LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social mediaΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2017 07:57

Νέο όριο χαρακτήρων στο Twitter

Με στόχο να προσελκύσει περισσότερους χρήστες. Από πότε θα ισχύσει η αλλαγή, ποιες γλώσσες αφορά.

AP - Χαρακτήρες - μηνύματα - Twitter

Το όριο των 140 χαρακτήρων θα παραμείνει για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ορισμένες ασιατικές γλώσσες (ιαπωνική, κινεζική, κορεατική), επειδή αυτές χρησιμοποιούν λιγότερους χαρακτήρες από ό,τι τα δυτικά και άλλα αλφάβητα

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι προχωρά στο διπλασιασμό του ορίου των χαρακτήρων στα μηνύματά του από 140 σε 280, με στόχο να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και να διευκολύνει τους ήδη υπάρχοντες να το χρησιμοποιούν συχνότερα.

Το όριο των 140 χαρακτήρων θα παραμείνει για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ορισμένες ασιατικές γλώσσες (ιαπωνική, κινεζική, κορεατική), επειδή αυτές χρησιμοποιούν λιγότερους χαρακτήρες από ό,τι τα δυτικά και άλλα αλφάβητα, άρα μπορούν να πουν περισσότερα πράγματα με λιγότερα γράμματα.

Προηγήθηκε η δοκιμή του νέου ορίου σε έναν αριθμό χρηστών, η οποία έδειξε ότι τα tweets των 280 χαρακτήρων επιτρέπουν σε ορισμένους χρήστες να στέλνουν μηνύματα πιο γρήγορα, αν και οι περισσότεροι συνεχίζουν να παραμένουν «κολλημένοι» στους 140 χαρακτήρες.

Τα τεστ έδειξαν ότι περίπου ένας στους δέκα χρήστες (9%) «ζορίζεται» με τους 140 χαρακτήρες και είτε αφιερώνει αρκετή ώρα ωσότου «στριμώξει» τη φράση του ή απλώς δεν στέλνει καθόλου το μήνυμα. 'Άλλοι πάλι αναγκάζονται να «σπάσουν» το μήνυμα σε επιμέρους «τιτιβίσματα».

Πάντως, μόνο το 5% των χρηστών στις δοκιμές των 280 χαρακτήρων, δηλαδή ένας στους 20, χρησιμοποίησαν μηνύματα μεγαλύτερα των 140 χαρακτήρων και μόλις το 2% (ένας στους 50) άνω των 190. Όμως όσοι έστειλαν αυτά τα μεγαλύτερα tweets, είχαν περισσότερους «ακόλουθους» και πέρασαν περισσότερη ώρα στον ιστότοπο του Twitter.

«Στη διάρκεια των πρώτων ημερών του τεστ πολλοί άνθρωποι έστειλαν μηνύματα των 280 χαρακτήρων, γιατί αυτό ήταν κάτι καινούριο, αλλά σύντομα η συμπεριφορά τους επανήλθε στη συνηθισμένη. Όμως όσοι χρειάζονταν να κάνουν tweets άνω των 140 χαρακτήρων, έστελναν μηνύματα πιο εύκολα και πιο συχνά. Αν και -αυτό είναι το σημαντικό- τις περισσότερες φορές οι χρήστες περιορίζονταν στους 140 χαρακτήρες», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το Twitter δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πότε ακριβώς θα αρχίσουν οι χρήστες να «τουιτάρουν» διπλάσιου μεγέθους μηνύματα. Σήμερα το Twitter έχει περίπου 330 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (που το χρησιμοποιούν έστω μια φορά το μήνα), έναντι 800 εκατομμυρίων του Instagram και σχεδόν 2,1 δισεκατομμυρίων του Facebook.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Twittertweet
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιορτή της Μητέρας: Η συγκινητική ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού 13:22ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 4 άτομα για ναρκωτικά και όπλα σε Αττική και Αχαΐα13:08Κασσελάκης: “Πυρά” σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Συνεργασία με Πλεύση Ελευθερίας (εικόνες)12:54Νέα Σμύρνη: Πατέρας σκότωσε τον γιο του - Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο του εγκλήματος12:40Γιορτή της Μητέρας - Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τις μητέρες (βίντεο)12:26Γιορτή της μητέρας - Φίνος Φιλμ: Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες μάνες (βίντεο)12:12Νέα Σμύρνη: Άνδρας μαχαίρωσε τον γιο του11:58Τραγωδία στη Ρόδο: 28χρονος εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα σε έργα ύδρευσης 11:44Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο εν κινήσει στο Πανόραμα (εικόνες)11:30Έκρηξη βόμβας στην Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 36χρονος ενοικιαστής του διαμερίσματος 11:16Κοινωνικός Τουρισμός: Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα11:02Περιπέτεια για μαθητές σε σχολική εκδρομή: Έκαναν στάση με το λεωφορείο αλλά... ξέχασαν δύο κορίτσια 10:48Μητσοτάκης: Αξιολόγηση, βία και πολεοδομική μεταρρύθμιση στην εβδομαδιαία ανασκόπηση10:34Παναθηναϊακός - Ολυμπιακός: Νίκη θέλει ο Βιτόρια, εκτός αποστολής Κωστούλας και Ορτα10:20Εκλογές στην Αλβανία: Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες - Ράμα ή Μπερίσα θα επικρατήσει;10:06Μετρό: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία του κάθε Σάββατο - "Έχουμε συρμούς παλιούς και με πολλά χιλιόμετρα"09:51Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Μαΐου09:37ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 16 Μαΐου 09:23Γιορτή της Μητέρας: Το Doodle της Google είναι αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες του κόσμου09:09Μείωση χρέους: Τα δύο “ορόσημα” για ταχύτερη αποπληρωμή του08:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο