LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 11 Μαΐου 2016 19:21

“Moments”, η νέα εφαρμογή του Facebook

Μια ακόμα εφαρμογή την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες του, ανακοίνωσε το Facebook.

Facebook Moments - app - εφαρμογή - φωτογραφίες

Διαθέσιμη πλέον και στην Ευρώπη είναι η νέα εφαρμογή του Facebook Moments, η οποία παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης προσώπων σε φωτογραφίες.

Η εφαρμογή είχε γίνει διαθέσιμη το 2015 σε ορισμένες χώρες, ωστόσο το Facebook αναγκάστηκε να την αποσύρει από πολλές από αυτές καθώς είχαν προκύψει θέματα που δεν συμφωνούσαν με τους τοπικούς κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Για τον λόγο αυτό η εταιρεία ανέπτυξε μια διαφορετική έκδοση του προγράμματος, ώστε να «παρακάμψει» αυτούς τους περιορισμούς. Ωστόσο, το Facebook παραδέχτηκε ότι οι χρήστες θα πρέπει να «δουλέψουν» πάνω στη νέα αυτή έκδοση της εφαρμογής προκειμένου να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του προγράμματος.

Το βασικό χαρακτηριστικό του Moments είναι ότι αυτόματα ομαδοποιεί φωτογραφίες στις οποίες αναγνωρίζει το ίδιο πρόσωπο ή πρόσωπα. Αυτό καθιστά ιδιαίτερα εύκολο τον διαμοιρασμό φωτογραφιών με άλλους χρήστες του Facebook που έχουν εγκαταστήσει την ίδια εφαρμογή.

Facebook Moments - app - εφαρμογή - φωτογραφίες

Στην αρχική έκδοση του προγράμματος έμπαιναν αυτόματα ετικέτες με τα ονόματα των χρηστών στις φωτογραφίες, κάτι που ήταν εφικτό μέσω της τεράστιας βάσης δεδομένων της εταιρείας. Ωστόσο πολλές οργανώσεις επιτήρησης προστασίας των δεδομένων στην ΕΕ και τον Καναδά είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι οι πολίτες δεν θα είχαν κανένα τρόπο να εξαιρεθούν από αυτή τη διαδικασία, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, το Facebook έχει προσαρμόσει έτσι τη νέα εφαρμογή ώστε πλέον να ομαδοποιούνται οι φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται τα ίδια πρόσωπα αλλά να εξαρτάται από το χρήστη εάν θα βάλει ετικέτες με τα ονόματα σε αυτές ή όχι.

Facebook Moments - app - εφαρμογή - φωτογραφίες

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο