LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2018 15:47

Η “Νεφέλη” ξαναφέρνει τον χειμώνα σε όλη τη χώρα

Στο "έλεος" της κακοκαιρίας πάλι η χώρα από τις επόμενες ώρες. Μετά τον «Μίνωα» έρχεται η «Νεφέλη» με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Βροχή - Καταιγίδα - Χαλάζι

Η νέα κακοκαιρία «Νεφέλη» -όπως ονομάσθηκε από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- θα φέρει σημαντική επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη.

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευθούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Περισσότερο θα επηρεασθούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με έμφαση στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες. Σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα.

Τη Δευτέρα η "Νεφέλη" θα επηρεάσει κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο με έντονες βροχοπτώσεις και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Παροδικές βροχές ή καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν επίσης στη Μακεδονία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και πιθανόν αργά το βράδυ στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο τους 28 έως 30 βαθμούς, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις, δεν θα ξεπεράσει τους 25 έως 27 βαθμούς.

Την Τρίτη η "Νεφέλη" θα ενισχυθεί δίνοντας κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση τα νησιωτικά τμήματα του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ανατολική Στερεά και πιθανώς στη Δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές που θα επηρεασθούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η "Νεφέλη" θα συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει στους 28-30 βαθμούς. Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση την Παρασκευή.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο