LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2015 18:29

Το Eurogroup στο μικροσκόπιο των αμερικανικών ΜΜΕ

Τα λάθη του παρελθόντος επισημαίνει η Wall Street Journal. Εκτιμήσεις, αντιδράσεις και σχόλια στα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα.

Eurogroup

Στην ιστοσελίδα του CNBC δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο: «Χάσιμο χρόνου: Ο πόλεμος των λέξεων για την Ελλάδα αναζωπυρώνεται», σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη μοιάζει να γίνεται ολοένα και περισσότερο ανυπόμονη με την Ελλάδα, καλώντας την να πάψει να χάνει χρόνο σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις, την ώρα που εντείνεται ο πόλεμος των λέξεων ανάμεσα σε όλες τις πλευρές».

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με αναλυτές, όπως επισημαίνεται, «εάν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, δεν πρόκειται να δει καμία χρηματοδότηση από τους πιστωτές της».

Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg υποστηρίζεται ότι «οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών προειδοποίησαν την Ελλάδα πως ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας για οικονομική βοήθεια τελειώνει».

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ενώπιον της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ότι «ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος» ενώ ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε ότι «καθώς δεν είναι γνωστή η ακριβής κατάσταση ρευστότητας στην Ελλάδα, υπολείπεται μια απάντηση από την ελληνική πλευρά».

Στη New York Times δημοσιεύεται ανταπόκριση του Reuters από το Βερολίνο που αναφέρεται σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD όσον αφορά το ελληνικό χρέος και την «επίγνωση των Ευρωπαίων ηγετών το 2010 πως αυτό ήταν αδύνατο να αποπληρωθεί και παρά ταύτα, προχώρησαν σε επιπλέον δανεισμό της Ελλάδας».

Σύμφωνα με παραπομπή στα λεχθέντα από τον κ. Βαρουφάκη, «ενώ στις Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν το Μάιο του 2010 την αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της, έδρασαν σαν να επρόκειτο όχι για μια ήδη χρεοκοπημένη χώρα και προχώρησαν στη μεγαλύτερη δανειοδότηση στην ιστορία, γεγονός που χαρακτηρίστηκε από τον κ. Βαρουφάκη ως εφάμιλλο "ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας"», όπως σημειώνεται.

Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι «οι δηλώσεις αυτές προβάλλονται από τα γερμανικά ΜΜΕ και προκαλούν σοκ και αγανάκτηση στο γερμανικό κοινό».

Στη Wall Street Journal υποστηρίζεται σε δημοσίευμα ότι «η ευρωζώνη καλεί την Ελλάδα σε περισσότερες δράσεις». Όπως σημειώνεται, «οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών θα τεθούν για πρώτη φορά σε τεχνική βάση και θα αφορούν και λεπτομέρειες, αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «οι πραγματικές συζητήσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει», προσθέτοντας ότι «η αποπληρωμή σε δόσεις μπορεί να είναι εφικτή μόνο αν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα μέτρα και πραγματική πρόοδος ως προς την εφαρμογή τους».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «ως αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της επιτυχούς εφαρμογής της συμφωνίας για τους επόμενους τέσσερις μήνες χαρακτήρισε τις συζητήσεις ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών».

Στην ίδια αμερικανική εφημερίδα δημοσιεύεται άρθρο για την Ελλάδα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής ήταν πολύ περιοριστικό, επιβάλλοντας πολλές δημοσιονομικές στενότητες, ενώ οι περικοπές και η άνοδος των φόρων στην καθόλου ελαστική οικονομία της χώρας, οδήγησαν τις συζητήσεις σχετικά με το χρέος αναγκαστικά στη διαγραφή. Αλλά, αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι μια οικονομία που θα εξασφαλίσει ανάπτυξη για τη χώρα. Οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να επικεντρωθούν σε ένα πρόγραμμα που δεν θα αφορά τόσο το χρέος, αλλά μεταρρυθμίσεις».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισραήλ – Κατς: Η Χαμάς θα πληρώσει μεγάλο τίμημα για κάθε πλήγμα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών18:16Παράσυρση γυναίκας στο Ηράκλειο - Μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ18:02Λούβρο – ληστεία: Εντοπίστηκε το στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας κοντά στο μουσείο17:48ΠΟΕΔΗΝ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον διασώστη του ΕΚΑΒ που «έφυγε» από τη ζωή17:34Η Χαμάς εντόπισε τα λείψανα ενός ακόμη ομήρου – Θα τα παραδώσει σήμερα υπό όρους17:20Γεραπετρίτης: Στο Λουξεμβούργο, για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ17:06Συνελήφθη 43χρονος πατέρας για έκθεση ανηλίκου – Η κόρη του λιποθύμησε από κατανάλωση αλκοόλ16:52Λαμία: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής (βίντεο)16:38Ληστεία στο Λούβρο: Εντοπίστηκε ένα από τα κλεμμένα κοσμήματα κοντά στο μουσείο16:24Χωρίς Οσμάν και Ερνανγκόμεθ ο Παναθηναϊκός με Κολοσσό16:10Κίνα: Φωτιά σε καμπίνα αεροσκάφους προκαλεί πανικό (βίντεο)15:56"Ναι" από την Αυστρία στις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ15:42Δήθεν ηλεκτρολόγοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους, με λεία χιλιάδες ευρώ15:28Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" στο δεύτερο ημίχρονο τον Πανιώνιο15:14Γάζα: Δύο ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα του θύλακα15:04Μυστρά: Στο νοσοκομείο άνδρας που προσπάθησε να ανάψει τζάκι ρίχνοντας βενζίνη14:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:36Ληστεία στο Λούβρο - Εκλάπησαν κοσμήματα, οι δράστες έχουν διαφύγει14:22Κέρκυρα: Ανησυχία για τους 1.500 τόνους κατεψυγμένων τροφίμων - Υγειονομική βόμβα απειλεί την περιοχή14:09GastrosoΦy Fest powered by Protergia (Live Blog)13:55
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο