LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2025 08:36

Φθηνότερα από πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη

Συγκρατημένες είναι έως τώρα και οι παραγγελίες πετρελαίου από τους καταναλωτές.

Πετρέλαιο Θέρμανσης

Χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι για το πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη διαμορφώνονται μέχρι στιγμής στην αγορά, στην έναρξη της χειμερινής περιόδου. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας κυμαίνεται κοντά στα περυσινά επίπεδα αλλά με ανοδικές τάσεις σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις από το Χρηματιστήριο Ενέργειας τον Οκτώβριο.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη σε τιμές που ξεκινούν από 1,09 ευρώ το λίτρο για παραγγελίες στα μεγάλα αστικά κέντρα, έναντι 1,18-1,19 ευρώ το λίτρο που ήταν πέρυσι στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης πανελλαδικά και 1,16-1,17 στην Αττική. Οι τιμές κλιμακώνονται προς τα πάνω για μικρές παραγγελίες καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές. Από την άλλη, αρκετές εταιρείες κάνουν προσφορές με άτοκες δόσεις ή εκπτώσεις για αγορά με πιστωτική κάρτα.

Συγκρατημένες είναι έως τώρα και οι παραγγελίες πετρελαίου από τους καταναλωτές, λόγω καιρού ή / και προσδοκιών για υποχώρηση των διεθνών τιμών που θα μετακυλισθεί στις τιμές καταναλωτή. Η τελευταία μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) επισημαίνει ταχεία αύξηση της προσφοράς και λιγότερο της ζήτησης, γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις για υποχώρηση των τιμών. Ωστόσο η προοπτική επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία και η μειωμένη διαθεσιμότητα διυλιστηρίων σύμφωνα με τον ΙΕΑ μπορεί να κρατήσει τις τιμές.

Θετική είναι εικόνα και από τα καύσιμα κίνησης όπου οι τιμές διαμορφώνονται επίσης σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στις αρχές Οκτωβρίου ήταν 1,744 ευρώ ανά λίτρο από 1,778 ευρώ πέρυσι και του ντίζελ κίνησης 1,538 ευρώ φέτος από 1,547 ευρώ πέρυσι.

Για το ρεύμα η μέση τιμή καταναλωτή με φόρους το Σεπτέμβριο ήταν 22,96 σεντς ανά κιλοβατώρα (κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ που ήταν 25,43 σεντς (στοιχεία από την μηνιαία έρευνα VaasaETT). Τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι η τιμή ήταν 23,02 σεντς.

Οι τιμές στο Χρηματιστήριο ενέργειας κατά το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου κινήθηκαν ανοδικά, στα 130,95 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 92,77 ευρώ που ήταν η μέση τιμή το Σεπτέμβριο. Αν δεν αλλάξει η εικόνα έως το τέλος του μήνα είναι πιθανό να ακολουθήσουν ανατιμήσεις και στα τιμολόγια λιανικής, από τις οποίες πάντως προστατεύονται όσοι έχουν επιλέξει σταθερά τιμολόγια, πολλά από τα οποία είναι φθηνότερα ακόμα και από τις τιμές χονδρικής που διαμορφώνονται στο χρηματιστήριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Μενίδι: Οδηγός καρφώθηκε με το αυτοκίνητό του σε δέντρο

Κρήτη: Τουρίστριες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο σημείο στο Μπάλο

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία"Πράσινο φως" δίνουν ευρωπαϊκοί μηχανισμοί στην Ελλάδα για πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακού δανείου 5,29 διςΣήμερα 20:42 | Ειδήσεις

Τι σημαίνει η απόφαση αυτή για την Ελλάδα.

Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων – Στον κόμβο Παραλίμνης αύριο αγρότες της ΠέλλαςΣήμερα 20:56 | Ειδήσεις

Η κατεύθυνση προς Αθήνα παραμένει κλειστή από εχθές (01/12).

Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο με τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοιΣήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι Ευρωπαίοι εμποδίζουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ειρηνευτική συμφωνία.

Κτηνοτρόφος από τη Λάρισα στον ΑΝΤ1: Ζητούμε να λάβουμε τα χρήματα που προορίζονταν για τους πραγματικούς αγρότεςΣήμερα 19:12 | Ειδήσεις

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα για όσο χρειαστεί, ακόμη και μετά τις γιορτές, εμφανίζονται οι αγρότες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων – Στον κόμβο Παραλίμνης αύριο αγρότες της Πέλλας21:00"Πράσινο φως" δίνουν ευρωπαϊκοί μηχανισμοί στην Ελλάδα για πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακού δανείου 5,29 δις20:50Θεσσαλονίκη: Νέος αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων από αγρότες20:40ANT1 Sports: Τα "φώτα" πάνω σε Μουζακίτη και Καρέτσα20:30Σέρρες: Μπλόκο στον Προμαχώνα αποφάσισαν οι αγρότες20:20Πιερρακάκης: Η ενοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ανοίγει τον δρόμο για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων20:10Κτηνοτρόφος από τη Λάρισα στον ΑΝΤ1: Ζητούμε να λάβουμε τα χρήματα που προορίζονταν για τους πραγματικούς αγρότες20:00ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Κτηνοτρόφος παρουσίασε 6000 κερδισμένα λαχεία! (βίντεο)19:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη και στην Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στέλνει η ΝΔ τους μάρτυρες που κέρδισαν σε τυχερά παίγνια19:31Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη19:17Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:03Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική περιφερειακή Υμηττού λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης18:49Υπουργείο Δικαιοσύνης: Παρουσιάστηκαν οι διατάξεις του νέου κληρονομικού δικαίου - Τι αλλάζει18:35Ρούτε για Ουκρανία: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συναίνεση για ένταξη στο ΝΑΤΟ18:21Έληξε ο αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων και της παλαιάς Εθνικής Θεσσαλονίκης–Έδεσσας από αγρότες 18:07Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο με τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοι 17:53Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου17:39Ο Καναδάς εντάσσεται στο πρόγραμμα SAFE της ΕΕ17:25Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης17:11Άλκης Καμπανός: Φυλάκιση 20 μηνών σε καταδικασμένο για τη δολοφονία του16:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο