LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 05 Φεβρουαρίου 2017 11:21

To 2017 είναι η χρονιά ransomware

Οι προβλέψεις σε ζητήματα ασφαλείας της ESET για τη νέα χρονιά.

AP - ψηφιακό έγκλημα - διαδίκτυο - ασφάλεια

Σε μία προσπάθεια να βοηθήσει επιχειρήσεις και οικιακούς χρήστες να προστατευτούν καλύτερα κατά το 2017, η ESET ζήτησε από τους ειδικούς της να ετοιμάσουν μία έκθεση με τις κυριότερες τάσεις σε ζητήματα ασφάλειας.

Στην έκθεση «Trends 2017: Security held ransom» περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τις πιο πρόσφατες επιθέσεις, καθώς και προβλέψεις για τα θέματα που θα απειλήσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά το τρέχον έτος. Η έκθεση διατίθεται δωρεάν στους αναγνώστες, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των σχετικών προκλήσεων.

Με βάση τις πληροφορίες, που συγκεντρώθηκαν από τα εργαστήρια ερευνών της ESET σε όλο τον κόσμο, η έκθεση εντοπίζει, μάλιστα, μία νέα τάση στον ορίζοντα του ransomware. Πρόκειται για το “Ransomware of Things” ή RoT, δηλαδή τη δυνατότητα των εγκληματιών του κυβερνοχώρου να επιτίθενται σε συσκευές, κρατώντας τις “ομήρους” και στη συνέχεια, να απαιτούν την καταβολή λύτρων με αντάλλαγμα  την αποκατάσταση του ελέγχου από το χρήστη.

Επίσης, το 2017 θα είναι η χρονιά κατά την οποία η αδίστακτη απειλή του ransomware θα αρχίσει να μεταναστεύει πιο συστηματικά σε άλλες πλατφόρμες, πέρα από τους υπολογιστές και τα smartphones, πρωταρχικός σκοπός των οποίων, μάλιστα, δεν είναι η επεξεργασία δεδομένων ή ψηφιακών επικοινωνιών. Τα συνδεδεμένο αυτοκίνητα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

“Η αλήθεια είναι ότι η άνοδος της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας δημιουργεί νέους κινδύνους ασφαλείας, που επηρεάζουν όχι μόνο ψηφιακές πληροφορίες, αλλά και τη σωματική ευεξία των χρηστών”, αναφέρει η σχετική έρευνα.

Η έκθεση

Η έκθεση “The Trends 2017: Security held ransom report”, χωρίζεται σε εννέα κεφάλαια, το καθένα με επίκεντρο μια σημαντική πτυχή της ασφάλειας των πληροφοριών. Τα περισσότερα από τα κεφάλαια ασχολούνται με τις απειλές, είτε βάσει τύπου (Ransomware, Ευπάθειες, και Mobile), είτε βάσει κλάδου (Υγεία, Υποδομές Ζωτικής Σημασίας, και Gaming).

Η ESET θέλησε με την έκθεση να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους χρήστες να κατανοήσουν τις προηγμένες τακτικές και τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους χάκερ, αλλά και να συντελέσει στην προστασία τους από τις απειλές κατά το 2017.

“Είναι σημαντικό, όλοι οι χρήστες να έχουν επίγνωση από τι είδους επιθέσεις κινδυνεύουν, καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει σημαντικές επιπτώσεις: επηρεάζει τους οικονομικούς πόρους που διαθέτουν χρήστες και οργανισμοί για να προστατευτούν και επιδρά στη φήμη, πλήττοντας την σε περίπτωση που πέσουν θύματα επίθεσης”, αναφέρει η εταιρεία. Η έκθεση υπογραμμίζει, επίσης, τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης ως μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να παραμείνει κανείς ασφαλής όσο βρίσκεται online και παρουσιάζει απλά βήματα για την αύξηση του γνωστικού επιπέδου στους αναγνώστες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο