LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2016 18:20

Ένα βήμα πιο κοντά στη διάθεση του Siri η Apple

Το Siri αποτελεί το πιο «χειροπιαστό» πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η Apple.

Siri - iphone

Διαθέσιμο για δοκιμή σε προγραμματιστές εκτός της εταιρείας έκανε πρόσφατα η Apple τον ψηφιακό της βοηθό Siri, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα πιθανόν οι χρήστες των iPhones θα είναι σε θέση να ανεβάζουν φωτογραφίες ή να πραγματοποιούν κλήσεις στο Skype δίνοντας απλά φωνητικές εντολές.

Η Apple έκανε επίδειξη της χρήσης του Siri σε υπολογιστή Mac, μέσω του οποίου ο χρήστης για πρώτη φορά θα έχει τη δυνατότητα να αναζητά φωτογραφίες, έγγραφα, μουσικά κομμάτια και άλλα αρχεία δίνοντας απλά φωνητικές εντολές. Επιπλέον, το Siri θα είναι συμβατό με την υπηρεσία Apple TV.

Την παρουσίαση του Siri έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος πριν ξεκινήσει ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Ο Κουκ παρουσίασε επίσης και το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple Watch, μέσω του οποίου οι εφαρμογές ανοίγουν ταχύτερα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν μηνύματα με το δάχτυλό τους πάνω στην οθόνη του ρολογιού.

Το Siri αποτελεί το πιο «χειροπιαστό» πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η Apple. Άλλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Google βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης ανάλογων προγραμμάτων, επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά στα έργα αυτά.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ AppleiPhoneSkypeSiri
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο