LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2017 18:44

Δωρεάν WiFi στις πλατείες της Ευρώπης

“Πράσινο” φως για την δημιουργία WiFi hotspots σε δημόσια σημεία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Ευρωπαϊκή Ένωση - WiFi - WiFi4EU

Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών της Ε.Ε., καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την δημιουργία WiFi hotspots σε δημόσια σημεία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Το WiFi4EU, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό της τάξεως των €120 εκατ. και ο στόχος είναι η δημιουργία 6.000 με 8.000 WiFi hotspots σε ισάριθμα σημεία, όπως είναι πλατείες, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλα δημόσια κτίρια.

Το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020. Η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα WiFi4EU θα κατανεμηθεί με ισόρροπο τρόπο μεταξύ των κρατών - μελών, ώστε τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες χιλιάδων τοπικών κοινοτήτων σε όλη την Ε.Ε., να μπορούν να ωφεληθούν από αυτό.

Το πρόγραμμα WiFi4EU θα είναι ανοικτό σε φορείς με δημόσια αποστολή, όπως οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας, κ.λπ. Τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης (σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο) θα καλυφθούν από το πρόγραμμα, ενώ ο τοπικός φορέας θα αναλάβει τα έξοδα συνδεσιμότητας (συνδρομή για διαδικτυακές υπηρεσίες) και συντήρησης του εξοπλισμού.

Οι οργανισμοί και οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι σε θέση να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του σχετικούς συστήματος, οι λεπτομέρειες για το οποίο αναμένεται να καθοριστούν και να διευθετηθούν εντός της φετινής χρονιάς.

Τέλος, οι τοπικές αρχές θα ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν και να προωθήσουν δικές τους ψηφιακές υπηρεσίες σε τομείς, όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η ηλεκτρονική υγεία και ο ηλεκτρονικός τουρισμό.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕυρώπηWiFiWiFi4EU
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο