην Αφρική, o Δημήτρης Δημητριάδης - Chef στο “Artisanal”, ο Γιώργος Βενιέρης - Chef “Mr. Pug” και o Αλέξανδρος Φουρούλης - Chef & συνιδιοκτήτης στο “ΜΑΝΗΜΑΝΗ”, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος.

Σεμινάρια - Μεσσηνιακή - Γαστρονομία -  Ίδρυμα - Καπετάν Βασίλη - Επιμελητήριο Μεσσηνίας - ΙΕΚ Ορίζων

Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 4 ώρες ανά ομάδα και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει γευσιγνωσία ελαιολάδου καθώς και επίσκεψη στους λαχανόκηπους της Costa Navarino.

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, Chef, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Σεμινάρια - Μεσσηνιακή - Γαστρονομία -  Ίδρυμα - Καπετάν Βασίλη - Επιμελητήριο Μεσσηνίας - ΙΕΚ Ορίζων

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης, πιστός οπαδός και υποστηρικτής της Μεσσηνιακής διατροφής, υλοποιεί καινοτόμες δράσεις για τη διάσωση, καταγραφή και μελέτη της γαστρονομικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας. Για το λόγο αυτό, εκτός από τα Σεμινάρια Γαστρονομίας, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” έχει δημιουργήσει επίσης το Εικονικό Μουσείο Μεσσηνιακής διατροφής με σκοπό τη συλλογή, διατήρηση και παρουσίαση των παραδοσιακών Μεσσηνιακών Συνταγών, καθώς και τα τοπικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των συνταγών. Τα Σεμινάρια Γαστρονομίας αποτελούν σημαντική ενότητα αυτού του ξεχωριστού έργου, και τα αποτελέσματα καθώς και οι συνταγές από τον θεσμό θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.messiniandiet.gr .

Μέσω του διαδικτύου τόπου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν παραδοσιακά σκεύη και εργαλεία, καθώς και συνταγές που έχουν διαφυλαχθεί από γενιά σε γενιά και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Μεσσηνιακής Διατροφής. 

Για δηλώσεις συμμετοχής στα φετινά Σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62218 και ώρες 9.00-15.00. Για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.

Προθεσμία προεγγραφών: 6 Μαΐου 2016

Σημείωση: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Σεμινάρια - Μεσσηνιακή - Γαστρονομία -  Ίδρυμα - Καπετάν Βασίλη - Επιμελητήριο Μεσσηνίας - ΙΕΚ Ορίζων

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη»

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, προς τιμήν του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Ως τώρα έχει υποστηρίξει μια σειρά ενεργειών, που περιλαμβάνει από έρευνα για τοπικές ποικιλίες μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο