LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: Χθες 21:49

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τιάγκο Νους, η δεύτερη νίκη των Κρητικών απέναντι στους Αρκάδες, μέσα σε λίγες μέρες.

ΟΦΗ - Τιάγκο Νους

Με τον Τιάγκο Νους να πετυχαίνει καρέ τερμάτων και να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή, ο ΟΦΗ πέτυχε δεύτερη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο Παγκρήτιο σε διάστημα λίγων ημερών, αυτή τη φορά με το εμφατικό 4-0, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Την περασμένη Τετάρτη (7/1), η ομάδα του Χρήστου Κόντη είχε επιβληθεί με 2-0 για το Κύπελλο. Σήμερα (11/1) το κοντέρ έγραψε ακόμη παραπάνω κι αυτό καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός Νους είχε... τρελά κέφια. Πέτυχε και τα τέσσερα γκολ (27’ πέναλτι, 44’, 67’, 74’), μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Αρκάδες που -όπως και στο Κύπελλο- τελείωσαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χουλιάν Τσίκο (61’).

 Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, χωρίς αξιόλογες φάσεις. Μέχρι που φτάσαμε στο 25’. Ο Νους έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, μπήκε μέσα σε αυτή κι ανατράπηκε από τον Νίκο Παπαδόπουλο. Στην εξέλιξη της φάσης και σε κενή εστία, ο Έντι Σαλσίδο πλάσαρε άστοχα, αλλά ο Θανάσης Τζήλος υπέδειξε την άσπρη βούλα. Από το VAR (Στέφανος Κουμπαράκης, Μελέτιος Γιουματζίδης) συμφώνησαν με τον εκ Λαρίσης διαιτητή, με τον Νους να εκτελεί εύστοχα για το 1-0.

Θέλοντας να εκμεταλλευτούν το momentum, οι Κρητικοί έψαξαν και για δεύτερο γκολ. Ο Σαλσίδο έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά στο 32’, αλλά δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να νικήσει τον Παπαδόπουλο, ενώ το φάουλ του Νους στο 36’ πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Αργεντινός, όμως, ήταν πιο τυχερός κι εύστοχος στο 44’. Ο Μπόρχα Γκονζάλες έκανε την κούρσα, έδωσε στον Νους που σούταρε διαγώνια, η μπάλα βρήκε λίγο και στον Νίκολα Σίπσιτς και ξεγέλασε τον Παπαδόπουλο για το 2-0. Κι αφού στις καθυστερήσεις ο Κέλβιν Κετού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει σωστά τη φάση, που ουσιαστικά μόνος έφτιαξε, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Όταν επέστρεψαν, οι Αρκάδες είχαν τρεις αλλαγές. Και φάνηκε να έχουν διάθεση να μπουν ξανά στο ματς, αλλά ήταν τυχεροί σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο που δεν δέχθηκαν και τρίτο γκολ, αφού τα αμυντικά λάθη ήταν συνεχόμενα. Αρχικά ο Λεβάν Σενγκέλια (53’) πήρε την κόντρα του Σαλσίδο, αλλά πλάσαρε άστοχα σε κενή εστία. Εν συνεχεία, ο Σαλσίδο (54’) απέτυχε από θέση τετ-α-τετ να νικήσει τον Παπαδόπουλο, ο οποίος αντέδρασε σωστά και στο μακρινό σουτ του Γκονζάλες (56’).

Ό,τι ελπίδες κι αν είχε ο Αστέρας, εξανεμίστηκαν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο Θανάσης Τζήλος αναβάθμισε σε κόκκινη την κίτρινη κάρτα που είχε δείξει αρχικά στον Τσίκο -που είχε μπει αλλαγή στο ματς-, αφήνοντας με δέκα τους φιλοξενούμενους.

Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν άμεσα οι γηπεδούχοι. Ο Σαλσίδο έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Γκονζάλες που έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, με τον Νους να πετυχαίνει το τρίτο προσωπικό του τέρμα, για το 3-0 στο 67’. Τέλος; Όχι.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Νους κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο κι έξω από την περιοχή εξαπέλυσε ένα δυνατό δεξί σουτ που νίκησε τον Παπαδόπουλο, «γράφοντας» το 4-0. Απόλυτα δικαιολογημένο το standing ovation όταν έγινε αλλαγή ο πρώην άσος της Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Σαλσίδο (85’) και Νίκος Μαρινάκης (87’) από κοντά απέτυχαν να βάλουν το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ. Μικρό το κακό... Με το «τρίποντο» αυτό ο ΟΦΗ ανέβηκε στους 15 βαθμούς και την ένατη θέση και, κυρίως, θα πάει με την ψυχολογία στα ύψη στη Νέα Φιλαδέλφεια (Τετάρτη 14/1, 17:00) για να διεκδικήσει από την ΑΕΚ την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν, από την άλλη, έμεινε στους 13 βαθμούς και θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να ανασυνταχθεί, καθώς αναβλήθηκε το ματς με τον Ολυμπιακό για τη 17η αγωνιστική.

 Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Ανδρούτσος - Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίπσιτς.

Κόκκινες: Τσίκο (61’)

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Κρίζμανιτς (62’ Χριστόπουλος), Λαμπρόπουλος, Κωστούλας, Γκονζάλες (73’ Μαρινάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (73’ Καραχάλιος), Ανδρούτσος, Νους (81’ Θεοδοσουλάκης), Σενγκέλια (62’ Ισέκα), Σαλσίδο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κρις Κόουλμαν): Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος (46’ Ιβανόφ), Σίπσιτς, Πομόνης (46’ Σιλά), Φερνάντες, Μουνιόθ, Αλάγκμπε (46’ Τσίκο), Μπαρτόλο (70’ Τζανδάρης), Κετού, Καλτσάς, Μακέντα (70’ Οκο).

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής

Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο