LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2016 18:11

Έφτιαξε προσθετικό χέρι για τον ακρωτηριασμένο πατέρα του (βίντεο)

Η πατέντα δεν έχει κατοχυρωθεί και διατίθεται δωρεάν μέσω διαδικτύου.

Προσθετικό χέρι - πατέρας - γιος - Σεργκέι Γκάλτσεφ - Λευκορωσία

Ο Σεργέι Γκάλτσεφ σε ηλικία 26 ετών έχασε το χέρι του σε στρατιωτικό πεδίο βολής- ωστόσο, περίπου 30 χρόνια μετά, ο γιος του, Όλεγκ, σχεδίασε και του έφτιαξε ένα προσθετικό μέλος.

«Μου έδωσαν το προσθετικό για τρεις εβδομάδες. Το χρησιμοποιούσα εκτενώς στο χωριό, για κόψιμο ξύλων και κούρεμα γρασιδιού. Έκανα όλα όσα μπορούσα για να το δοκιμάσω στην πράξη» λέει ο ίδιος.

Το προσθετικό μέλος δημιούργησαν ο Όλεγκ Γκάλτσεφ και ένας συνάδελφός του μηχανικός σε ένα εργαστήρι σε υπόγειο. Κάποια τμήματά του εκτυπώθηκαν μέσω της χρήσης ενός 3D εκτυπωτή, ενώ άλλα αγοράστηκαν online. Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν πως είναι 10 φορές φθηνότερο από άλλα προσθετικά μέλη, αν και στερείται αισθητήρων ελέγχου. Οι δύο δημιουργοί του χεριού δεν έχουν κατοχυρώσει το σχέδιο, το οποίο έχουν ανεβάσει στο Ίντερνετ, όπου είναι διαθέσιμο δωρεάν σε όποιον ενδιαφέρεται.

Προσθετικό χέρι - πατέρας - γιος - Σεργκέι Γκάλτσεφ - Λευκορωσία

Προσθετικό χέρι - πατέρας - γιος - Σεργκέι Γκάλτσεφ - Λευκορωσία

Προσθετικό χέρι - πατέρας - γιος - Σεργκέι Γκάλτσεφ - Λευκορωσία

«Είναι σαν Lego, σχεδιασμένο για ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη οικειότητα με τα ηλεκτρονικά, απλά παίρνουν φτηνά κομμάτια και τα συναρμολογούν οι ίδιοι» σημειώνει ο Όλεγκ.

«Είμαι περήφανος που ο γιος μου αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πραγματικά το χρειάζονται στην καθημερινή ζωή τους» λέει ο Σεργκέι.

Προσθετικό χέρι - πατέρας - γιος - Σεργκέι Γκάλτσεφ - Λευκορωσία

Προσθετικό χέρι - πατέρας - γιος - Σεργκέι Γκάλτσεφ - Λευκορωσία

Τα βίντεο των δοκιμών έχουν εκατομμύρια hits στο YouTube, με τον Όλεγκ Γκάλτσεφ να σκοπεύει να πυροδοτήσει μια πραγματική «επανάσταση» στον χώρο των «DIY» (Do It Yourself) προσθετικών μελών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο