LATEST NEWS
 
Οικονομία /Επιχειρήσεις /

Τηλεοπτικές άδειες

Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2016 19:19

Νέα δεδομένα για τα πόθεν έσχες και τον Καλογρίτσα

Αγριεύει η κόντρα Μαξίμου-κομμάτων. Παππάς: σε 15 ημέρες το οριστικό πόθεν έσχες. Οι "πολιτικές ευθύνες" στο επίκεντρο.

Καλογρίτσας - τηλεοπτικές άδειες - βοσκοτόπι - κανάλι - Attica Bank

Κεντρικό ζήτημα στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης παραμένει η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες και τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. 

Ωστόσο, υπό το βάρος του ορυμαγδού αποκαλύψεων και καταγγελιών για το πόθεν έσχες του επιχειρηματία Καλογρίτσα και της εμπλοκής του ονόματος του με την ροή δανειοδότησης από την Attica Bank, ο Υπουργός Επικρατείας συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου. 

Μαζί με συναδέλφους του στην Κυβέρνηση, υπηρεσιακούς παράγοντες και άλλα στελέχη, καθόρισαν την τακτική της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την επικοινωνιακή διαχείριση των εξελίξεων στο θέμα των αδειών, ενόψει και της καταβολής από τους πλειοδότες της πρώτης δόσης, ως την Δευτέρα.

Παππάς: σε 15 ημέρες το οριστικό πόθεν έσχες

Μια πρώτη απάντηση στην σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για όσα βλέπουν καθημερινώς το φως της δημοσιότητας, έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας. Ο Νίκος Παππάς τόνισε σήμερα ότι ο τελικός έλεγχος πόθεν έσχες θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες και μόνο τότε θα ανακηρυχθούν αμετακλήτως οι κάτοχοι των τεσσάρων αδειών. Αφού είπε ότι δεν υπάρχει προνομιακή μεταχείριση του κ. Καλογρίτσα, σημείωσε ότι αν υπάρξει παρατυπία ή αδυναμία πληρωμής, ο όποιος πλειοδότης θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο.

«Υποχρεούται η Επιτροπή να εξετάσει ενδελεχώς όλες τις αιτιάσεις οι οποίες διατυπώνονται. Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι τελικώς θα πάρει την άδεια. Συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις. Έχουν κατατεθεί πάνω από 70 δικόγραφα, προσφυγές και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Εμείς δεν είμαστε «σκιτζήδες». Εδώ υπάρχει κατάλογος επιλαχόντων. Δεν κάνουμε γελοιότητες», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1.

Τηλεοπτικές άδειες - Νίκος Παππάς

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Λευτέρης Κρέτσος. «Σε κανέναν αυτή τη στιγμή δεν έχει χορηγηθεί άδεια, δεν έχει βγει υπουργική απόφαση που να λέει "αυτοί οι τέσσερις είναι πλέον οι νέοι καναλάρχες". Είναι πιθανό, ανά πάσα στιγμή, κάποιος να χάσει την άδεια. Την Δευτέρα αναμένονται 82 εκατ. ευρώ, η πρώτη δόση. Εάν κάποιος δεν τα φέρει, θα χάσει την άδειά του αυτοδικαίως», δήλωσε «Στο κόκκινο» , ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Κόντρα για τις “πολιτικές ευθύνες”

Οι διαρκείς αποκαλύψεις τροφοδοτούν έντονες αντιπαραθέσεις. Το πρωί, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα", όταν ο τελευταίος αρνήθηκε ότι προ ημερών στο ΒΗΜΑ FM είπε ότι αν διαπιστωθούν λάθη στον έλεγχο του πόθεν έσχες Καλογρίτσα θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές, αλλά και πολιτικές ευθύνες. 

Ο Υπ. Εσωτερικών είπε ότι «στην έντονη αυτή συνέντευξη, όπου έπεφταν «βροχή» οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις, είπα ότι αν διαπιστωθούν ευθύνες για το πόθεν έσχες όλων αυτών που έλαβαν μέρος σε αυτήν την  διαδικασία, βεβαίως υπάρχουν ποινικές ευθύνες». 

Σε παρατήρηση του Αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας «είπατε ότι υπάρχουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες», ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε «εγώ ξέρω τι είπα. Εγώ ερμηνεύω τον εαυτό μου. Εγώ είπα με πολλή σαφήνεια ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες», απάντηση που προκάλεσε ένταση. 

«Ισχνά» τα εισοδήματα Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδεις - ΓΓΕΕ - Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας

Παράλληλα με τις πολιτικές αντιδράσεις, συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τα οικονομικά στοιχεία και τα δάνεια που έχει λάβει από την Attica Bank η οικογένεια Καλογρίτσα. Ερωτήματα και σε κυβερνητικούς βουλευτές προκαλούν τα, σύμφωνα με πληροφορίες,  οικονομικά στοιχεία ενός εκ των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Αναρωτιούνται πως κατάφερε να βρεθεί με μια άδεια αξίας 52,6 εκατομμυρίων τη στιγμή που την τελευταία δεκαετία παρουσίασε εισοδήματα κάτω των 200.000 ευρώ, παρουσίασε μηδενικό εισόδημα τα 5 από τα τελευταία 10 έτη, ενώ το 2014 δηλώνει εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 48.223 ευρώ και το 2015 δηλώνει 48.661 ευρώ.

«Υπερασπιστής» του κ. Καλογρίτσα πάντως εμφανίστηκε ο Υπ. Επικρατείας, δηλώνοντας «Στο κοκκινο» ότι «ο Ιωάννης Καλογρίτσας είναι ο υιός του εργολάβου και ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν έχει επιχειρηματική δραστηριότητα κατασκευαστή. Νομίζω ότι όποιος διατυπώνει τέτοιου είδους ισχυρισμούς θα πρέπει να μπορεί και να τους τεκμηριώνει».

Νέα στοιχεία για το «βοσκοτόπι» στην Ιθάκη

Αίσθηση εξακολουθούν να προκαλούν στοιχεία που έρχονται στο φως για το περίφημο βοσκοτόπι της Ιθάκης, για το οποίο ο μέχρι πρότινος λογιστής του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του είπε, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό STAR, ότι στον επιχειρηματία φίλο του κ. Καλογρίτσα, που του το παραχώρησε για να πάρει δάνειο, δεν ανήκουν παρά μόνο 1.500 από τα 5.000 στρέμματα που φαίνεται να έχει δωρίσει στον κ. Καλογρίτσα, με την λογιστική τους αξία να αποτιμάται σε 120.000 ευρώ. 

Καλογρίτσας - βοσκοτόπι

«Πολιτική σκοπιμότητα» βλέπουν οι πολίτες

Οι αποκαλύψεις γίνονται στον απόηχο δημοσκόπησης, της εταιρείας Marc για λογαριασμό του Alpha, στην  οποία το 74,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η διαδικασία που επελέγη για να δοθούν οι τέσσερις άδειες εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Μόλις το 16,7% είπε ότι η διαδικασία είχε κύριο στόχο την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ το 8,7% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να τοποθετηθεί. 

“Σκληρό ροκ” για τις άδειες

Η κριτική της αντιπολίτευσης εστιάζει στα θολά σημεία, που όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί υπάρχουν σωρηδόν στο πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα. Η ΝΔ κάνει ευθέως λόγο για αναζήτηση πολιτικών ευθυνών, την ώρα πάντως που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει οργανωμένο σχέδιο πτώσης της Κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, αναρωτήθηκε ς από το βήμα της Ολομέλειας , «γιατί ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη; Στην κυβέρνηση γίνεται μια συντονισμένη, πρωτοφανής επίθεση από ΜΜΕ που είτε δεν πλειοδότησαν αλλά και από τους πλειοδότες που δεν θέλουν να καταβάλλουν την πρώτη δόση και από άλλους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και αποδέχθηκαν τους όρους διεξαγωγής τους. Σε μια αντιπαράθεση στην οποία μπήκε και η Αντιπολίτευση γεγονός που με κάνει να αναρωτιέμαι εάν υπάρχει και συμβόλαιο ή όχι».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλας, μιλώντας στο Βήμα Fm, τόνισε ότι «έχει φτάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να εύχεται και να ελπίζει τώρα να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, μήπως και γλιτώσει τις υπόλοιπες πολιτικές και ποινικές περιπέτειες στις οποίες ενδεχομένως θα μπει. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες οι οποίες και θα αναζητηθούν για αυτό το φιάσκο και αυτή την κατάφορη  παραβίαση του Συντάγματος». 

«Φωτιές» άναψε και η αναφορά του Γιάννη Βρούτση στην Βουλή για «περίεργη σιωπή της Δικαιοσύνης που προκαλεί ερωτηματικά», με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο, σε ανακοίνωση του για «ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», προσθέτοντας ότι «στην περίπτωση της ΝΔ και της σχέσης της με τη διαπλοκή, ισχύει η λαϊκή ρήση ”πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι”».

Πυρά από την αντιπολίτευση

Πυκνά πυρά στην Κυβέρνηση εξαπολύουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τρία κομβικά ερωτήματα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών θέτει με επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ η Φώφη Γεννηματά σχολιάζει άκρως επικριτικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση του είναι ανεπανόρθωτα πολιτικά εκτεθειμένοι και ανεξίτηλα ηθικά στιγματισμένοι. Σημάδεψαν τα χαρτιά για να ελέγξουν τα ΜΜΕ αλλά τους έμεινε ο «μουτζούρης» στο χέρι», σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ .

Control rooms - στούντιο - παραγωγές - τηλεόραση

Η διαφωνία μας για συμμετοχή του εργολάβου Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις άδειες μένει, όμως αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Κυβέρνηση, επιμένουν οι ΑΝΕΛ. «Ο Πρόεδρός μας μίλησε από θέση αρχής λέγοντας ότι δεν μπορεί εργολάβοι οι οποίοι έχουν σχέσεις με το Δημόσιο να έχουν και κανάλια, αλλά αυτό δεν δηλώνει αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί της διαδικασίας. Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δικαιωνόμαστε στην περίπτωση Καλογρίτσα μένει να φανεί» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της στο «Πρώτο πρόγραμμα».    

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον έλεγχο των πόθεν έσχες εξαπέλυσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, Ανεξάρτητος Βουλευτής. «Προκαλεί και ψεύδεται ο κ. Παππάς όταν δηλώνει πως αν κάποιος υπερθεματιστής παρουσιάσει πρόβλημα θα φύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Το δευτερόλεπτο του κ. Παππά διαρκεί μια αιωνιότητα, όσο οραματίζεται να διαρκέσει και η παραμονή της Κυβέρνησής του στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά .

Κομβικό ρόλο στις εξελίξεις, πέραν της Δευτέρας ως την οποία πρέπει να έχει πληρωθεί η πρώτη δόση από τους πλειοδότες, θα παίξει η επόμενη Παρασκευή, οπότε συνέρχεται η Ολομέλεια του ΣτΕ για να αποφανθεί αν είναι συνταγματικός ή όχι ο διαγωνισμός για τις άδειες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσειςΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα ακαθάριστα έσοδα τα οποία δήλωσαν πέρσι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 

“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχωνΣήμερα 12:27 | Ειδήσεις

Συνολικά υποβλήθηκαν 972.893 αιτήσεις και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του προγράμματος, οι δικαιούχοι είναι 107.204. Πως θα ενημερωθούν.

ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίεςΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Τα κοντέινερ προέρχονταν από τον Λίβανο και είχαν τελικούς προορισμούς την Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία 

Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχουςΣήμερα 08:33 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Για ποιους θα ειναι προσυμπληρωμένα τα δεδομένα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο