LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2016 11:12

Αποσύρονται τα Galaxy Note 7 μετά από εκρήξεις της μπαταρίας

Έχουν αναφερθεί πάνω από 90 περιστατικά μόνο στις ΗΠΑ.

Samsung Galaxy Note 7

H εταιρεία Samsung Electronics ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρση 1 εκατομμυρίου «έξυπνων κινητών» τύπου Galaxy Note 7 που πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό την ανταλλαγή συσκευών ή επιστροφή χρημάτων, λόγω του κινδύνου ανάφλεξης της μπαταρίας η οποία έχει πλήξει την εικόνα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Η Samsung έχει λάβει 92 αναφορές από καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι μπαταρίες των νέων εμβληματικών κινητών της έχουν αναφλεγεί. Στις αναφορές συμπεριλαμβάνονται 26 αναφορές για εγκαύματα και 55 περιπτώσεις υλικής καταστροφής, είπε η εταιρεία, ενώ ανακοίνωνε την απόσυρση σε συνεργασία με την Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Αγαθών (CPSC).

Για την εταιρεία, η απόσυρση αποτελεί ακριβό πλήγμα, καθώς βασιζόταν στο μοντέλο αυτό να αυξήσει πωλήσεις ενώ ανταγωνίζεται τις νέες συσκευές κινητών ανταγωνιστές της όπως η Apple. Το μέγεθος της απόσυρσης είναι πρωτόγνωρο για την Samsung, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphones στον κόσμο.

Η Samsung δήλωσε ότι οι συσκευές αντικατάστασης του Note 7 θα έχουν παραδοθεί στα περισσότερα καταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι και την 21η Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει όλες τις συσκευές Note 7 που περιλαμβάνουν μπαταρίες οι οποίες έχουν την τάση να αναφλέγονται, και σταμάτησε την πώλησή τους σε 10 αγορές παγκόσμια, ζημιώνοντας την ανάκαμψη πωλήσεων της εταιρείας.

Η Επιτροπή Ασφάλειας είπε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες συσκευές άμεσα.

Samsung Galaxy Note 7 - έκρηξη - φωτιά - καμένο

Σύμφωνα με την Samsung, χρειάζεται να ανακληθούν περίπου 2,5 εκατομμύρια συσκευές παγκόσμια. Μερικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι η ανάκληση θα κοστίσει στην εταιρεία σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια (4,4 δις ευρώ) σε απωλεσθέντα κέρδη φέτος.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε χθες ότι οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τις συσκευές που έχουν ανακληθεί κλειστές και να μην φορτίζονται κατά τη διάρκεια πτήσεων, επισημοποιώντας μια πρόταση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο