LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2018 07:27

USATIF2018 – 83η ΔΕΘ: Μια μεγάλη επιτυχία με το βλέμμα στο μέλλον

Ο απολογισμός του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την φετινή Έκθεση με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, διοργάνωσε το αμερικανικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η τιμώμενη χώρα.

Τα νούμερα του US Pavilion είναι εντυπωσιακά από μόνα τους: 65 αμερικανικές εταιρίες και οργανισμοί – εκθέτες και 70 εκδηλώσεις, επισημαίνει σε ανακοίωνση του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε σχετικά: « Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μπορεί να έκλεισε τις πύλες της για φέτος, αλλά η σημασία και η επίδραση που είχε η Αμερικανική συμμετοχή αφήνει ένα σημαντικό αποτύπωμα που θα επηρεάσει τα οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής αλλά και την ίδια την Έκθεση. 

Το Ελληνο-Αμερικανικό  Επιμελητήριο, σαν διοργανωτής του περιπτέρου της τιμώμενης χώρας εισήγαγε ένα νέο μοντέλο παρουσίας αυξημένου ενδιαφέροντος στην Έκθεση, με την συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων επιχειρήσεων ευρέως ενδιαφέροντος και την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, που ενίσχυσαν το εμπορικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον στον θεσμό και δημιούργησαν ελπίδα και προοπτικές  ώστε να αποκτήσει ξανά η ΔΕΘ την αξία και την σημασία που της αρμόζει. 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΓΟΥΙΛΜΠΟΥΡ ΡΟΣ - ΔΕΘ - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΗΠΑ

Η παρουσία στην Έκθεση υψηλόβαθμης κυβερνητικής αποστολής υπό την ηγεσία του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, όπως και σημαντικών εκπροσώπων της αμερικανικής επιχειρηματικότητας, διεύρυναν το ενδιαφέρον για την περιοχή, δημιούργησαν προσδοκίες για αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα και ενίσχυσαν την εικόνα της Ελλάδας ως βασικού πυλώνα σταθερότητας στην ΝΑ Ευρώπη.

Σημαντικότερο ίσως όλων είναι η ώσμωση που επετεύχθη μεταξύ των νέων, νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τις τεχνολογικά προηγμένες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο Περίπτερο, ώστε να διαχυθεί η σημασία της καινοτομίας και των ψηφιακών εργαλείων σε ένα ευρύτερο κοινό και να διευκολυνθεί η συλλογική υποστήριξη του νέου αναπτυξιακού παραγωγικού προτύπου που πρέπει να στηρίζεται στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.  Η συμμετοχή των ΗΠΑ σαν τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ του 2018, σήμανε την ολική επαναφορά της αμερικανικής παρουσίας και απέδειξε τις δυνατότητες και ευκαιρίες της χώρας ώστε να διεκδικήσει όχι μόνο επενδύσεις αλλά και γεωπολιτικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή». 

Ο Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Νικόλας Μπακατσέλος τόνισε: «Η 83η Δ.Ε.Θ. ήταν μια μοναδική ευκαιρία για την πόλη και την περιοχή καθώς ποτέ άλλοτε στο κοντινό παρελθόν δεν υπήρξε η ευκαιρία αλληλεπίδρασης με τόσο σημαντικούς παίκτες του παγκόσμιου επιχειρηματικού και πολιτικού γίγνεσθαι.

ΔΕΘ - ΓΕΝΙΚΑ

Το μήνυμα που ήρθε από τις Η.Π.Α. ήταν σαφές και ξεκάθαρο: η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη δηλώνει παρούσα και εκφράζει το έντονο ενδιαφέρον της για συνεργασίες στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα.
Το επιμελητήριο αξιοποιώντας το ευρύ δίκτυο επαφών του και τη μακρά τεχνογνωσία του, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συνέχειας αυτής της επιτυχούς δράσης με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και την επίτευξη αμοιβαίως επωφελών συμφωνιών».

Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και μέλος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη επιτυχία του Αμερικανικού περιπτέρου ήταν ότι απέδειξε ότι η Ελλάδα όπως αντανακλάται από τους χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν για να γνωρίσουν, να ακούσουν, να συζητήσουν και να εμπνευστούν, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά, αξιοποιώντας τις προοπτικές που διαμορφώνονται στην περιοχή μας, τις νέες τεχνολογίες σε κάθε επαγγελματικό πεδίο, αλλά πρωτίστως, την δύναμη της συνεργασίας».

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής, κάνοντας μια συνολική αποτίμηση, επεσήμανε: «Αναμφισβήτητα η διοργάνωση του εθνικού Αμερικανικού Περιπτέρου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και εκπλήρωσε και με το παραπάνω τις προσδοκίες του Επιμελητηρίου, των συνεργατών μας, των δύο κυβερνήσεων και φυσικά των ίδιων των εταιριών και οργανισμών που συμμετείχαν στο περίπτερο. 65 εταιρίες μεταξύ των οποίων παγκόσμιοι κολοσσοί  συμμετείχαν, ένας αριθμός ρεκόρ για εθνική συμμετοχή, με απεριόριστη διάθεση παρουσίασης των καινοτόμων εφαρμογών τους στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο.

Ρομποτικό φίδι - 83η ΔΕΘ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΘ αλλά και παγκόσμια  υπήρξε ένα τόσο πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων από συνέδρια, σεμινάρια, ειδικές παρουσιάσεις, στρογγυλές συζητήσεις συμπεριλαμβανομένων και πολιτιστικών δράσεων συνδεδεμένων με το Αμερικανικό περίπτερο, πάνω από 75 μέσα σε 10 μόλις μέρες. Ο επιπρόσθετος στόχος που είχαμε θέσει, αυτός της επιμόρφωσης, πιστεύω ότι επετεύχθη και με το παραπάνω.
Όλα αυτά συνηγόρησαν σε μία πρωτοφανή επισκεψιμότητα όχι μόνο απλών πολιτών, επιχειρηματιών και πολιτικών αλλά και εκπροσώπων ξένων κυβερνήσεων και ειδικότερα πολλών και σημαντικών αξιωματούχων της Αμερικανικής κυβέρνησης προσδίδοντας έτσι ένα ιδιαίτερο επιπλέον βέρος στην επιτυχία αυτής της έκθεσης.

Ως Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πιστεύω ακράδαντα ότι καταφέραμε να ανεβάσαμε πολύ ψηλά τον πήχη της ΔΕΘ και συμβάλαμε έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει πραγματικά ένα κέντρο οικονομικού, επιχειρηματικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος  στην διάρκεια αυτών των ημερών. Αφήνουμε λοιπόν μία σημαντική παρακαταθήκη που μπορεί να αποτελέσει θέμα συζήτησης για το πώς μπορεί να εξελιχθεί και μετουσιωθεί η ΔΕΘ προς όφελος της Θεσσαλονίκης και της χώρας γενικότερα.  Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Επιμελητηρίου, τα μέλη της Διοίκησης, τα στελέχη της Πρεσβείας, τους εξωτερικούς συνεργάτες μας, τα στελέχη της Helexpo και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την υπερπροσπάθεια που κάναμε και που μας δικαίωσε όλους μας και με το παραπάνω.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλακ άουτ στον Πόρο μετά την πτώση ελικοπτέρου – Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕΣήμερα 19:44 | Ειδήσεις

Εκτεταμένες οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί. Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Συντονιστικό Κέντρο έστησε η ΓΓΠΠ.

Υπουργείο Εργασίας: Τι ισχύει για το ανώτατο όριο σύνταξηςΣήμερα 16:56 | Ειδήσεις

Οδηγίες και διευκρινίσεις για το ανώτατο όριο σύνταξης. Αναλυτικά παραδείγματα.

Έρευνα του ΑΝΤ1: “φωτιά” τα ενοίκια στις συνοικίες των φοιτητών (βίντεο)Σήμερα 21:12 | Ειδήσεις

Λίγα τα διαθέσιμα διαμερίσματα και σε υψηλές τιμές, λόγω της επέλασης των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Τα σενάρια για την μείωση ασφαλιστικών εισφορώνΣήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Γιατί μπήκε στο συρτάρι το σχέδιο μείωσης των εισφορών κύριας ασφάλισης και που αναζητούνται οι λύσεις. Τι θα αλλάξει για τους μη μισθωτούς. Ο ρόλος της αναμενόμενης απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βανδάλισαν το γκράφιτι του Νίκου Γκάλη23:01Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 για τους “διαρρήκτες με τους ιμάντες” που…δρούσαν στα νότια προάστια (βίντεο)22:49Βρούτσης: παρελθόν από σήμερα οι “χρυσές” συντάξεις του ΣΥΡΙΖΑ22:38“Αποκαλυπτήρια” για τον τίτλο της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ22:26Έρευνα του ΑΝΤ1: “φωτιά” τα ενοίκια στις συνοικίες των φοιτητών (βίντεο)22:12Βορίδης: Άμεση κατάργηση Υπουργικής Απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ21:59Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 για τον τραυματισμό 10χρονου από σιδερένιο δοκάρι σε γήπεδο (βίντεο)21:45Νέο “καμπανάκι” των ΗΠΑ στην Ελλάδα για το ιρανικό τάνκερ21:32Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1: ίσως υπάρξει “έμμεση εμπλοκή” της Ελλάδας με το ιρανικό τάνκερ (βίντεο)21:18Παππούς για… δέκατη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ (εικόνες)21:05Δήμαρχος Πόρου στον ΑΝΤ1: υπάρχουν ευθύνες για την μη σήμανση των ηλεκτροφόρων καλωδίων (βίντεο)20:52Νίκος Καρυστινός: Ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στον Πόρο (εικόνες)20:39Ντζόιδος στον ΑΝΤ1: γνωστό σε όλους τους σημείο-“παγίδα” με το καλώδιο στον Πόρο (βίντεο)20:25Πύρινο μέτωπο στα ορεινά της Πάργας20:12Μπλακ άουτ στον Πόρο μετά την πτώση ελικοπτέρου – Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ20:00Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά19:47Τραγωδία στον Πόρο: Τρεις νεκροί και αναπάντητα ερωτήματα (βίντεο)19:34Συναγερμός για την εξαφάνιση δυο ανήλικων αγοριών19:21Η ιστορία της… μοιχείας19:07Ανακαλύφθηκε άγνωστο όργανο στο ανθρώπινο σώμα18:54
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο