LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Σιγκαπούρη

Δημοσίευση: 25 Αυγούστου 2016 17:00

Βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό (Βίντεο)

Κυκλοφορούν σε μια ζώνη τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία έχουν οριστεί σημεία για την επιβίβαση και την αποβίβαση επιβατών.

AP - ταξί - οδηγός - Σιγκαπούρη - αυτόματο

Τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό άρχισαν σήμερα να κυκλοφορούν στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο μιας περιορισμένης έκτασης δοκιμής, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην κούρσα για τα αυτόνομα οχήματα μέσω μιας επαναστατικής τεχνολογίας.

Τα 6 ταξί της νεοφυούς επιχείρησης nuTonomy (ηλεκτρικά αυτοκίνητα Renault Zoe και Mitsubishi i-MiEV) κυκλοφορούν σε μια ζώνη τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία έχουν οριστεί σημεία για την επιβίβαση και την αποβίβαση επιβατών. Οι κούρσες κλείνονται μέσω smartphone μέσω της εφαρμογής της εταιρείας αυτής, που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ.

«Η δοκιμή αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για να συγκεντρώσουμε τις απόψεις των επιβατών σε πραγματικό περιβάλλον», δήλωσε ο επικεφαλής και συνιδρυτής της nuTonomy, ο Καρλ Ιαγκνέμα.

«Οι απόψεις αυτές θα δώσουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα στη nuTonomy, καθώς ετοιμάζουμε για το 2018 την ανάπτυξη ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων», πρόσθεσε.

AP - ταξί - οδηγός - Σιγκαπούρη - αυτόματο

Η οδήγηση αυτών των υψηλής τεχνολογίας αυτοκινήτων γίνεται αυτόνομα, ωστόσο ένας μηχανικός της nuTonomy βρίσκεται μέσα σε κάθε διαδρομή, ώστε να παρατηρεί τη λειτουργία του οχήματος και να μπορεί να επέμβει σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα, διευκρίνισε η εταιρεία.

AP - ταξί - οδηγός - Σιγκαπούρη - αυτόματο

Έχουν ανακοινωθεί και άλλες πρωτοβουλίες για να δοκιμασθεί αυτή η νέα τεχνολογία. Η αμερικανική υπηρεσία διαδικτυακής μίσθωσης ταξί Uber ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα θέσει σε λειτουργία οχήματα χωρίς οδηγό στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

AP - ταξί - οδηγός - Σιγκαπούρη - αυτόματο

Από την πλευρά της η εταιρεία Alphabet, μητρική του ιντερνετικού κολοσσού Google, είχε ανακοινώσει τον Μάιο μια σύμπραξη με την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler για την ανάπτυξη του δικού της στόλου αυτόνομων οχημάτων, τον οποίο ελπίζει να θέσει σε υπηρεσία έως τα τέλη του 2016.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο