Η επίσκεψη του κ. Πιερρακάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από σειρά υψηλού επιπέδου επαφών στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα παρευρεθεί στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.
«Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται και το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 έχει καταρτιστεί, με δεδομένο ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμη» δήλωσε η πρωθυπουργός, Γιούλια Σβιριντένκο.
Εάν ο Μητσοτάκης πετύχει να μοιράσει τα οφέλη στην κοινωνία, «θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για να γίνει ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες»
Ο Μπαϊρού φαίνεται αποφασισμένος να επικεντρώσει τις προσπάθειές του ώστε να μεταπείσει τους Σοσιαλιστές, των οποίων οι έδρες αρκούν για να τον κρατήσουν στην εξουσία.