Διαστημικό ξενοδοχείο
Δημοσίευση: 24 Ιουλίου 2014 13:20Κλείστε... δωμάτιο στο διάστημα!
Ξεχάστε τους τετριμμένους τουριστικούς προορισμούς καθώς στο εγγύς μέλλον ο πιο δημοφιλής θα είναι εκτός... πλανήτη Γη. Για το λόγο αυτό όσοι πιστοί διαστημοτουρίστες σπεύσατε να κάνετε κράτηση στο πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο αν και η τιμή του δωματίου αναμένεται να είναι αρκετά «τσουχτερή».
Σύμφωνα με το BBC, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο θα κινείται με ταχύτητα 27.500 χιλιομέτρων την ώρα και θα κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τη γη κάθε 90 λεπτά. Οι τολμηροί και οι ανοιχτοχέρηδες ένοικοι του «space hotel» θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν 16 φορές την ανατολή του ηλίου και άλλες τόσες το ηλιοβασίλεμα.
Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο, θα είναι δημιούργημα της αμερικανικής αρχιτεκτονικής εταιρείας «Wimberley Allison Tong & Goo» (WATG) και θα κατασκευαστεί από ανακυκλωμένες δεξαμενές καυσίμων εκτοξευτήρων διαστημικών λεωφορείων, θα μεταχειρίζεται την ηλιακή ενέργεια για να καλύπτει τις ανάγκες του σε ηλεκτρισμό και θα περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του για να παράγει τεχνητή βαρύτητα (μία πλήρη περιστροφή το λεπτό). Θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε απόσταση 322 χιλιομέτρων, και θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 100 άτομα. Οι πελάτες θα μπορούν να περνούν την ώρα τους απολαμβάνοντας την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας κάνοντας διαστημικούς περιπάτους και εκδρομές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - αρκεί βέβαια αυτός να βρίσκεται σε λειτουργία- και, κυρίως, θαυμάζοντας την διαστημική θέα.
Για τους ειδικούς, ο διαστημικός τουρισμός θα περάσει τα επόμενα χρόνια από δύο στάδια: κατά το πρώτο στάδιο, ελάχιστοι διαστημικοί τουρίστες θα πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να είναι μεταξύ των πρώτων που θα απολαύσουν αυτή την απόκοσμη εμπειρία και κατά το δεύτερο στάδιο, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να γίνουν ένοικοι του διαστημικού ξενοδοχείου και να χαρούν το σύμπαν καταβάλλοντας τόσα χρήματα όσα απαιτούνται για μία... κρουαζιέρα.
Αυτό που ίσως τους φανεί κουραστικό είναι ότι θα πρέπει να μιμηθούν τους... αστροναύτες αφού θα βρίσκονται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.